מי אמר בית ולא קיבל? מרק קוסקוס כמו שצריך

אין משהו יותר מנחם ובריא ממרק קוסקוס, תמרה אהרוני ועומר מילר מכינים לכם מתכון למרק קוסקוס משגע וטעים עם מלא ירקות שיחזקו אתכם וישאירו אתכם בריאים וחזקים
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הקוסקוס: שופכים את הקוסקוס לתוך קערה רחבה, זולפים כפית וחצי שמן זית ומוסיפים מלח. מכסים את הקוסקוס במים רותחים ומערבבים. מכסים בנייר כסף-סנו מכסים ומשהים 5 דקות עד לספיגת הנוזלים.
  2. קולפים וחותכים את הבצל, גזר, שורשים, דלורית כרשה, ותפו״א לקוביות בגודל של כ4 ס״מ, פורסים את גבעולי הסלרי ופורסים את הכרוב לרצועות.
  3. בסיר גדול- פודי מחממים שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, סלרי וכרשה ומטגנים תוך ערבוב כ-3-4 דק’, מוסיפים את הגזר, השורשים והדלורית וממשיכים לערבב עוד כ-2-3 דק’.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה והכרוב ומוסיפים מים עד לגובה של כ-1-2 ס״מ מעל פני הירקות והעוף, מוסיפים את הכורכום מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את העוצמה בכיריים ומבשלים מכוסה כ-30 דק’, חותכים את הזוקיני לקוביות בגודל של כ4 ס״מ ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם את החומוס המבושל ומבשלים כ-30 דק נוספות. לפני ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה.
  6. אחרי ההשריה, מערבבים את הקוסקוס מעט ומגישים את הקוסקוס עם המרק מעל.

    מרק קוסקוס. צילום: שניר גואטה
    מרק קוסקוס. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 319.4 קק״ל 1916.4 קק״ל
פחמימות 42.2 גרם 253.1 גרם
שומן 11.3 גרם 68.0 גרם
נתרן 813.7 מ״ג 4881.9 מ״ג
חלבון 12.1 גרם 72.9 גרם
סיבים תזונתיים 14.0 גרם 84.0 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 7.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 280.4 מ״ג 1682.4 מ״ג
ברזל 7.3 מ״ג 43.6 מ״ג
אשלגן 1446.5 מ״ג 8678.8 מ״ג
אבץ 1.9 מ״ג 11.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody