טארט טאטן חבושים

תמרה אהרוני מחזירה לחבושים את מלוא הכבוד המגיע להם ומכינה טארט טאטן חבושים. מנה אחרונה נהדרת ומיוחדת לתקופת החגים שיש הסבורים שטמונה בה גם ברכה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    4

טארט טאטן הוא טארט הפוך. בגרסה הקלאסית שלו מכינים אותו מתפוחים. אפשר להכין אותו מבצק פריך או מבצק עלים. את הטארט הראשון הכינו האחריות טאטן שהיו בעלות מלון צרפתי קטן ולפי הסיפור הטארט נולד בכלל מתקלה במטבח, כאשר אחת האחריות כמעט ושרפה תפוחים שהיא בישלה בקרמל, בשביל לנסות להציל את התפוחים המקורמלים היא הורידה את המחבת מהאש, כיסתה אותם בבצק והכניסה לתנור. התוצאה הייתה כל כך מוצלחת שהאחריות החליטו להמשיך ולהגיש את הטארט החדש ומאז הוא הפרך לקלאסיקה צרפתית מפורסמת.

היום כבר יש גרסאות מגוונות ומודרניות לטארט טאטרט טאטן מפירות אחרים, או אפילו טארט טאטן מלוח בו מחליפים את הפירות בירקות - בצל עגבניות ועוד.

לקראת ראש השנה בחרתי להכין את הטארט המשגע הזה מחבושים. החבוש הוא בנדוד של תפוחים ואגסים. אי אפשר לאכול אותו כשהוא טרי, אלא רק אחרי בישול או אפייה, וממש עכשיו מתחילה העונה שלו.

החבושים הן פרי קצת מקופח. אני חושבת שהם לא מקבלים את מלוא הכבוד שהמגיע להם. אולי בגלל שאי אפשר לאכול אותם חיים, או אולי בגלל שהעונה שלהם קצרה. אבל אם תתנו להם צ’אנס תראו שמדובר בפרי מופלא! הטעם שלו מזכיר קצת טעם של תפוחים אבל טיפה יותר חמצמץ ועם איזו ארומה מיוחדת. אפשר להכין ממנו מאכלים מתוקים כמו עוגות, ריבות ולפתן או מאכלים מלוחים למשל למלא אותו בבשר או לבשל אותו כחלק מתבשיל ירקות.

ישנה אמונה רווחת שלחבוש סגולות של ברכה ולכן בעדות שונות נוהגים לאכול חבושים בתקופת החגים, יש הנוהגים לאכול חבוש בראש השנה, ויש הנוהגים לאכול חבוש בצאת יום כיפור.

אז תשמעו מה אני אומרת לכם, ראש השנה זו יופי של הזדמנות להתנסות עם חבושים, פשוט כי הם טעימים נורא. ואם על הדרך נזכה גם בברכה, ותהיה לנו שנה טובה יותר בזכותם… זה בונוס.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מכינים את הקרמל: בסיר שטוח ורחב (חשוב להשתמש בכזה שיכול להיכנס לתנור) שמים את הסוכר בשכבה אחידה.
  3. מחממים את הסוכר על להבה בינונית מבלי לגעת בו עד שהוא מתמוסס.
  4. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לסוכר, מבשלים יחד מבלי לערבב כ2-3 דקות עד שהחמאה נמסה.
  5. קולפים את החבושים, חותכים אותם לשמיניות לאורך ונפטרים מהליבה הקשה והגרעינים.
  6. מסדרים את החבושים סביב סביב בצפיפות בתוך הקרמל.
  7. מכסים את הסיר בנייר כסף ואופים כ-60 דק.
  8. בינתיים מכינים את הבצק: מרדדים את הבצק לעובי של כ-5 מ”מ.
  9. חותכים מהבצק עיגול בקוטר של הסיר בו נמצאים החבושים.
  10. דוקרים את הבצק על מזלג ב-5-6 מקומות.
  11. מכניסים את הבצק למקפיא ל-20 דקות.
  12. מוציאים את החבושים מהתנור, מניחים עליהם את עיגול הבצק, בעזרת מזלג תוחבים את השוליים של הבצק בין החבושים לדפנות של הסיר.
  13. מחזירים לתנור ואופים כ-25-30 דקות עד שהבצק זהוב ותפוח.
  14. מוציאים מהתנור והופכים בזהירות רבה על צלחת הגשה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 176.2 קק״ל 1409.7 קק״ל
פחמימות 22.4 גרם 179.1 גרם
שומן 10.1 גרם 81.1 גרם
נתרן 1.6 מ״ג 12.8 מ״ג
חלבון 0.1 גרם 0.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 6.4 גרם 51.0 גרם
כולסטרול 26.9 מ״ג 215.0 מ״ג
סידן 3.2 מ״ג 25.8 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
אשלגן 3.4 מ״ג 27.6 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody