סופגניות סושי כבר טעמתם? רון יוחננוב מפציץ!

סופגניות סושי? כן! רון יוחננוב הכין לנו מתכון מקורי וטעים של סופגניות סושי, סושי מטוגן מושלם שכולם יחטפו!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    19

מצרכים

אורז

סושי

רטבים בצד

ציפוי

טיגון

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: משרים את האורז בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
  2. מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים מים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
  3. מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד לריכוך האורז.
  4. במקביל לבישול האורז, ממיסים את הסוכר והמלח בחומץ האורז, אפשר לחמם מעט בכיריים כדי לזרז את התהליך.
  5. מכבים את האורז, משאירים את הסיר מכוסה ומניחים לאורז לנוח כ-15 דקות.
  6. מעבירים את האורז לקערה גדולה, שופכים מעל את החומץ המתובל ומערבבים בזהירות. מניחים לאורז להתקרר.
  7. מכינים את הסושי: עוטפים את המחצלת היטב בניילון נצמד. מניחים את האצה על המחצלת, ומעל האצה שכבר דקה של האורז.
  8. בחלק של האצה הקרוב אלינו מניחים את הדג והירקות ומתחילים לגלגל בעזרת המחצלת תוך כדי שמהדקים היטב לאורך כל דרך הגלגול.
  9. חותכים את הסושי לחתיכות בגודל הרצוי - 8 חתיכות מכל רול.
  10. מכינים את הציפוי: בקערה, מערבבים את כל המרכבים לציפוי עד שמתקבלת בלילה דומה לפנקייק.
  11. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, טובלים כל חתיכת סושי בבלילה ומעבירים לשמן.
  12. מוצאים מהשמן ומגישים חם לצד רטבים כמו סויה, טראיקי או ספייסי מיונז.
    סופגניות סושי. צילום: רון יוחננוב
    סופגניות סושי. צילום: רון יוחננוב
    בתיאבון! צילום: רון יוחננוב
    בתיאבון! צילום: רון יוחננוב

    אין לכם אבקת טמפורה מוכנה? ככה מכינים ציפוי עם מה שיש בבית:
    • 1 כוס קמח תופח
    • 1/2 כוס קורנפלור
    • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
    • 1 ביצה (לא משנה הגודל)
    • 1 כוס סודה מוגזת
    • מלח ופלפל

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 140.4 קק״ל 1122.9 קק״ל
פחמימות 4.7 גרם 38.0 גרם
שומן 9.0 גרם 71.9 גרם
נתרן 1124.9 מ״ג 8999.2 מ״ג
חלבון 8.5 גרם 67.9 גרם
סיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.2 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 11.4 גרם
כולסטרול 47.9 מ״ג 383.2 מ״ג
סידן 28.5 מ״ג 228.3 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 5.6 מ״ג
אשלגן 337.0 מ״ג 2696.0 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 6.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    מלכה וסרמן

    רן, רעיון נהדר. האם בטמפורה, אפשר להשתמש בקמח תופח נטול גלוטן? אשמח לתשובתך. יש לי נכדה צליאקית שחולה על סושי. תודה.

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להשתמש בקמח תופח ללא גלוטן לטמפורה ולהוסיף אבקת אפייה. בהצלחה!

    Avatar
    Natali Shelef

    רון היקר!!אין עלייךךךךךךך. נראה מדהים. תודה על המתכונים המעולים שלך!