מה עושים כשהשזיפים בשיא העונה? כופתאות שזיפים הונגריות!

ההונגרים קוראים להן גומבוץ, כופתאות תפוחי אדמה מבושלות עם ציפוי של פירורי לחם וחמאה במילוי שזיף טרי, מתוק וחם שמתפוצץ בפה! הביס המאוזן והמושלם
ההונגרים קוראים להן גומבוץ, כופתאות תפוחי אדמה מבושלות עם ציפוי של פירורי לחם וחמאה במילוי שזיף טרי, מתוק וחם שמתפוצץ בפה! הביס המאוזן והמושלם
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    248
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 247.9 קק״ל 2974.5 קק״ל
    פחמימות 40.5 גרם 486.1 גרם
    שומן 4.8 גרם 58.2 גרם
    נתרן 132.0 מ״ג 1583.9 מ״ג
    חלבון 6.1 גרם 73.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 17.8 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 27.4 גרם
    כולסטרול 57.3 מ״ג 687.6 מ״ג
    סידן 12.9 מ״ג 154.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 107.6 מ״ג 1290.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    248
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 247.9 קק״ל 2974.5 קק״ל
    פחמימות 40.5 גרם 486.1 גרם
    שומן 4.8 גרם 58.2 גרם
    נתרן 132.0 מ״ג 1583.9 מ״ג
    חלבון 6.1 גרם 73.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 17.8 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 27.4 גרם
    כולסטרול 57.3 מ״ג 687.6 מ״ג
    סידן 12.9 מ״ג 154.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 107.6 מ״ג 1290.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. שוטפים, חוצים ומגלענים את השזיפים. מעבירים לקערה ומערבבים עם אבקת הסוכר.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה בסיר עם מים רותחים עד שמתרככים. מסננים מהמים ומניחים בצד עד שהם מתקררים לחלוטין.
  3. ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את פירורי הלחם. מערבבים על להבה נמוכה עד שפירורי הלחם מזהיבים מעט.
  4. מסירים את המחבת מהאש, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מניחים בצד.
  5. מסירים את הקליפה מתפוחי האדמה ומעבירים לקערה.
  6. מועכים את תפוחי האדמה עם מועך פירה או מזלג ומוודאים שוב שתפוחי האדמה קרים. מוסיפים את הביצים, הקמח, המלח והדורום ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק. אם הבצק רטוב מדי, אפשר להוסיף עוד כף קמח.
  7. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים.
  8. מביאים לרתיחה סיר עם מים וכף שמן.
  9. מועכים מעט כל כדור בצק לעיגול (לא דק מדי). מניחים במרכז כל עיגול חצי שזיף, סוגרים את הבצק על חצי השזיף לצורת כדור. עושים כך עם כל 11 כדורי הבצק והשזיפים הנותרים.
  10. מכניסים לסיר המים הרותחים 3 כדורים בכל פעם ומבשלים במים עד שהם צפים.
  11. בעזרת כף מחוררת, מסננים את כדורי הבצק הצפים מהסיר ומעבירים מיד למחבת עם תערובת פירורי הלחם והסוכר.
  12. מגלגלים את הכדורים בתערובת פירורי הלחם והסוכר כך שיצופו היטב בתערובת מכל הצדדים ומגישים אחרי שהכדורים התקררו לפחות לטמפ’ החדר.

    כופתאות שזיפים הונגריות
    כופתאות שזיפים הונגריות

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מה עושים כשהשזיפים בשיא העונה? כופתאות שזיפים הונגריות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    רנה

    הבצק יוצא נורא נורא דביק!!! 🙁

      Avatar
      מערכת Foody

      קשה לדעת מה לא נעשה טוב. אפשר להוסיף מעט קמח עד שהבצק נוח לעבודה או לשים אותו במקרר לרבע שעה לפני המשך העבודה

    Avatar
    אריאלה ארז

    לא כתבתם בכלל תפו”א ולא כמות

      Avatar
      מערכת Foody

      המתכון תוקן. תודה רבה. יש להוסיף 750 גרם תפוחי אדמה. בהצלחה (:

      Avatar
      רנה

      רשום 5 תפוחי אדמה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות