מרק חומוס ומנגולד עם טופו בטמפורה

מאיר והילה מכינים מרק חורפי מושלם - מרק חומוס ומנגולד, חמצמץ, מנחם ומשביע, עם שדרוג מגניב של טופו בטמפורה. והבונוס? המרק טבעוני
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    9 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים את החומוס ללילה בהרבה מים ו-1 כפית סודה לשתייה.
  2. קולפים וקוצצים את הבצל, הסלרי והשום. חותכים לרצועות את עלי המנגולד. חותכים את הטופו לקוביות של 2 ס”מ.
  3. מסננים את החומוס ממי ההשריה ושוטפים היטב. מכסים שוב במים קרים ומשפשפים בין הידיים את גרגרי החומוס כדי שהקליפות יתקלפו מהגרגיר.
  4. מניחים בסיר את גרגירי החומוס הקלופים ומכסים במים קרים עד כדי כיסוי של 1 ס”מ. מביאים לרתיחה, אוספים את הלכלוך והקצף בעזרת כף מחוררת ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
  5. מטגנים את הבצל והסלרי במחבת עם תרסיס שמן.
  6. מוסיפים את עלי המנגולד וממשיכים לבשל כ-30 דקות באש בינונית עד שהמנגולד מאבד לחלוטין מנפחו ומשנה את צבעו לירוק כהה מאוד. מוסיפים את השום, הלימון והתבלינים ושופכים את הכל אל סיר החומוס (נוזלי החומוס הם נוזלי המרק).
  7. מכינים את הטופו בטמפורה: מחממים בסיר את השמן קנולה. מקמחים מעט את הטופו.
  8. יוצרים בלילת טמפורה ע”י ערבוב מי הסודה עם קמח הטמפורה בקערית. טובלים את הטופו בבלילה ומטגנים את הקוביות עד שהן זהובות.
  9. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, מספיגים ומניחים בצלחות ההגשה של המרק. מוזגים לכל צלחת מנה מהמרק
  10. מטפטפים מעט טחינה גולמית ושמן זית ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 250.9 קק״ל 1003.4 קק״ל
פחמימות 33.6 גרם 134.3 גרם
שומן 4.7 גרם 18.6 גרם
נתרן 254.7 מ״ג 1018.8 מ״ג
חלבון 15.1 גרם 60.3 גרם
סיבים תזונתיים 10.9 גרם 43.8 גרם
שומן רווי 0.3 גרם 1.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 195.0 מ״ג 779.9 מ״ג
ברזל 5.8 מ״ג 23.2 מ״ג
אשלגן 1043.8 מ״ג 4175.3 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody