מנה במתנה – עוף עטוף ב… כרוב סגול! וואו!

אמלי פינק מכינה עוף עם טוויסט מקורי - עוף עטוף בעלי כרוב. כרעי עוף נימוחים בבישול ארוך בתנור, מתובלים בראס אל חנות, עטופים בעלי כרוב סגול ומרווה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

כבר כמה חודשים שיש טרנד מטורף שמסתובב לו אצל כל הפודיז’, והוא: חלות מקושטות ומטופחות עד מאוד.

אני ממש מאוהבת ברעיון הזה, וכפי שאתם כבר מכירים אותי, חלה לא תהיה כאן, אז החלטתי שאין סיכוי שאני מוותרת על התענוג, רק מה לעשות, אני והסמים הלבנים (קמח, סוכר) קצת פחות חברים.

כמו ילדה טובה וממושמעת שאני, לא נשארתי חייבת, וקישטתי את העוף שלי, האמת?! יצא מעולה!

מצרכים

1. תחילה מוציאים את שורש הכרוב בתנועת סיבוב עם סכין חדה.
2. מכניסים את ראש הכרוב לסיר עם מים רותחים על אש בינונית ומכסים במכה עד להיפרדות העלים זה מזה.
3. במחבת חמה שמים שמן זית, מניחים את הכרעיים, מפזרים מעליהם את הראס אל חנות, פלפל שחור גרוס ומלח גס. מטגנים אותם עד להזהבה יפה.
4. בינתיים מסננים את עלי הכרוב ומסירים את החלק האמצעי הלבן הקשה לאורכו. בצורה כזו שהעלה עדיין נישאר שלם וגמיש.

מסננים את עלי הכרוב ומסירים את החלק האמצעי הקשה. צילום: אמלי פינק
מסננים את עלי הכרוב ומסירים את החלק האמצעי הקשה. צילום: אמלי פינק

5. עוטפים את העוף בעלה כרוב או שניים וקושרים בעזרת החוט בסיבובים אקראיים וקושרים.
6. משחילים בין החוט לעלי הכרוב ענפי מרווה מיובשים.

קושרים את העוף העטוף בעלי הכרוב ומשחילים עלי מרווה. צילום: אמלי פינק
קושרים את העוף העטוף בעלי הכרוב ומשחילים עלי מרווה. צילום: אמלי פינק

7. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
8. בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים שמן זית, מניחים את העופות, עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל-4-5 שעות.

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 556.6 קק״ל 2226.5 קק״ל
פחמימות 23.1 גרם 92.4 גרם
שומן 26.8 גרם 107.3 גרם
נתרן 934.8 מ״ג 3739.4 מ״ג
חלבון 56.8 גרם 227.2 גרם
סיבים תזונתיים 5.5 גרם 21.9 גרם
שומן רווי 5.0 גרם 20.0 גרם
כולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״ג
סידן 256.6 מ״ג 1026.3 מ״ג
ברזל 6.9 מ״ג 27.7 מ״ג
אשלגן 1400.8 מ״ג 5603.2 מ״ג
אבץ 5.8 מ״ג 23.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    אילנית

    מודה שהייתי סקפטית, אבל ניסיתי בכל זאת, ויצא מעולה

הצג עוד