מעורב ירושלמי ביתי על פיתה צלויה

מאיר והילה מלמדים איך מכינים בבית מעורב ירושלמי מושקע ברמות, מוגש על פיתה צרובה בליווי טחינה, סלט עשבים וסלט עגבניות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    23

מצרכים

סלט עשבים

סלט עגבניות

מעורב ירושלמי

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה עם המים, מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון והסויה. טועמים ומתקנים את התיבול.
  2. מכינים את סלט העשבים: קוצצים דק את כל עשבי התיבול ומערבבים עם הלימון הכבוש.
  3. מכינים את סלט העגבניות: חותכים דק את העגבניות, הפלפל הירוק החריף והשום. מתבלים בשמן הזית ובמלח ומערבבים.
  4. מכינים את המעורב: קולפים ופורסים את הבצל לפרוסות דקות.
  5. חותכים את כבד הטלה לקוביות קטנות (אם משתמשים בלבבות עוף אין צורך לחתוך), חותכים את כבדי העוף לקוביות.
  6. מחממים מחבת כבדה ורחבה ומטגנים בה את הבצל עד שהוא משחים (בלי שמן). מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
  7. מחממים שמן באותה מחבת שבה טוגן הבצל. מטגנים תחילה את קוביות לב הטלה (או לבבות העוף). מוסיפים את הטחול ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים עד שהכבד משחים. מתבלים במלח ובפלפל שחור. מחזירים את הבצל למחבת, מערבבים בעדינות ומסירים מהאש.
  8. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  9. חוצים כל פיתה כך שמתקבלות שתי דיסקיות, מברישים בשמן הזית ואופים עד שהן מזהיבות.
  10. מניחים דיסקית פיתה בצלחת, מעליה שמים את הטחינה. מניחים כמה כפות של המעורב הירושלמי, מוסיפים את סלט העגבניות וסלט העשבים ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 944.2 קק״ל 3776.9 קק״ל
פחמימות 139.6 גרם 558.2 גרם
שומן 185.9 גרם 743.7 גרם
נתרן 1562.3 מ״ג 6249.1 מ״ג
חלבון 167.2 גרם 668.9 גרם
סיבים תזונתיים 129.9 גרם 519.6 גרם
שומן רווי 132.6 גרם 530.4 גרם
כולסטרול 544.9 מ״ג 2179.8 מ״ג
סידן 294.8 מ״ג 1179.0 מ״ג
ברזל 135.5 מ״ג 542.1 מ״ג
אשלגן 1141.4 מ״ג 4565.8 מ״ג
אבץ 125.4 מ״ג 501.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody