טארט טאטן: הקינוח שלנצח נאהב!

קלאסיקה צרפתית של כל הזמנים, מתכון של טארט טאטן חמוץ מתוק, מעודן ונימוח בפה עם בצק מוכן שיהפוך את כל העבודה להרבה יותר פשוטה. קינוח מושלם לסיום כל ארוחה
קלאסיקה צרפתית של כל הזמנים, מתכון של טארט טאטן חמוץ מתוק, מעודן ונימוח בפה עם בצק מוכן שיהפוך את כל העבודה להרבה יותר פשוטה. קינוח מושלם לסיום כל ארוחה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    346
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 346.2 קק״ל 2769.5 קק״ל
    פחמימות 160.2 גרם 1281.8 גרם
    שומן 120.4 גרם 963.4 גרם
    נתרן 214.6 מ״ג 1716.7 מ״ג
    חלבון 115.5 גרם 923.9 גרם
    סיבים תזונתיים 119.4 גרם 955.3 גרם
    שומן רווי 118.2 גרם 945.8 גרם
    כולסטרול 128.5 מ״ג 1027.8 מ״ג
    סידן 126.6 מ״ג 1012.8 מ״ג
    ברזל 115.3 מ״ג 922.7 מ״ג
    אשלגן 307.5 מ״ג 2460.0 מ״ג
    אבץ 115.1 מ״ג 920.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    346
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 346.2 קק״ל 2769.5 קק״ל
    פחמימות 160.2 גרם 1281.8 גרם
    שומן 120.4 גרם 963.4 גרם
    נתרן 214.6 מ״ג 1716.7 מ״ג
    חלבון 115.5 גרם 923.9 גרם
    סיבים תזונתיים 119.4 גרם 955.3 גרם
    שומן רווי 118.2 גרם 945.8 גרם
    כולסטרול 128.5 מ״ג 1027.8 מ״ג
    סידן 126.6 מ״ג 1012.8 מ״ג
    ברזל 115.3 מ״ג 922.7 מ״ג
    אשלגן 307.5 מ״ג 2460.0 מ״ג
    אבץ 115.1 מ״ג 920.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

תפוחים

קרמל

בצק


אופן הכנה

  1. מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומסירים את הליבה. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את מיץ הלימון והווניל ומערבבים היטב. שומרים בצד.
  2. מכינים את הקרמל: שמים במחבת שמכינים בה את הטארט את הסוכר בשכבה אחידה וממיסים לאט לכדי קרמל בהיר.
  3. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים עד שהם נמסים לגמרי בתוך הקרמל, והקרמל מקבל גוון ענברי יפה. מכבים את האש ומצננים את הקרמל כמה דקות.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. מסדרים את התפוחים על הקרמל בצורת מניפה צפופה.
  6. פורשים את הבצק וחותכים ממנו עיגול גדול יותר מקוטר המחבת, בערך 26 ס”מ.
  7. מניחים את הבצק בעדינות על התפוחים  ומכניסים את הקצוות לתוך שולי המחבת בצורה חופשית.
  8. אופים 25-30 דקות, או עד שהבצק מזהיב, והתפוחים מתרככים.
  9. משאירים את הטארט לכמה דקות בטמפרטורת החדר, והופכים בתנועה אחת על צלחת הגשה.
  10. מגישים עם גלידת וניל.

    טארט טאטן. צילום: נמרוד סונדרס.
    טארט טאטן. צילום: נמרוד סונדרס.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט טאטן: הקינוח שלנצח נאהב!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות