סבינה מבשלת – סטייק לברק במנגולד ורימונים

איך יודעים שהחגים כבר כאן? יש שמחפשים חצבים או ענן גשם בשמיים, אבל סבינה ולדמן מחפשת ריחות ילדות בחדרי מדרגות ומכינה במקום גפילטע פיש סטייק לברק במנגולד
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

איך יודעים שהחגים כבר באויר? יש אנשים שמחפשים חצבים או ענן גשם בשמיים או מבצע בחנויות כלי הבית, אבל אני מחפשת סימני ריח בחדרי מדרגות. אתם בטח לא ממש מבינים על מה אני מדברת, אז רק ארמוז לכם שאני לא בולשת אחר ניחוחות הבשמים של רשתות הפארם, אלא אחר הריח הזה, שליווה אותי מהילדות, ואולי גם אתכם. ריח ציר הגפילטע פיש.

כשהתחלתי ללמוד בישול הדבר הראשון שאמא שלי ביררה איתי הוא איך בדיוק אני הולכת לעבוד עם דגים?! כן כן, אני, שכל כך אוהבת את כל מה שמגיע מהים, לא הייתי מסוגלת בזמנו להתגבר על הזכרון של קרפיונים באמבטיה. ויותר מזכרון הדגים השמנמנים שלא יודעים שקיצם קרוב, קשה היה לי לסבול את הארומה הקשוחה משהו, שהייתה עולה מן הסיר בו ביעבע ציר שיהפוך בהמשך לג’לי הרוטט שמקיף את הגפילטע פיש.

באופן מוזר לא היתה לי בעיה לאכול את הדג ואת הג’לי מלא הכף, אבל לא הייתי מסוגלת להשאר במטבח בתהליך הבישול.

אז איך התגברתי? כמו כל ילדה סובייטית טובה וממושמעת, תמיד הייתי מלאה במוטיבציה ללמוד, להצטיין, לדעת ולהתמקצע. גדלנו עם ההבנה הבסיסית והברורה שאנחנו צריכים ללכת עד הסוף עם הבחירות שלנו, לעוף עליהן ולא לחדול לחתור להיות הטובים ביותר. במידה מסויימת זה קצת לנצח את עצמך כל הזמן בתחרות אינסופית, רק שעם השנים למדתי שלא מספיק רק לחתור ולהתקדם, צריך גם לרגע לעצור ולהריח את הפרחים, או במקרה שלי לעצור ולשאוף את ניחוח התבשילים.

בקיצור, גם אם בשומת ציר הדגים לא היתה “כוס התה שלי”, התעקשתי להמשיך לעבוד עם דגים, לגעת, למשש, לחקור עד שהתאהבתי. היום, בעודי סוגרת 20 שנים בתחום, לא אוותר על הזדמנות לטפל בדגים, כל דג באשר הוא,וגם להסניף ציר דגים מהביל בריח של ים. כי דגים, כמו המון דברים אחרים בחיים, הם טעם נרכש.

אבל לאלו שבכל זאת מתקשים עם ניחוח עז של דגים, אך לא רוצים לוותר על הכנת דגים, הנה מתכון פשוט של דג בתנור, מלווה בכל טוב שיש להציע בעונה, בדיוק לחג.

מצרכים

דג

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. 
  2. מניחים את העגבניות, פרוסות לימון ואת החצילים בתבנית, מתבלים בשמן זית ומלח וצולים כ-15 דקות עד להזהבה.
  3. בסיר רחב מטגנים בשמן בצל כ-10 דקות, על להבה נמוכה עד להזהבה. מוסיפים את השום והמנגולד ומטגנים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את המים ומגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל שאטה. מוסיפים דבש ומערבבים.
  5. מסדרים את הסיר: מניחים מעל את פרוסות הדג, עגבניות, חצילים ולימון ומעבירים לתנור ל-12 דקות.
  6. מערבבים בקערה רימון ועשבי תיבול, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
  7. מוצאים את התבשיל מהתנור ומפזרים מעל את הסלט.
סטייק לברק במנגולד ורימונים
סטייק לברק במנגולד ורימונים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 330.5 קק״ל 1322.2 קק״ל
פחמימות 18.3 גרם 73.1 גרם
שומן 27.4 גרם 109.7 גרם
נתרן 403.7 מ״ג 1614.7 מ״ג
חלבון 2.9 גרם 11.7 גרם
סיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.3 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 57.2 מ״ג 228.8 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״ג
אשלגן 582.8 מ״ג 2331.3 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 2.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody