טארט סלק עם גבינת עיזים ואגוזים של תמרה וישראל אהרוני

מחפשים מנה נפלאה לאירוח החלבי הבא שלכם? תמרה וישראל אהרוני מלמדים איך להכין טארט סלק עם גבינת עיזים ואגוזים. מכינים את המאפה מבצק עלים מוכן ונהנים מהכנה קלה ופשוטה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. צולים את הסלקים: מחממים תנור ל-200 מעלות. עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בתנור החם כ-30 דקות, עד שהסלקים מתרככים אבל שומרים על צורתם. מצננים.
  3. במחבת מחממים שמן זית.
  4. קוצצים דק את השאלוט ואת הג’ינג’ר, קוצצים גס את אגוזי המלך.
  5. מוסיפים למחבת את הג’ינג’ר ואת בצלי השאלוט ומטגנים כדקה.
  6. מוסיפים טימין, אגוזי מלך, צימוקים מושרים, מלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. פורסים את הסלקים הצלויים לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומעבירים לקערה. מתבלים בסירופ בלסמי ובמלח.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. מרדדים מעט את בצק העלים ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מניחים על הבצק קערה רחבה הפוכה, ובעזרת סכין חורצים חריץ לא שלם (עד חצי עובי הבצק) בקוטר הקערה. בעזרת הסכין, חורצים באופן שלם עיגול שני גדול יותר מהעיגול הראשון. חורצים פסים דקים ואלכסוניים בחישוק הדק שנוצר בשולי הבצק, לקישוט.
  10. מוסיפים את תערובת המילוי רק על קוטר העיגול הפנימי של הבצק. משטחים לשכבה דקה.
  11. מסדרים את הסלקים המזוגגים במניפה או בצורת רעפים מעל תערובת המילוי.
  12. מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה.
  13. אופים את הטארט כ-30 דקות בתנור החם. מוציאים ומעבירים את התנור למצב גריל.
  14. פורסים דק את גבינת העיזים ומניחים את העיגולים מעל עיגולי הסלק. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח גס וטימין, ואופים במצב גריל כ-3 דקות.
  15. מעבירים את המאפה לצלחת הגשה, מפזרים נבטי אפונה ואגוזי מלך קצוצים ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 175.0 קק״ל 875.0 קק״ל
פחמימות 16.6 גרם 83.1 גרם
שומן 10.8 גרם 54.1 גרם
נתרן 377.7 מ״ג 1888.5 מ״ג
חלבון 5.1 גרם 25.3 גרם
סיבים תזונתיים 2.8 גרם 14.2 גרם
שומן רווי 1.7 גרם 8.3 גרם
כולסטרול 59.2 מ״ג 296.1 מ״ג
סידן 35.0 מ״ג 174.8 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 7.0 מ״ג
אשלגן 358.2 מ״ג 1791.2 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 2.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody