ירקות קפואים זה טוב או רע? כל התשובות בפנים וגם תבשיל חומוס בלימון וירוקים!
- ים שמיר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 569.8 קק״ל 2279.1 קק״לפחמימות 65.0 גרם 260.0 גרםשומן 11.5 גרם 45.9 גרםנתרן 863.5 מ״ג 3454.1 מ״גחלבון 29.6 גרם 118.2 גרםסיבים תזונתיים 51.0 גרם 204.0 גרםשומן רווי 2.7 גרם 10.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1210.8 מ״ג 4843.4 מ״גברזל 11.4 מ״ג 45.7 מ״גאשלגן 6991.0 מ״ג 27963.9 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 16.8 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות570
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 569.8 קק״ל 2279.1 קק״לפחמימות 65.0 גרם 260.0 גרםשומן 11.5 גרם 45.9 גרםנתרן 863.5 מ״ג 3454.1 מ״גחלבון 29.6 גרם 118.2 גרםסיבים תזונתיים 51.0 גרם 204.0 גרםשומן רווי 2.7 גרם 10.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1210.8 מ״ג 4843.4 מ״גברזל 11.4 מ״ג 45.7 מ״גאשלגן 6991.0 מ״ג 27963.9 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 16.8 מ״גסגור
קפואים לכם?
בואו נדבר רגע על ירקות קפואים.
תמיד אני נתקלת בשאלות מאנשים חוששים לגבי ירקות קפואים, “את בטוחה שזה בריא?”
התשובה היא: כן, בהחלט! אפילו יותר ממה שנדמה לכם.
אילו כולנו היינו גרים ליד חקלאי, מגדל ירקות שקוטף עבורנו ירקות טריים ביום-יום אז התשובה הייתה חד משמעית – רק ירקות טריים.
תמיד נשאף לקנות הכי טרי שיש, להנביט ולהשרות, אבל לעתים לא מתאפשר לנו מבחינת זמינות וזמן לרכוש ולאכול רק טרי. לכן, השתמשו בירקות קפואים ללא חשש!
הירקות שאנחנו קונים בסופרים או אצל הירקנים, הם ירקות שנקטפו ברוב המקרים, לפני 3-4 ימים.
לפעמים עד שהם מגיעים למגירת הירקות שלנו בבית עובר אפילו יותר זמן.
ואז בבית, כמה זמן לוקח לנו לסיים את כל הירקות שקנינו, אם בכלל? וכך, בגזירת זמנים גסה, אנחנו עלולים לאכול ירקות שנקטפו גם לפני 10 ימים.
בזמן הזה הירקות מאבדים מהערך התזונתי שלהם, מאבדים מהנוזלים, מהטעם ומהחיות שלהם.
לעומת זאת, הירקות הקפואים עוברים תהליך קצת אחר: הם נקטפים, נשטפים, חלקם עוברים בישול קצר ומיד נכנסים להקפאה – עניין שעורך כמה שעות, מקסימום 24 שעות.
המשמעות של זה היא שרמת הטריות של הירקות הקפואים טובה, הערכים התזונתיים שלהם נשמרים והאיכות שלהם לא יורדת ואולי לפעמים גוברת על אחיהם הטריים.
לכבוד הימים הקרים החלטתי להכין תבשיל חם, מחזק מערכת חיסון והכי חשוב, חמוץ וטעים! בכלל השילוב של ירקות ירוקים ולימון הוא שילוב מנצח לספיגת ברזל!
בהצלחה,
ים שמיר – נטורופתית והרבליסטית קלינית
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 570 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות גרגירי חומוס קפואיםניתן גם להשרות גרגירים יבשים למשך 4-6 שעות ולהחליף את המים לפחות פעם אחת בזמן ההשריה
-
2 לימונים גדולים
-
7 שיני שוםקלופות וחתוכות גס
-
1 שורש סלריחתוך לקוביות
-
2 גבעולי סלריפרוס כולל העלים
-
1 שורש פטרוזיליהחתוך לקוביות
-
1/2 חבילה עלי תרד קפואיםאם יש תרד טרי אז חבילה שלמה
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוניחתוך דק
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית הל טחון
-
1 כפית זרעי שומר
-
1 1/2 כפיות בהרט
-
1 כפית מלח דקשימו לב להוראות ההכנה והקפידו להוסיף רק בסוף הבישול - מלח מפריע להתרככות הקטניות
-
4 כפות שמן זית
-
1 1/2 כוסות מים פושרים
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- מחממים סיר שטוח על אש נמוכה ומוסיפים את התבלינים למשך חצי דקה ומוסיפים 4 כפות שמן זית (כן, בסדר הזה).
- מכניסים את הצ’ילי הירוק, שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה ומערבבים 3 דק’.
- מוסיפים את העלים והגבעולים - סלרי גבעולים ועלים ואת התרד.
- מוסיפים את גרגרי החומוס הקפואים/ מושרים ומערבבים היטב.
- חותכים לימון אחד לפרוסות ושמים בתוך הסיר (עם הקליפה)
- מוסיפים כוס וחצי מים ומיץ לימון סחוט מלימון שלם, מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה ללא מכסה.
- מכינים אורז בסמטי לבן.
- לאחר חצי שעה - לוקחים 2 מצקות מהתבשיל, טוחנים בבלנדר ומחזירים את התערובת הטחונה לסיר.
- מתבלים במלח, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מבשלים עוד 10-15 דק’ על להבה נמוכה עם מכסה סגור ומכבים את האש.
- מניחים את התבשיל ל-10 דקות מנוחה לפני ההגשה.
- מגישים: בקערה שמים אורז, מעל מוזגים מהתבשיל ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל.
- בתאבון!
אופן הכנה
- מחממים סיר שטוח על אש נמוכה ומוסיפים את התבלינים למשך חצי דקה ומוסיפים 4 כפות שמן זית (כן, בסדר הזה).
- מכניסים את הצ’ילי הירוק, שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה ומערבבים 3 דק’.
- מוסיפים את העלים והגבעולים - סלרי גבעולים ועלים ואת התרד.
- מוסיפים את גרגרי החומוס הקפואים/ מושרים ומערבבים היטב.
- חותכים לימון אחד לפרוסות ושמים בתוך הסיר (עם הקליפה)
- מוסיפים כוס וחצי מים ומיץ לימון סחוט מלימון שלם, מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה ללא מכסה.
- מכינים אורז בסמטי לבן.
- לאחר חצי שעה - לוקחים 2 מצקות מהתבשיל, טוחנים בבלנדר ומחזירים את התערובת הטחונה לסיר.
- מתבלים במלח, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מבשלים עוד 10-15 דק’ על להבה נמוכה עם מכסה סגור ומכבים את האש.
- מניחים את התבשיל ל-10 דקות מנוחה לפני ההגשה.
- מגישים: בקערה שמים אורז, מעל מוזגים מהתבשיל ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל.
- בתאבון!
הערות
- ניתן להכין את התבשיל עם כל ירק שתרצו, תעשו עם מה שיש לכם בבית!
- את האורז אני אוהבת לבשל עם כמה ענפי תימין קשורים בחוט ולהוציא בסוף הבישול- זה נותן ארומה נפלאה ומוסיף טעם נסתר
- הוספת התבלינים לפני השמן מבטיחה שהשמן לא ישרף בטרם הבישול
הערות
- ניתן להכין את התבשיל עם כל ירק שתרצו, תעשו עם מה שיש לכם בבית!
- את האורז אני אוהבת לבשל עם כמה ענפי תימין קשורים בחוט ולהוציא בסוף הבישול- זה נותן ארומה נפלאה ומוסיף טעם נסתר
- הוספת התבלינים לפני השמן מבטיחה שהשמן לא ישרף בטרם הבישול
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
נשמע טעים ממש, הלכתי לנסות…
איזה כיף! נשמח לשמוע איך יצא (:
כתבה נפלאה, הולכת לנסות את המתכון בסופ”ש
נהדר! בהצלחה וסופ”ש נעים.