טיאן – מאפה ירקות צלויים פרובנסאלי

איך נוסעים לצרפת בלי לארוז מזוודה? פשוט מאוד, מכינים טיאן - מאפה ירקות צלויים פרובנסאלי של שי-לי ליפא. מנה צמחונית יפהפייה שמתאימה גם כתוספת בריאה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.
  3. בעזרת מנדולינה, פורסים את הזוקיני, החציל ותפוח האדמה לפרוסות דקות. אם אין מנדולינה, פורסים הכי דק שאפשר בסכין חדה. פורסים את העגבנייה לפרוסות דקות.
  4. מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות שמן (את השאר שומרים לאפייה) ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך.
  5. מניחים את הבצל המאודה בשכבה אחידה בתבנית חסינת חום בקוטר 30 ס”מ ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
  6. מסדרים מעל את הירקות בחפיפה ולסירוגין (חציל, זוקיני, עגבניות ותפוחי אדמה).
  7. מזלפים 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים בתנור החם 30 דקות.
  8. מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים מעל את עלי התימין, מזלפים כף שמן זית ואופים עוד 25-20 דקות ללא כיסוי עד שהירקות רכים וזהובים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 981.4 קק״ל 981.4 קק״ל
פחמימות 64.8 גרם 64.8 גרם
שומן 73.8 גרם 73.8 גרם
נתרן 1614.1 מ״ג 1614.1 מ״ג
חלבון 17.9 גרם 17.9 גרם
סיבים תזונתיים 29.5 גרם 29.5 גרם
שומן רווי 10.0 גרם 10.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 353.1 מ״ג 353.1 מ״ג
ברזל 14.1 מ״ג 14.1 מ״ג
אשלגן 3386.0 מ״ג 3386.0 מ״ג
אבץ 3.0 מ״ג 3.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody