טארט טאטן: הקינוח שלנצח נאהב!

קלאסיקה צרפתית של כל הזמנים, מתכון של טארט טאטן חמוץ מתוק, מעודן ונימוח בפה עם בצק מוכן שיהפוך את כל העבודה להרבה יותר פשוטה. קינוח מושלם לסיום כל ארוחה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

תפוחים

קרמל

בצק

אופן הכנה

  1. מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומסירים את הליבה. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את מיץ הלימון והווניל ומערבבים היטב. שומרים בצד.
  2. מכינים את הקרמל: שמים במחבת שמכינים בה את הטארט את הסוכר בשכבה אחידה וממיסים לאט לכדי קרמל בהיר.
  3. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים עד שהם נמסים לגמרי בתוך הקרמל, והקרמל מקבל גוון ענברי יפה. מכבים את האש ומצננים את הקרמל כמה דקות.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. מסדרים את התפוחים על הקרמל בצורת מניפה צפופה.
  6. פורשים את הבצק וחותכים ממנו עיגול גדול יותר מקוטר המחבת, בערך 26 ס”מ.
  7. מניחים את הבצק בעדינות על התפוחים  ומכניסים את הקצוות לתוך שולי המחבת בצורה חופשית.
  8. אופים 25-30 דקות, או עד שהבצק מזהיב, והתפוחים מתרככים.
  9. משאירים את הטארט לכמה דקות בטמפרטורת החדר, והופכים בתנועה אחת על צלחת הגשה.
  10. מגישים עם גלידת וניל.

    טארט טאטן. צילום: נמרוד סונדרס.
    טארט טאטן. צילום: נמרוד סונדרס.

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 346.2 קק״ל 2769.5 קק״ל
פחמימות 160.2 גרם 1281.8 גרם
שומן 120.4 גרם 963.4 גרם
נתרן 214.6 מ״ג 1716.7 מ״ג
חלבון 115.5 גרם 923.9 גרם
סיבים תזונתיים 119.4 גרם 955.3 גרם
שומן רווי 118.2 גרם 945.8 גרם
כולסטרול 128.5 מ״ג 1027.8 מ״ג
סידן 126.6 מ״ג 1012.8 מ״ג
ברזל 115.3 מ״ג 922.7 מ״ג
אשלגן 307.5 מ״ג 2460.0 מ״ג
אבץ 115.1 מ״ג 920.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody