מי מביא את החמאה? לחם כוסמין של אופירה מור

אופירה מור מצאה דרך מציינת לסיים את הקמח לפני שמגיע חג הפסח והכינה לחם כוסמין טעים עם קראסט משגע שישדרג לכם ולבני הבית את הסנדוויץ' ואת מצב הרוח!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

רם השכן שלי כתב לי היום שאין להם לחם ונוטלה בבית, אז כמו שכנה טובה רצתי למזווה כדי לבדוק איזה קמח נשאר לי, גם הזדמנות טובה לסיים את מה שנשאר לפני פסח.

מצאתי שקית של קמח כוסמין, פתחתי את קלסר לימודי הקונדיטוריה שלי, פתחתי את קטגוריית “לחמים” ומצאתי מתכון ללחם כוסמין שדורש 12 שעות הכנה מראש.

אז קיצרתי, אילתרתי והתפללתי.

יצא מושלם.

רם ואור, השכנים שלי ילדו אתמול את בנם הראשון והם חוזרים מחר הביתה.

יחכה להם בבית לחם כוסמין טעים, ביתי ועם קראסט מטורף!

מצרכים

אופן הכנה

  1. מערבבים במיקסר עם וו לישה הכל יחד מלבד המים והמלח.
  2. את המים שופכים לאט לאט למיקסר שעובד במהירות הכי נמוכה. ממשיכים ללוש הכל עד לאיחוד כל החומרים לבצק.
  3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה עוד 4 דקות. מגבירים למהירות בינונית לעוד 4 דקות.
  4. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מעגלים ומעבירים לקערה מקומחת ומתפיחים התפחה ראשונה בטמפרטורת החדר 30 דקות.
  5. מקפלים את הבצק מכל הכיוונים בצורת מעטפה ומתפיחים התפתחה שנייה בטמפרטורת החדר 30 דקות נוספות.
  6. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומכדררים על השיש לכדור מתוח. מניחים על משטח מקומח ונותנים לכדורים לנוח 20 דקות.
  7. מכדררים את הכדורים שוב- מותחים מכל הכיוונים כלפי מטה (ללא קמח או לקמח מעט מאוד את הידיים על מנת שהבצק ימתח והכדור יהיה חזק).
  8. מניחים על תבנית עם נייר אפיה במקום חמים (28 מעלות) ל-45 דקות התפחה לפני אפייה.

    מניחים על תבנית עם נייר אפיה במקום חמים. צילום: אופירה מור
    מניחים על תבנית עם נייר אפיה במקום חמים. צילום: אופירה מור

  9. כעבור 35 דקות מדליקים תנור שיתחמם, על 250 מעלות, חום רגיל, תחתון ועליון. ומכינים שפריצר עם מים - זה הסוד לקראסט! אל תוותרו!
  10. בסיום 45 הדקות חורצים את הלחם בסכין חדה.
  11. פותחים את התנור ומשפריצים עם השפריצר שהכנו הרבה מים לתנור- לא לפחד זה ייצר אדים בתחילת האפייה ויתן את הקראסט הכל כך טעים בלחם.
  12. מכניסים את התבנית ומשפריצים גם על הלחם עצמו ומתחת לתבנית (אל תתקמצנו על המים).

    משפריצים גם על הלחם עצמו ומתחת לתבנית. צילום: אופירה מור
    משפריצים גם על הלחם עצמו ומתחת לתבנית. צילום: אופירה מור

  13. סוגרים את התנור ל-30 דקות לפחות.
  14. מסתכלים על הצבע כעבור 30 דקות, במידה וכהה מספיק- מוציאים ומקררים על רשת לפחות שעה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 107.6 קק״ל 861.1 קק״ל
פחמימות 23.5 גרם 187.7 גרם
שומן 0.4 גרם 3.2 גרם
נתרן 1019.7 מ״ג 8157.2 מ״ג
חלבון 1.7 גרם 14.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.8 גרם 6.6 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 13.1 מ״ג 104.4 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 2.9 מ״ג
אשלגן 142.7 מ״ג 1141.8 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody