“מבריאים” את הפרעצל: מיני פרעצל מתוק מקמח כוסמין

בזמן שטיילה עם הכלב בחוץ להילה סער עלו זיכרונות מתוקים מניו יורק ובמיוחד מדוכן פרצעלים מסוים ואהוב! כך נוצר לו המתכון הבריא יותר למיני פרעצל מתוק מקמח כוסמין
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

עוד פעם סגר, עוד פעם ארוחות מסביב לשעון, ואני מרגישה כאילו שאני שוב בהריון - כל היום חושבת מה לבשל ולהכין ומה לאכול.

אז לא, אני לא בהריון, אבל לגמרי יש לי חשקים בלתי מוסברים לכל מיני מאכלים. למשל - פרעצל מתוק!

השבוע בזמן טיול לילי עם הכלבה, נזכרתי במיני-פרעצלים מתוקים שאכלתי בדוכן בניו יורק, שהיו מצופים בסוכר וקינמון, והם אחד הביסים הכי חלומיים שיצא לי לאכול, חובבת בצקים שכמותי.

בגלל שניחנתי ביכולת איפוק מדהימה, לא הכנתי את הגרסה שלי למיני פרעצל המתוק מייד כשחזרתי הביתה, אלא הלכתי לישון על זה, והכנתי אותם בבוקר. כמובן ש”הבראתי” את המתכון והשתמשתי בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן, ובסוכר חום במקום סוכר לבן.

אם תרצו להקליל את המרקם, תוכלו לשלב בבצק שליש או חצי כמות של קמח לבן, או להשתמש בקמח כוסמין 70%.

הגשתי את המיני פרעצלים עם שוקולד מומס לטבילה, וכששאלתי את הילדים איך יצא, שלושתם ענו ביחד: “טעים רצח!”, וזה עוד לפני שהם הוסיפו את השוקולד… אז נראה לי שאפשר להכתיר את המתכון כהצלחה. עכשיו תורכם.

טיפ בריא:
קינמון מוסיף המון טעם וגם בריאות. קודם כל, הוא נותן אשליה של מתיקות וחוסך לנו בכמויות הסוכר שנצטרך להוסיף, ובנוסף מאזן את רמות הסוכר בדם, ומחזק את המערכת החיסונית. הוא נחשב גם לתבלין מחמם אנרגטית, ומתאים מאוד לחיזוק הגוף לקראת החורף.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

חליטה של הפרעצל

ציפוי הפרעצל

ציפוי לאחר האפייה

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים בהדרגה את המים ומתחילים ללוש. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד מים, בכל פעם כף אחת. כשהבצק מתחיל להפוך לבצק אחיד ונוח לעבודה, מוסיפים את השמן ואת המלח, ולשים לבצק אחיד ורך.
  2. משאירים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים להתפחה של חצי שעה.
  3. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. לאחר עשר דקות, מוציאים את הבצק מהקערה, מניחים על משטח מקומח, ומחלקים אותו ל-2 חלקים שווים.
  5. מגלגלים כל חלק לנחש ארוך ולא דק מדי. חותכים את הבצק לרצועות באורך של כ-3 ס”מ.
    מתפחים את הבצק במשך חצי שעה. צילום: הילה סער
    מתפחים את הבצק במשך חצי שעה. צילום: הילה סער

    חותכים את הבצק לרצועות באורך של כ-3 ס"מ. צילום: הילה סער
    חותכים את הבצק לרצועות באורך של כ-3 ס”מ. צילום: הילה סער

  6. בסיר קטן שמים את המים עם הסודה לשתייה והסוכר החום. מניחים על הכיריים ומביאים לרתיחה חזקה (זהירות, הסודה לשתייה מבעבעת).
  7. מכניסים את הפרעצלים בקבוצות לתוך המים הרותחים ל-30 שניות, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד שהיה בתוך המים פונה למעלה.

    מכניסים את הפרעצלים בקבוצות לתוך המים הרותחים ל-30 שניות. צילום: הילה סער
    מכניסים את הפרעצלים בקבוצות לתוך המים הרותחים ל-30 שניות. צילום: הילה סער

  8. מורחים מעט שמן קוקוס ואופים במשך 10-12 דקות. בינתיים, מכינים קערית עם סוכר קנים וקינמון לציפוי המיני-פרעצלים.
  9. מוציאים מהתנור, ממתינים 2-3 דקות ומגלגלים את הפרעצלים בתוך תערובת הסוכר והקינמון. אם אתם רוצים ציפוי עבה יותר - אפשר למרוח שוב שמן קוקוס על הפרעצלים ורק אז לטבול בציפוי. השמן יגרום ליותר סוכר להידבק.
  10. אפשר להכין מראש ולהקפיא. לאחר ההקפאה מומלץ לחמם מחדש בתנור חם כמה דקות.

    מיני פרעצל מתוק מקמח כוסמין. צילום: הילה סער
    מיני פרעצל מתוק מקמח כוסמין. צילום: הילה סער

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 179.8 קק״ל 1798.0 קק״ל
פחמימות 26.6 גרם 265.8 גרם
שומן 7.0 גרם 70.4 גרם
נתרן 80.9 מ״ג 808.9 מ״ג
חלבון 5.1 גרם 51.0 גרם
סיבים תזונתיים 3.7 גרם 37.2 גרם
שומן רווי 4.1 גרם 40.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 12.1 מ״ג 121.0 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 15.6 מ״ג
אשלגן 137.4 מ״ג 1374.4 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 11.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (6)

    Avatar
    אלין

    זה נקרא בריא? שואחת כי אני נמנעת מקמח לבן וסוכר. תודה

      Avatar
      Foody Foody

      קמח כוסמין בריא יותר מקמח לבן.

    Avatar
    ניר זוהר

    ומי שלא אוהב קמח כוסמין, להשתמש באותה כמות של קמח לבן?

      Avatar
      Foody Foody

      כן. מה שעלול להשתנות במעט זו כמות המים (אם הבצק דביק מדי יש להוסיף קמח ואם הוא קצת יבש אז להוסיף מעט מים בהדרגה). בהצלחה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody