יהודית מורחיים מגישה: עוגת תפוחים בחושה ומתוקה

הדבר הכי טוב שיכול לחכות לכם על הצלחת ליד כוס הקפה או התה של אחר הצהריים בסוף השבוע: עוגת תפוחים בחושה שמכינים בקלות ובמהירות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מתכון ישן ונושן לעוגת תפוחים בחושה. בשנתיים האחרונות אני מכינה אותה עם תפוחי פינק ליידי, הם חמצמצים, טעימים ומתאימים מאוד לעוגת תפוחים.

ברוב המקרים אני מכינה אותה בתבנית אינגליש קייק, אבל אם אני רוצה לקחת לחברים או לאירוע מסוים כמובן שאבחר בתבנית של סיר פלא שהיא יפה ומרשימה. לפעמים אני מוסיפה לתערובת שוקולד קצוץ אשר משביח את טעמה.

אתם מוזמנים להכין את העוגה כבר לסופ”ש הקרוב ולשמור את המתכון גם לראש השנה. אפשר להכין אותה או ב-2 תבניות אינגליש קייק או בתבנית קוגלהוף (כזו עם החור באמצע, או סיר פלא 26 למראה חגיגי יותר).

ואגלה לכם סוד, היום הכנתי אותה שוב. עוד מעט עדי הקצינה שלי תגיע, תריח את ריח התפוחים והקינמון ותגיד “אימוש, הכנת עוגה!”.

חברים יקרים! אתם יודעים שאני משתפת אתכם רק במתכונים טובים וטעימים. מאחלת לכם אפייה מהנה ומוצלחת.

לעוד מתכונים מעולים של יהודית מורחיים

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה והסוכר, לאחר שנוצר קרם יש לגרד מהצדדים עם מרית גומי.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים לערבל.
  4. מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת לסירוגין עם השמנת חמוצה, מוסיפים את הקינמון ותמצית הוניל, עד לקבלת תערובת חלקה.

    תפוח-בחושה-2 (צילום: יהודית מורחיים)
    תפוח-בחושה-2 (צילום: יהודית מורחיים)

  5. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מוסיפים בהדרגה את התפוחים לתערובת ובוחשים עם כף עץ. אם רוצים ניתן להוסיף כעת שוקולד קצוץ (בערך 50 גרם) או שוקולד צ’יפס ולערבב.
  6. יוצקים את התערובת לתבניות ומכניסים לתנור לאפייה של 40 דקות (בודקים עם קיסם עץ אם העוגה אפויה, מכניסים את הקיסם באלכסון אם הוא יוצא נקי העוגה מוכנה) מוציאים מהתנור ומצננים לפני שפורסים מהעוגה המענגת.
תפוח-בחושה (צילום: יהודית מורחיים)
תפוח-בחושה (צילום: יהודית מורחיים)
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 418.6 קק״ל 4186.2 קק״ל
פחמימות 65.0 גרם 650.3 גרם
שומן 21.6 גרם 215.8 גרם
נתרן 524.8 מ״ג 5248.1 מ״ג
חלבון 6.7 גרם 66.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרם
שומן רווי 12.2 גרם 122.2 גרם
כולסטרול 133.3 מ״ג 1333.4 מ״ג
סידן 38.7 מ״ג 387.0 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 8.0 מ״ג
אשלגן 517.2 מ״ג 5171.9 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 9.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    תפוחים ונהנים! טעים מאוד מאוד 🍎🍎🍎

תגובות (3)

    Avatar
    Mili

    מתכון נהדר לעוגת תפוחים הכנתי אתמול וניגמרהה

      Avatar
      Foody Foody

      צודקת לגמרי! עוגה מעולה! שמחים שנהנית ממנה ותודה על התגובה (:

    Avatar
    Foody Foody

    איזה כיף! נראה וואוו כרגיל! תודה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody