יהודית מורחיים מגישה: עוגת תפוחים בחושה ומתוקה

הדבר הכי טוב שיכול לחכות לכם על הצלחת ליד כוס הקפה או התה של אחר הצהריים בסוף השבוע: עוגת תפוחים בחושה שמכינים בקלות ובמהירות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

המתכון הבא עובר במשפחה שלי כבר דורות, ואין אחד במשפחה שלא גדל על הניחוחות המתוקים שלו - עוגת תפוחים בחושה משגעת, קלה ומלאה בטעמים, שנותנת מיד תחושה של בית. בראש השנה, החג הקלאסי לאפיית עוגת תפוח עץ בחושה, היא מככבת אצלנו על השולחן, אבל אני אוהבת להכין אותה לאורך כל השנה ובמיוחד כשעדי, הקצינה שלי, חוזרת הביתה לסופ”ש מהצבא. כבר כשהיא פותחת את הדלת, וניחוח התפוחים והקינמון המוכר עוטף אותה, היא מיד מזהה שזו עוגת תפוחים בחושה של סבתא. אולי אני מדמיינת, אבל יש לי תחושה שברגעים האלה אני מקבלת ממנה חיבוק קצת יותר חזק מהרגיל.

חוץ מהטעם, הריח, הרכות והאווריריות, שיגרמו לכם להתענג על כל ביס, אתם תשתגעו מכמה קל ופשוט להכין אותה. תוך 20 דקות הכנה היא נכנסת לתנור, ותוך 40 דקות אפייה - היא כבר מוכנה! אז אם דחיית סיפוקים היא לא הצד החזק שלכם, מצאתם מתכון לעוגת תפוחים בחושה מושלמת. רק אל תשכחו לתת לה להצטנן קצת לפני שאתם שולפים כפיות.

הכמויות במתכון מתאימות ל-2 תבניות אינגליש קייק, אבל אם אתם רוצים שהיא תיראה יותר יפה ומרשימה, אתם יכולים להשתמש בתבנית קוגלהוף או בסיר פלא 26. ואם אתם רוצים לתת לה שדרוג נוסף, אני ממליצה להוסיף לתערובת קצת שוקולד קצוץ שמשדרג ומשביח את הטעם שלה אפילו יותר. אפייה מהנה!

לעוד מתכונים מעולים של יהודית מורחיים

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה והסוכר, לאחר שנוצר קרם יש לגרד מהצדדים עם מרית גומי.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים לערבל.
  4. מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת לסירוגין עם השמנת חמוצה, מוסיפים את הקינמון ותמצית הוניל, עד לקבלת תערובת חלקה.

    עוגת תפוחים בחושה (צילום: יהודית מורחיים)
    עוגת תפוחים בחושה (צילום: יהודית מורחיים)

  5. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מוסיפים בהדרגה את התפוחים לתערובת ובוחשים עם כף עץ. אם רוצים ניתן להוסיף כעת שוקולד קצוץ (בערך 50 גרם) או שוקולד צ’יפס ולערבב.
  6. יוצקים את התערובת לתבניות ומכניסים לתנור לאפייה של 40 דקות (בודקים עם קיסם עץ אם העוגה אפויה, מכניסים את הקיסם באלכסון אם הוא יוצא נקי העוגה מוכנה) מוציאים מהתנור ומצננים לפני שפורסים מהעוגה המענגת.
עוגת תפוחים בחושה (צילום: יהודית מורחיים)
עוגת תפוחים בחושה (צילום: יהודית מורחיים)
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 420.1 קק״ל 4201.3 קק״ל
פחמימות 65.1 גרם 651.1 גרם
שומן 21.8 גרם 217.6 גרם
נתרן 549.7 מ״ג 5496.6 מ״ג
חלבון 6.7 גרם 66.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרם
שומן רווי 12.2 גרם 122.2 גרם
כולסטרול 133.2 מ״ג 1331.6 מ״ג
סידן 38.2 מ״ג 381.6 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 7.0 מ״ג
אשלגן 515.7 מ״ג 5157.5 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 9.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    תפוחים ונהנים! טעים מאוד מאוד 🍎🍎🍎

תגובות (6)

    Avatar
    קרן

    היי , האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח כוסמין מלא ולהוסיף שקית של אבקת אפייה (10 גרם). אם הבלילה יבשה מדי, אפשר להוסיף חצי כוס מיץ תפוזים או חלב. נשמח לשמוע איך יצא ((: בהצלחה!

      Avatar
      קרן

      מעולה , תודה רבה. אעדכן בשמחה (:

    Avatar
    Mili

    מתכון נהדר לעוגת תפוחים הכנתי אתמול וניגמרהה

      Avatar
      Foody Foody

      צודקת לגמרי! עוגה מעולה! שמחים שנהנית ממנה ותודה על התגובה (:

    Avatar
    Foody Foody

    איזה כיף! נראה וואוו כרגיל! תודה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody