לחם יוגורט יווני או שובר הקרח האידיאלי בכל ארוחה

דפי קרמר מכינה את שובר הקרח המושלם לארוחות חברתיות: לחם יוגורט יווני. לחם רך וטעים שניתן לאפות בתנור או לטגן במחבת, כי אין כמו פחמימה טובה כדי לשבור את הקרח
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

ארוחות eatwith או אם תרצו “ארוחות חברתיות” באשר תהינה הן ביצת ההפתעה האהובה עליי! (גם אם תקראו עד הסוף לא תמצאו מתכון לביצת הפתעה. נראה אתכם ממשיכים מכאן)

בניגוד להפתעה התמידית הגלומה ברגע המפגש הראשון עם אורחיי (להלן “המתכנסים”), עת הקולות שתיכננו והפיקו ממש את הרגע הזה נפגשים עם ששת החושים שלי ומקבלים צורה וריח (לא את כולם אני טועמת, מודה), כשהארוחה היא כזו אליה מתקבצים זרים גמורים ההפתעה היא כמניין המשתתפים.

אז למרות שאני אחרי משמרת מטבח גדושה ועשירה, עכשיו מתחילה העבודה האמיתית והחשובה !בחוט קסם מתחילה עבודת אריגה, צריך לתפור את חליפת הערב המתרגש לקראתנו ואנחנו, כאמור, לקראתו.

יש את האורחים הקפוצים, טועמי מישלן מטעם עצמם, אליהם צריך לגשת בכפפות של משי. ברגע שאחדור את מבצר האבן שמכתר את ליבם ואחלץ מהם חיוך, אדע שיש לי פה אלפא!

יש את אלה שבאו למצוא חברים - האבסורד שבדבר הוא שסוג האדם הזה לא תמיד יבוא טוב לכולם.

ויש את יתרת העם, א.ק.א אלה שבאו קז’ואל, אלה שהאישה סחבה אותם, אלה שקיבלו שובר מהעבודה ושות’.

את כולם מייחדת (ובעזרת השם גם מאחדת) האהבה למזון.

אחרי שבירת הקרח, עת אני מהממת את המתכנסים ברבגוניות אישיותי לפרצוף שלהם, יוגשו לשולחן כלאחר כבוד מקבץ נבזי של פחמימות ריקות עשירות בריח, משובצות בעלעלים שסיפורם עוד יגיע… למעשה הוא כבר ממש כאן.

את משככי הדאגות בצורתם הטבעית אשתדל תמיד להניח ליד מי שפיו מלא מים ועל פניו ארשת בלבול (יהיה זה אורח מהדגם הנגרר, שלא סגור למה הוא שם). האסטרטגיה היא להפוך אותו בהנחת מגש למסמר הערב במשפט הכל כך טבעי: “אפשר בבקשה להעביר את הלחם?”

את הלחם הנהדר הזה, שמזמן קיבל את ג’וב שבירת הקרח במשתים הבלקניים שמתרחשים עליי ובביתי כמה פעמים בשבוע, פגשתי לראשונה בערבות קפרניסי היוונית (המקורות שלו במקדוניה).

התמזל מזלי ויש לי טאבון חבוט ומלא אופי בגזוזטרה, והתמזל מזלכם וכל תנור או מחבת יעבדו בשבילכם. נסו את זה, זה קל!

מצרכים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח ואת השמרים.
  2. מוסיפים סוכר, מלח ושמן זית וממשיכים לערבב.
  3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת. עוברים ללישה ידנית אם קשה לערבב.
  4. מוסיפים את המים וממשיכים ללוש ליצירת בצק אחיד.
  5. מוסיפים את השום ואת עשבי התיבול ולשים לפיזור אחיד.
  6. מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לנוח לפחות 20 דקות.
  7. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים ומניחים בצד ל-15 דקות, מכוסים במגבת.
  8. משמנים מעט את משטח העבודה ובעזרת מערוך פותחים כל כדור בצק לעיגול בעובי 0.5 ס”מ. משמנים במעט שמן זית ומפזרים מעל מלח גס.
  9. אם אופים - מחממים תנור ל-200 מעלות. מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בנגלות כ-15 דקות או עד שהלחם מזהיב ואפוי.
  10. אם מטגנים במחבת - מחממים מחבת כבדה ומשמנים בשמן זית. מטגנים את עיגולי הבצק משני צדיהם עד שהלחם עשוי וזהוב.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 222.6 קק״ל 2225.7 קק״ל
פחמימות 40.1 גרם 401.0 גרם
שומן 3.4 גרם 33.8 גרם
נתרן 547.0 מ״ג 5470.3 מ״ג
חלבון 5.4 גרם 53.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.6 גרם 16.1 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 5.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 25.8 מ״ג 257.9 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 8.4 מ״ג
אשלגן 81.3 מ״ג 813.0 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 4.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody