כמה מלבב: לביבות עדשים מופלאות וסופר פריכות

מתכון מושלם ופשוט להפליא לארוחת צהריים צמחונית שכוללת לביבות עדשים מטוגנות מלאות כל טוב עם תוספת בריאה של ברוקומיני מבושל
מתכון מושלם ופשוט להפליא לארוחת צהריים צמחונית שכוללת לביבות עדשים מטוגנות מלאות כל טוב עם תוספת בריאה של ברוקומיני מבושל
  • יהודה עמר
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    254
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 254.1 קק״ל 2540.8 קק״ל
    פחמימות 68.7 גרם 686.7 גרם
    סוכר 44.1 גרם 440.5 גרם
    שומן 50.0 גרם 499.7 גרם
    נתרן 393.9 מ״ג 3938.5 מ״ג
    חלבון 58.6 גרם 586.1 גרם
    סיבים תזונתיים 49.2 גרם 491.9 גרם
    שומן רווי 47.0 גרם 470.1 גרם
    כולסטרול 56.1 מ״ג 560.8 מ״ג
    סידן 216.4 מ״ג 2163.9 מ״ג
    ברזל 44.8 מ״ג 447.7 מ״ג
    אשלגן 87.7 מ״ג 877.1 מ״ג
    אבץ 44.4 מ״ג 443.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    254
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 254.1 קק״ל 2540.8 קק״ל
    פחמימות 68.7 גרם 686.7 גרם
    סוכר 44.1 גרם 440.5 גרם
    שומן 50.0 גרם 499.7 גרם
    נתרן 393.9 מ״ג 3938.5 מ״ג
    חלבון 58.6 גרם 586.1 גרם
    סיבים תזונתיים 49.2 גרם 491.9 גרם
    שומן רווי 47.0 גרם 470.1 גרם
    כולסטרול 56.1 מ״ג 560.8 מ״ג
    סידן 216.4 מ״ג 2163.9 מ״ג
    ברזל 44.8 מ״ג 447.7 מ״ג
    אשלגן 87.7 מ״ג 877.1 מ״ג
    אבץ 44.4 מ״ג 443.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לביבות


אופן הכנה

  1. מבשלים את העדשים ב-7 כוסות מים. לאחר שמגיעים לרתיחה מבשלים במשך כ-30 דקות עד שהעדשים רכות ממש. מסננים  ומקררים. 
  2. מטגנים במחבת את הבצלים בכפית שמן עד שהם מזהיבים. 
  3. מאחדים בין העדשים, הבצל המטוגן, הגבינות, הכרובית, הירוקים, הקמח ופלפל שחור לתערובת אחידה.
  4. יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים בשמן זית על להבה בינונית, במשך 2 דקות מכל צד. 
  5. מעבירים לצלחת עם נייר סופג או על רשת קירור. 
  6. מרתיחים מים בסיר גדול ואז מכניסים את הברוקולי אל המים ומבשלים במשך כ-3 דקות. מסננים ומייבשים.
  7. מטגנים בשמן זית את שן השום ואז מוסיפים את הברוקולי לכמה הקפצות עם 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק.
  8. מגישים את הלביבות ולצדם את הברוקולי.

    לביבות עדשים1
    לביבות עדשים קריספיות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמה מלבב: לביבות עדשים מופלאות וסופר פריכות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות