
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
-
1 כוס קמח לבןאפשר גם קמח מלא
-
1 כף אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
-
1 כפית קינמון טחוןזה הטוויסט, לא חובה למי שלא אוהב
-
3 כפות סוכר לבן
-
1 כוס חלב 3%
-
1 ביצה L
-
1 כף תמצית וניל
-
20 גרם חמאהמומסת
-
2 בננות בינוניות
-
4 כפות מטבעות שוקולד חלבקטנים, או שוקולד מריר או לבן או שברי מקופלת או שילוב
-
4 כפות סירופ מייפלאו לפי הטעם, להגשה
-
2 כפות שמן קנולהאו תרסיס שמן, לפי הצורך לשימון התבנית
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הקינמון והסוכר.
- מוסיפים תוך כדי ערבוב במטרפה את החלב, הביצה, תמצית הוניל והחמאה המומסת. ממשיכים בערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לבקבוק לחיץ.
- מחממים על הכיריים תבנית משומנת (לא יותר מדי) ומזלפים מהבקבוק הלחיץ עיגולים מהתערובת למחבת בקוטר של כ3-4 ס”מ ובמרווחים של 2 ס”מ זה מזה.
- כשמופיעות מעט בועות בחלק העליון של הפנקייקים, בודקים את התחתית, אם הצבע זהוב-חום בהיר, זה הזמן להפוך לעוד כמה שניות. ממשיכים להכין פנקייקים עם שאר התערובת. אם זה יותר מדי פנקייקים להיום אז אפשר לשמור במקרר ולהכין מחר.
- מעבירים את הפנקייקים לקערה או לצלחת עמוקה.
- פורסים את הבננות, מוסיפים לפנקייקים, מפזרים את השוקולד/ים ומסיימים בזילוף מייפל מעל לכל החגיגה.
פורסים את הבננות ומוסיפים לקערה עם הפנקייקים, מפזרים את השוקולד ומסיימים בזילוף מייפל מעל. צילום: יעל רזינובסקי
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
377.9
קק״ל
1511.5
קק״ל
פחמימות
55.3
גרם
221.1
גרם
שומן
13.1
גרם
52.3
גרם
נתרן
305.8
מ״ג
1223.3
מ״ג
חלבון
8.9
גרם
35.4
גרם
סיבים תזונתיים
2.1
גרם
8.6
גרם
שומן רווי
4.4
גרם
17.7
גרם
כולסטרול
79.5
מ״ג
317.8
מ״ג
סידן
127.7
מ״ג
510.9
מ״ג
ברזל
1.0
מ״ג
3.8
מ״ג
אשלגן
345.6
מ״ג
1382.5
מ״ג
אבץ
1.3
מ״ג
5.2
מ״ג
תגובות (4)
נראה פיצוץ אכין לילדים מחר בבוקר עם סירופ מייפל
זהירות….זה ממכר (:
יצא מעולהההנ
תודה רבה! איזה כיף!