מפוליה באהבה: אורקייטה איי ברוקולי!
- רום מילשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 598.6 קק״ל 2394.4 קק״לפחמימות 99.7 גרם 398.9 גרםשומן 13.9 גרם 55.4 גרםנתרן 2158.5 מ״ג 8634.2 מ״גחלבון 17.8 גרם 71.3 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.2 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.7 מ״ג 2.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 12.2 מ״ג 48.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות599
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 598.6 קק״ל 2394.4 קק״לפחמימות 99.7 גרם 398.9 גרםשומן 13.9 גרם 55.4 גרםנתרן 2158.5 מ״ג 8634.2 מ״גחלבון 17.8 גרם 71.3 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.2 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.7 מ״ג 2.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 12.2 מ״ג 48.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
אורקייטה או בתרגום פשוט לאיטלקית, אוזניים קטנות, זוהי פסטה שמקורה בפוליה שבאיטליה וצורתה כשל אוזניים קטנות!
הפסטה הזו טרייה, אך נטולת ביצים מה שהופך את ההכנה שלה בבית למעט יותר קשה. הבצק שלה יבש וצריך לעבוד במהירות כדי ליצור את הצורה המיוחלת. איך יוצרים את הצורה? מגלגלים את הבצק לנחש דק-דק ובעזרת סכין חותכים את קצה לפיסה קטנטונת ועם החלק הלא משונן של הסכין “מגליצ’ים” את הסכין על הבצק, הופכים, ומתקבלת לה צורה נפלאה של אורקייטה. סרטון מדויק של אופן הכנת הפסטה תוכלו לראות ממש >> כאן
כשתגיעו יום אחד לפוליה תוכלו לראות את הזקנות המקומיות יושבות ומכינות במלוא המרץ את הפסטה המיוחדת הזו. את האוריקייטה אוכלים באיטליה עם רוטב אחד – רוטב ברוקולי! את המליחות והאוממי הרוטב מקבל מפילטים של אנשובי, שום ופפרונצי’ני (פלפלים חריפים קטנטנים).
זו מנה מאוד פשוטה להכנה ואפשר לשדך כל פסטה קצרה שאוהבים.
מי שעיקם את הפרצוף על האנשובי, אז אני יכולה להרגיע אתכם שמלבד אוממי ומליחות מעולה, לא מרגישים את האנשובי והוא לא הופך את הרוטב לרוטב “דגי”. אני ממש ממליצה לא להשמיט את המרכיב הזה מהפסטה שלכם. זה עושה את כל ההבדל!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 599 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם פסטה קצרהעדיף להשתמש בפסטה בצורת אורקייטה
-
1 ראש ברוקולימופרד לפרחים. אפשר להשתמש גם בברוקולי קפוא
-
6 פילה אנשוביאיכותי
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטןשימו כמה שאוהבים. אפשר גם להשתמש באבקת פפרונצ'יני או בשבבי צ'ילי יבש
-
4 שיני שוםקצוצות
-
5 כפות שמן זית
-
1 כף מלח דקלבישול הברוקולי/פסטה
-
1 קורט מלח דקלרוטב
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
הגשה
-
מגורדת. או פרמזן
אופן הכנה
- מפרידים ראש ברוקולי שלם לפרחים ומניחים בסיר גדול, מכסים במים, מוסיפים כף מלח ומבשלים עד שהברוקולי רך לגמרי. אבל באמת רך, ככה שאפשר להפוך את הברוקולי למשחה בלחיצה קטנה.
- מסננים את הברוקולי מהמים לתוך סיר אחר (כלומר אנחנו רוצים לשמור את מי בישול הברוקולי) ומניחים בצד לרגע.
- במחבת גדולה, מחממים שמן זית, מוסיפים את שיני השום הקצוצות, צ’ילי טרי קצוץ דק או פרוס לפרוסות (מה שבא לכם) ובאיזו כמות שאתם אוהבים.
- מוסיפים 6 פילטים של אנשובי איכותי ומטגנים עד שהאנשובי נמס כמעט לגמרי.
- מוסיפים את הברוקולי ובעזרת כף עץ מעט מועכים את הברוקולי ככה שכך העיסה תהפוך לרוטב, אם חסרים נוזלים מוסיפים ממיי הבישול של הברוקולי ששמרנו בצד.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך עם מלח ופלפל או עוד פלפל חריף, אפשר גם להוסיף שבבי צ’ילי יבש.
- מכינים פסטה קצרה (עדיף כמובן אורקייטה אבל אפשר גם פסטה קונכיות שאוספת יפה את הרוטב) לפי הוראות היצרן בתוך מי הברוקולי ששמרנו בצד, מסננים ומוסיפים את הפסטה אל מחבת הברוקולי.
- מגישים בצלחות הגשה אישיות יחד עם גבינת פיקורינו מגורדת מעל (גם פרמזן תעשה את העבודה נפלא).
אופן הכנה
- מפרידים ראש ברוקולי שלם לפרחים ומניחים בסיר גדול, מכסים במים, מוסיפים כף מלח ומבשלים עד שהברוקולי רך לגמרי. אבל באמת רך, ככה שאפשר להפוך את הברוקולי למשחה בלחיצה קטנה.
- מסננים את הברוקולי מהמים לתוך סיר אחר (כלומר אנחנו רוצים לשמור את מי בישול הברוקולי) ומניחים בצד לרגע.
- במחבת גדולה, מחממים שמן זית, מוסיפים את שיני השום הקצוצות, צ’ילי טרי קצוץ דק או פרוס לפרוסות (מה שבא לכם) ובאיזו כמות שאתם אוהבים.
- מוסיפים 6 פילטים של אנשובי איכותי ומטגנים עד שהאנשובי נמס כמעט לגמרי.
- מוסיפים את הברוקולי ובעזרת כף עץ מעט מועכים את הברוקולי ככה שכך העיסה תהפוך לרוטב, אם חסרים נוזלים מוסיפים ממיי הבישול של הברוקולי ששמרנו בצד.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך עם מלח ופלפל או עוד פלפל חריף, אפשר גם להוסיף שבבי צ’ילי יבש.
- מכינים פסטה קצרה (עדיף כמובן אורקייטה אבל אפשר גם פסטה קונכיות שאוספת יפה את הרוטב) לפי הוראות היצרן בתוך מי הברוקולי ששמרנו בצד, מסננים ומוסיפים את הפסטה אל מחבת הברוקולי.
- מגישים בצלחות הגשה אישיות יחד עם גבינת פיקורינו מגורדת מעל (גם פרמזן תעשה את העבודה נפלא).