נמצא השילוב המושלם: סופגניות חמאת בוטנים וריבה

נטלי לוין לקחה את השילוב האמריקאי המוכר של חמאת בוטנים וריבה, ושידכה אותו לסופגניות ארצישראליות רכות ונימוחות. התוצאה: סופגניות חמאת בוטנים וריבה פשוט ממכרות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

בצק

מילוי

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים ביחד קמח, שמרים, סוכר, חמאה, חמאת בוטנים, חלב, ברנדי, ביצה, חלמון, מלח ותמצית וניל, ולשים במשך 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ויוצרים צורה כדורית.
  3. מעבירים את הבצק לקערת התפחה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל כמעט את נפחו.
  4. מעצבים ומכינים את הסופגניות: על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס”מ.
  5. חותכים סנו סושי-נייר אפייה טבעי לריבועים בגודל 10*10 ס”מ.
  6. מניחים כל סופגנייה על גבי נייר אפייה, ומניחים על גבי מגש. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהסופגניות מכפילות כמעט את נפחן.

    קורצים עיגולים ומניחים על ריבועי נייר אפייה להתפחה נוספת. צילום: נטלי לוין
    קורצים עיגולים ומניחים על ריבועי נייר אפייה להתפחה נוספת. צילום: נטלי לוין

  7. מטגנים: מחממים שמן בסיר (בערך בגובה של 4-5 ס”מ - מתאים לטיגון עמוק) לטמפרטורה של 170 מעלות (מומלץ להשתמש במדחום לדיוק מירבי, וכדי להבטיח שהטיגון יהיה אחיד). אם אין מדחום, אפשר לבדוק שהשמן מספיק חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוך השמן. אם נוצרות בועיות קטנטנות מסביב לידית הכף - השמן מספיק חם.
  8. מעבירים בזהירות את הסופגניות ביחד עם ריבועי נייר האפייה לתוך השמן, ומטגנים אותן במשך 3-4 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות לחלוטין. לאחר השניות הראשונות בשמן ניתן להסיר את הנייר בקלות בעזרת מקלחיים.
    מעבירים את הסופגניות יחד עם נייר האפייה לשמן החם. צילום: נטלי לוין
    מעבירים את הסופגניות יחד עם נייר האפייה לשמן החם. צילום: נטלי לוין

    אחרי מספר דקות יהיה אפשר להסיר את נייר האפייה בקלות. צילום: נטלי לוין
    אחרי מספר דקות יהיה אפשר להסיר את נייר האפייה בקלות. צילום: נטלי לוין

  9. מוציאים את הסופגניות המוכנות לתוך צלחת או מגש עם סנו סושי - רב מגבת ג’מבו. מצננים כמה דקות בטמפרטורת החדר.
  10. ממלאים ומגישים: דרך החלק העליון של הסופגנייה, ממלאים בנדיבות בריבה חלקה באמצעות שק זילוף או מזרק (איזו ריבה שאוהבים).
  11. מעבירים חמאת בוטנים לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים על החלק העליון של הסופגניות לקישוט.

 

סופגניות עם טאץ' אמריקאי
סופגניות עם טאץ’ אמריקאי. צילום: נטלי לוין

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 346.3 קק״ל 4156.0 קק״ל
פחמימות 66.1 גרם 793.5 גרם
שומן 6.7 גרם 80.3 גרם
נתרן 199.5 מ״ג 2393.4 מ״ג
חלבון 6.1 גרם 73.8 גרם
סיבים תזונתיים 2.0 גרם 24.2 גרם
שומן רווי 2.1 גרם 25.7 גרם
כולסטרול 44.3 מ״ג 531.7 מ״ג
סידן 33.1 מ״ג 397.0 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 9.9 מ״ג
אשלגן 134.1 מ״ג 1609.6 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 7.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    ורד

    חמאת הבוטנים לא אמורה להיות לקישוט.? כי כתוב להכניס את חמאת הבוטנים עם הקמח ועוד חומרים לקערת הבצק

      Avatar
      Foody Foody

      יש חמאת בוטנים גם בבצק. יש להוסיף 2 כפות גדושות חמאה בוטנים. בהצלחה!