איך מכינים מעורב ירושלמי בבית? המתכון הקליל של מאיר אדוני

מאיר אדוני והילה אלפרט מכינים מעורב ירושלמי אמיתי: חצאי פיתות קלויים מוגשים עם תערובת חלקי פנים צלויים, שפע טחינה וסלט עגבניות ועשבי תיבול
מאיר אדוני והילה אלפרט מכינים מעורב ירושלמי אמיתי: חצאי פיתות קלויים מוגשים עם תערובת חלקי פנים צלויים, שפע טחינה וסלט עגבניות ועשבי תיבול
  • מאיר אדוני
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    1144
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1143.7 קק״ל 4574.7 קק״ל
    פחמימות 77.3 גרם 309.0 גרם
    שומן 66.2 גרם 264.9 גרם
    נתרן 2268.4 מ״ג 9073.7 מ״ג
    חלבון 64.1 גרם 256.4 גרם
    סיבים תזונתיים 11.2 גרם 44.7 גרם
    שומן רווי 13.0 גרם 51.9 גרם
    כולסטרול 719.3 מ״ג 2877.4 מ״ג
    סידן 302.9 מ״ג 1211.7 מ״ג
    ברזל 16.0 מ״ג 64.1 מ״ג
    אשלגן 1151.7 מ״ג 4606.6 מ״ג
    אבץ 5.7 מ״ג 22.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    1144
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1143.7 קק״ל 4574.7 קק״ל
    פחמימות 77.3 גרם 309.0 גרם
    שומן 66.2 גרם 264.9 גרם
    נתרן 2268.4 מ״ג 9073.7 מ״ג
    חלבון 64.1 גרם 256.4 גרם
    סיבים תזונתיים 11.2 גרם 44.7 גרם
    שומן רווי 13.0 גרם 51.9 גרם
    כולסטרול 719.3 מ״ג 2877.4 מ״ג
    סידן 302.9 מ״ג 1211.7 מ״ג
    ברזל 16.0 מ״ג 64.1 מ״ג
    אשלגן 1151.7 מ״ג 4606.6 מ״ג
    אבץ 5.7 מ״ג 22.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט עשבים

סלט עגבניות

מעורב ירושלמי

הגשה


אופן הכנה

 

    1. מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה עם המים, מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון וסויה. טועמים ומתקנים תיבול.
    2. מכינים את סלט העשבים: קוצצים דק את כל עשבי התיבול, מערבבים עם הלימון הכבוש.
    3. מכינים את סלט העגבניות: חותכים דק את העגבניות, הפלפל הירוק החריף והשום. מתבלים בשמן זית ובמלח.
    4. מכינים את המעורב: פורסים את הבצל לפרוסות דקות.
    5. מחממים מחבת כבדה ורחבה ומטגנים בה את הבצל עד שהוא משחים (בלי שמן). מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
    6. בינתיים, מנקים ומכינים את חלקי הפנים: חותכים את כבד הטלה לקוביות קטנות (אם משתמשים בלבבות עוף אין צורך לחתוך), חותכים את כבדי העוף לקוביות.
    7. מחממים שמן באותה מחבת שבה טוגן הבצל. מטגנים תחילה את קוביות לב הטלה (או לבבות העוף).
    8. מוסיפים את הטחול ומטגנים כ-2 דקות.
    9. מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים עד שהכבד משחים.
    10. מתבלים במלח ובפלפל.
    11. מחזירים את הבצל למחבת, מערבבים בעדינות ומסירים מהאש.
    12. מכינים ביצי עין להגשה: מחממים מחבת עם מעט שמן זית, ומטגנים את הביצים עד שהחלבון יציב והחלמון עדיין נוזלי.
    13. מכינים את הפיתות: חוצים כל פיתה כך שמתקבלות שתי דיקסיות פיתה, מושחים בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות עד שהן מזהיבות.
    14. מגישים: מניחים דיסקית פיתה בצלחת, מעליה שמים טחינה. מניחים כמה כפות של מעורב ירושלמי, מוסיפים סלט עגבניות וסלט עשבים ומעל הכול מניחים ביצת עין.

 

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך מכינים מעורב ירושלמי בבית? המתכון הקליל של מאיר אדוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות