מתכון מג’דרה בורגול ועדשים שחורות של שר פיטנס

שר פיטנס מכינה לכם תוספת בריאה ומשביעה לכל ארוחה - מג'דרה בורגול ועדשים שחורות עם בצל מטוגן. מינימום שמן ומקסימום טעם
שר פיטנס מכינה לכם תוספת בריאה ומשביעה לכל ארוחה - מג'דרה בורגול ועדשים שחורות עם בצל מטוגן. מינימום שמן ומקסימום טעם
  • שר פיטנס
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    177
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 176.7 קק״ל 1413.9 קק״ל
    פחמימות 24.3 גרם 194.1 גרם
    שומן 5.4 גרם 43.5 גרם
    נתרן 496.4 מ״ג 3970.9 מ״ג
    חלבון 6.3 גרם 50.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.1 גרם 49.2 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 6.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 21.1 מ״ג 168.7 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.3 מ״ג
    אשלגן 143.2 מ״ג 1145.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    177
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 176.7 קק״ל 1413.9 קק״ל
    פחמימות 24.3 גרם 194.1 גרם
    שומן 5.4 גרם 43.5 גרם
    נתרן 496.4 מ״ג 3970.9 מ״ג
    חלבון 6.3 גרם 50.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.1 גרם 49.2 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 6.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 21.1 מ״ג 168.7 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.3 מ״ג
    אשלגן 143.2 מ״ג 1145.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור

כאן תמצאו בורגול מתכון משגע, דיאטטי וקל להכנה. בשנים האחרונות אין בית שלא תמצאו בו בורגול, נדמה שכל מדינת ישראל גילתה את הסגולות שלו בבת אחת. בורגול עשוי מחיטה, שבושלה, יובשה וגם נגרסה. בורגול מהווה מקור נהדר לסיבים תזונתיים, עוזר לפעילות סדירה של מערכת העיכול, מוריד את רמות הסוכר בדם וגם מסייע בהורדת הכולסטרול. לא מספיק? הוא גם עשיר במינרלים, כמו: סידן, אשלגן, ברזל ואפילו בוויטמינים מקבוצת B.

בורגול הוא מאכל חובה אצל מי שסובל מכאבי בטן, עצירות, קלקול קיבה, נפיחות או סתם רוצים לרדת במשקל. החיטה הנהדרת הזאת נפלאה כתוספת למנה עיקרית, יכולה לשמש כמרכיב מושלם בסלט, היא טעימה כשהיא קרה וגם כשהיא חמה.

אם תרשמו בגוגל “בורגול מתכון” תמצאו אינספור תוצאות. לפניכם מתכון נפלא של שר פיטנס לאחד מהם, מתכון בורגול מג’דרה ועדשים שחורות. אתם יכולים לאכול אותו לצד דג, עוף או פשוט ליד סלט. הוא נפלא עם טחינה, כשהוא חם וגם כשהוא בטמפרטורת החדר. בורגול מתכון נהדר, כשר, בסיסי וטעים טעים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בורגול

בצל מטוגן


אופן הכנה

  1. בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומוסיפים את כל התבלינים. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
  2. מוסיפים את הבורגול, העדשים השחורות והמים הרותחים ומערבבים. סוגרים את המכסה, מעבירים לאש הכי נמוכה, ומבשלים במשך 20-25 דקות עם מכסה סגור.
  3. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור ל-10 דקות נוספות.
  4. חותכים את הבצל לרצועות דקות (אפשר להיעזר במנדולינה) ומטגנים בשמן זית, על אש בינונית, עד שהבצל זהוב ומקורמל. 5 דקות לאחר תחילת הטיגון מוסיפים את הסוכר, מתבלים וממשיכים לטגן.
  5. מוסיפים את הבצל למג’דרה המוכנה ומערבבים היטב.
  6. מגישים בצלחות מהממות כאלה, חם או בטמפרטורת החדר.

 

 

 

הערות

  • מומלץ להגיש עם סלט וטחינה גולמית בצד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון מג’דרה בורגול ועדשים שחורות של שר פיטנס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      מומלץ להשתמש בבהרט, זה נותן את כל הטעם למג’דרה.

    Avatar
    טל ישראלי

    נראה מוש! ילך טוב גם עם קינואה במקום בורגול?

      Avatar
      Foody Foody

      קינואה תהיה מצויינת לזה.

    Avatar
    רחלי סילם

    תוצאה מדהימה ומאד טעימה. ממליצה להוסיף לתבלינים בהתחלה גם מעט קינמון. ממש מתכון בריא ומעולה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות