טארט טאטן: הקינוח שלנצח נאהב!
קלאסיקה צרפתית של כל הזמנים, מתכון של טארט טאטן חמוץ מתוק, מעודן ונימוח בפה עם בצק מוכן שיהפוך את כל העבודה להרבה יותר פשוטה. קינוח מושלם לסיום כל ארוחה
קלאסיקה צרפתית של כל הזמנים, מתכון של טארט טאטן חמוץ מתוק, מעודן ונימוח בפה עם בצק מוכן שיהפוך את כל העבודה להרבה יותר פשוטה. קינוח מושלם לסיום כל ארוחה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 346.2 קק״ל 2769.5 קק״לפחמימות 160.2 גרם 1281.8 גרםשומן 120.4 גרם 963.4 גרםנתרן 214.6 מ״ג 1716.7 מ״גחלבון 115.5 גרם 923.9 גרםסיבים תזונתיים 119.4 גרם 955.3 גרםשומן רווי 118.2 גרם 945.8 גרםכולסטרול 128.5 מ״ג 1027.8 מ״גסידן 126.6 מ״ג 1012.8 מ״גברזל 115.3 מ״ג 922.7 מ״גאשלגן 307.5 מ״ג 2460.0 מ״גאבץ 115.1 מ״ג 920.8 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות346
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 346.2 קק״ל 2769.5 קק״לפחמימות 160.2 גרם 1281.8 גרםשומן 120.4 גרם 963.4 גרםנתרן 214.6 מ״ג 1716.7 מ״גחלבון 115.5 גרם 923.9 גרםסיבים תזונתיים 119.4 גרם 955.3 גרםשומן רווי 118.2 גרם 945.8 גרםכולסטרול 128.5 מ״ג 1027.8 מ״גסידן 126.6 מ״ג 1012.8 מ״גברזל 115.3 מ״ג 922.7 מ״גאשלגן 307.5 מ״ג 2460.0 מ״גאבץ 115.1 מ״ג 920.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 346 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחים
-
7 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
1 לימון בינונימיץ
-
1 כפית תמצית וניל
בצק
-
מופשר לפי הוראות היצרן
הגשה
אופן הכנה
- מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומסירים את הליבה. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את מיץ הלימון והווניל ומערבבים היטב. שומרים בצד.
- מכינים את הקרמל: שמים במחבת על כיריים שמכינים בה את הטארט את הסוכר בשכבה אחידה וממיסים לאט לכדי קרמל בהיר.
- מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים עד שהם נמסים לגמרי בתוך הקרמל, והקרמל מקבל גוון ענברי יפה. מכבים את האש ומצננים את הקרמל כמה דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מסדרים את התפוחים על הקרמל בצורת מניפה צפופה.
- פורשים את הבצק וחותכים ממנו עיגול גדול יותר מקוטר המחבת, בערך 26 ס”מ.
- מניחים את הבצק בעדינות על התפוחים ומכניסים את הקצוות לתוך שולי המחבת בצורה חופשית.
- אופים 25-30 דקות, או עד שהבצק מזהיב, והתפוחים מתרככים.
- משאירים את הטארט לכמה דקות בטמפרטורת החדר, והופכים בתנועה אחת על צלחת הגשה.
- מגישים עם גלידת וניל.
אופן הכנה
- מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומסירים את הליבה. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את מיץ הלימון והווניל ומערבבים היטב. שומרים בצד.
- מכינים את הקרמל: שמים במחבת על כיריים שמכינים בה את הטארט את הסוכר בשכבה אחידה וממיסים לאט לכדי קרמל בהיר.
- מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים עד שהם נמסים לגמרי בתוך הקרמל, והקרמל מקבל גוון ענברי יפה. מכבים את האש ומצננים את הקרמל כמה דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מסדרים את התפוחים על הקרמל בצורת מניפה צפופה.
- פורשים את הבצק וחותכים ממנו עיגול גדול יותר מקוטר המחבת, בערך 26 ס”מ.
- מניחים את הבצק בעדינות על התפוחים ומכניסים את הקצוות לתוך שולי המחבת בצורה חופשית.
- אופים 25-30 דקות, או עד שהבצק מזהיב, והתפוחים מתרככים.
- משאירים את הטארט לכמה דקות בטמפרטורת החדר, והופכים בתנועה אחת על צלחת הגשה.
- מגישים עם גלידת וניל.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
לא בא לי לקנות בצק מהסופר. האם אתם יכולים לתת מתכון לבצק מתאים? תודה
כאן תוכל למצוא מתכון לבצק פריך – https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%98%d7%90%d7%a8%d7%98-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93/
נתתם לי רעיון לשבת הבאה