מתגעגעים למסעדה סינית? במיוחד בשבילכם בקר וחצילים בקרמל מיסו

תמרה אהרוני משדכת במתכון אחד שני זיכרונות ממסעדות אהובות למנה חדשה משגעת של בקר וחצילים בקרמל עם טאץ' מלוח של מחית מיסו השילוב המושלם של מתוק חריף ומלוח
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

אחת המנות האהובות עלי במסעדת ין-ינג שהייתה לאבא שלי הייתה בקר וחצילים בקרמל. פרוסות בקר דקיקות עם חצילים מטוגנים פריכים ברוטב קרמל מתקתק-חריף שהיינו אוכלים עם אורז שספג את כל הרוטב, אני רק חושבת על זה עכשיו והבטן מקרקרת לי.

כשהייתי סטודנטית עבדתי בין היתר כמלצרית במסעדת דה-באן שהייתה בכניסה לשוק הכרמל. זו הייתה מסעדונת קטנה עם מעט מקומות ישיבה בחוץ, בר ישיבה גדול בפנים ומנות אסייתיות משגעות. זו הייתה אחת מהמסעדות האהובות עלי בעיר וחוץ מעובדת הייתי גם לקוחה ואוהדת שרופה של המקום.

שם, במסעדת דה-באן טעמתי לראשונה קרמל מיסו. הוא הוגש במסעדה הקטנה כקינוח: קרם קרמל מיסו, וכשטעמתי אותו ישר התאהבתי. שילוב מושלם של קרמל מתוק עם מליחות עמוקה אך מעודנת מהמיסו. תבינו, זה היה הרבה לפני טרנד הקרמל עם מלח, וזה גם היה בטעמים אסייתים ועשוי בצורה מדויקת להפליא. פשוט קינוח נפלא!

מאז כבר ישנן הרבה מנות מלוחות-מתוקות כאלו, וקרמל מיסו הפך לשילוב מקובל, שאפשר למצוא בכל מיני מתכונים.

אני בוחרת כאן לשדך במתכון הזה שני זיכרונות, שתי אהבות ולהתיך אותן יחד למנה חדשה משגעת. בקר וחצילים בקרמל עם טאץ’ מלוח של מחית מיסו.

מצרכים

משרה

קרמל

טיגון החציל

הגשה

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את חומרי המשרה, מוסיפים לקערת המשרה את רצועות הבשר ומשרים 30 דק’ לפחות.
  2. מכינים את החציל: קוטמים לחציל את שני הקצוות, וחותכים אותו לאצבעות בעובי של כ-1 ס”מ ובאורך של כ-5 ס”מ.
  3. מכינים את הקרמל: במחבת קטנה שמים את הסוכר בשכבה אחידה, מבשלים את הסוכר על להבה נמוכה-בינונית עד שהוא נמס לחלוטין והופך לקרמל.
  4. בקערית מערבבים את מחית המיסו עם המים לתערובת אחידה.
  5. מוסיפים את המים עם המיסו לקרמל בזהירות ומבשלים כ-7-8 דקות נוספות עד לקבלת סירופ.
  6. בווק או מחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק, כשהשמן חם מטגנים בו את אצבעות החציל עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  7. מוציאים את אצבעות החציל המטוגנות בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  8. בווק או מחבת גדולה ועמוקה מחממים 2 כפות שמן תירס, כשהשמן חם מטגנים בו את השום, ג’ינג’ ומחית צ’ילי כ-1-2 דק’.
  9. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב כ-2-3 דק’ נוספות, מוסיפים את אצבעות החצילים המטוגנות ומערבבים.
  10. מוסיפים את הקרמל-מיסו, סויה, שאוסינג, מלח ופלפל ומערבבים עד שכל הבשר והחצילים מזוגגים יפה ברוטב.
  11. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל בצל ירוק.

    בקר וחצילים בקרמל מיסו. צילום: תמרה אהרוני
    בקר וחצילים בקרמל מיסו. צילום: תמרה אהרוני

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 248.2 קק״ל 993.0 קק״ל
פחמימות 39.9 גרם 159.7 גרם
שומן 2.7 גרם 10.8 גרם
נתרן 627.8 מ״ג 2511.3 מ״ג
חלבון 17.9 גרם 71.8 גרם
סיבים תזונתיים 4.2 גרם 17.0 גרם
שומן רווי 0.1 גרם 0.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 31.1 מ״ג 124.4 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 3.6 מ״ג
אשלגן 359.8 מ״ג 1439.3 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    מירית מלול

    נשמע מאוד מעניין קולינרית

    Avatar
    נופר

    כל הבית ריח מתקתק. אני אוהבת מאוד שייטל וזה יושב במנה הזאת בול

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody