כרוב ממולא באורז ובשר ברוטב עגבניות

שי-לי ליפא מכינה מנה מנחמת ומשביעה של כרוב ממולא בתערובת אורז ובשר. מבשלים את הכרוב ברוטב עגבניות ונהנים מארוחה שלמה בסיר אחד
שי-לי ליפא מכינה מנה מנחמת ומשביעה של כרוב ממולא בתערובת אורז ובשר. מבשלים את הכרוב ברוטב עגבניות ונהנים מארוחה שלמה בסיר אחד
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    129
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 129.4 קק״ל 1940.4 קק״ל
    פחמימות 9.9 גרם 147.9 גרם
    שומן 6.0 גרם 90.3 גרם
    נתרן 352.9 מ״ג 5294.1 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 99.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 65.6 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 20.5 גרם
    כולסטרול 15.2 מ״ג 227.5 מ״ג
    סידן 73.1 מ״ג 1096.7 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 26.3 מ״ג
    אשלגן 501.5 מ״ג 7522.3 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 22.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    129
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 129.4 קק״ל 1940.4 קק״ל
    פחמימות 9.9 גרם 147.9 גרם
    שומן 6.0 גרם 90.3 גרם
    נתרן 352.9 מ״ג 5294.1 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 99.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 65.6 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 20.5 גרם
    כולסטרול 15.2 מ״ג 227.5 מ״ג
    סידן 73.1 מ״ג 1096.7 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 26.3 מ״ג
    אשלגן 501.5 מ״ג 7522.3 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 22.2 מ״ג
    סגור

כרוב ממולא בבשר זה אחד המעדנים הכי נפלאים שיש. מדובר במאכל כל כך פשוט מצד אחד, אבל כשמכינים אותו כמו שצריך, אפשר לחסל סיר שלם.

כרוב ממולא הוא מאכל הונגרי, שההצלחה שלו טמונה בראש ובראשונה בעלי הכרוב. חשוב מאוד שהעלים יהיו טריים ושיעברו ריכוך כמו שצריך, כדי שלא יקרעו בעת הגלגול. מלבד מים, ניתן לרכך עלי כרוב גם על ידי הקפאת הכרוב במשך לילה אחד (עדיף אפילו ליותר). לאחר ההפשרה, העלים רכים ונוח לעבוד איתם.

לאחר שסיימתם למלא את הסיר, כדאי לחתוך את כל שאריות הכרוב שנותרו לכם ולפזר אותן מלמעלה, מעל כל הממולאים שהכנתם. הכרוב יספוג את טעם הרוטב.

סבתות הונגריות טוענות שהכרוב תמיד טעים יותר ביום שאחרי ההכנה, אז יש למה לצפות.

30 דקות ויש לכם סיר מלא בממולאים מדהימים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה בשרית
שי-לי ליפא
X

9 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הכרוב למילוי: יוצרים קונוס עמוק בבסיס הכרוב בעזרת סכין חדה ושולפים את הגזע המחבר את העלים. מפרידים בזהירות 15 עלי כרוב.
  2. מביאים לרתיחה מים בסיר גדול עם כף מלח.
  3. חולטים בכל פעם 5 עלי כרוב במשך 5-4 דקות עד שהם רכים. מוציאים במלקחיים או בכף מחוררת, מסננים היטב ומניחים על מגבת.
  4. מכינים את המלית וממלאים: קולפים וקוצצים את הבצל לקוביות קטנות. חותכים את העגבנייה לקוביות קטנות.
  5. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.
  6. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי בחישה ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו.
  7. מוסיפים אורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז חם ומצופה שמן. מוסיפים עגבנייה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
  8. מניחים את עלי הכרוב על משטח עבודה כשצידם הקמור כלפי מעלה ומסירים את העורק המרכזי. מניחים כף גדושה של מלית בשליש התחתון של כל עלה, מקפלים את החלק התחתון מעל המלית, לאחר מכן את צידי העלה ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה כלפי למעלה.
  9. מכינים את הרוטב ומבשלים: מערבבים את חומרי הרוטב בסיר רחב ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים את הממולאים בסיר עם הרוטב בשכבה אחת צפופה כשהתפר כלפי מטה ומביאים לרתיחה.
  10. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהממולאים מוכנים. מגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כרוב ממולא באורז ובשר ברוטב עגבניות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות