סינייה טבעונית מושלמת! מתכון שלא תפסיקו להכין
סינייה ללא בשר, עם טעם ממכר ועשיר. מתכון קליל וזריז לקציצות ברוטב שמכסים בטחינה ומשגרים לתנור, עד שנוצר מעטה פריך ומבעבע
סינייה ללא בשר, עם טעם ממכר ועשיר. מתכון קליל וזריז לקציצות ברוטב שמכסים בטחינה ומשגרים לתנור, עד שנוצר מעטה פריך ומבעבע
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2165.1 קק״ל 2165.1 קק״לפחמימות 154.5 גרם 154.5 גרםשומן 150.8 גרם 150.8 גרםנתרן 3202.9 מ״ג 3202.9 מ״גחלבון 51.9 גרם 51.9 גרםסיבים תזונתיים 29.0 גרם 29.0 גרםשומן רווי 19.7 גרם 19.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 561.0 מ״ג 561.0 מ״גברזל 20.0 מ״ג 20.0 מ״גאשלגן 2560.0 מ״ג 2560.0 מ״גאבץ 7.9 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות2165
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2165.1 קק״ל 2165.1 קק״לפחמימות 154.5 גרם 154.5 גרםשומן 150.8 גרם 150.8 גרםנתרן 3202.9 מ״ג 3202.9 מ״גחלבון 51.9 גרם 51.9 גרםסיבים תזונתיים 29.0 גרם 29.0 גרםשומן רווי 19.7 גרם 19.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 561.0 מ״ג 561.0 מ״גברזל 20.0 מ״ג 20.0 מ״גאשלגן 2560.0 מ״ג 2560.0 מ״גאבץ 7.9 מ״ג 7.9 מ״גסגור
סינייה מגיעה אלינו מהמטבח הערבי וקרויה למעשה על שם המגש שבו משטחים ואופים את תערובת הבשר עם הטחינה. אז החלפנו את הבשר בקציצות ירק וטופו עשירות ורכות שהולכות מושלם עם שאר מרכיבי המתכון. לנסות ולהתאהב.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 2165 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
סינייה
-
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 בצל בינוני
-
2 עגבניות בינוניות
-
3/4 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מים
-
4 כפות מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
-
4 כפות שמן זית
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
5 כפות גפרורי שקדים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
- מחממים שמן על מחבת גדולה ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה כחמש דקות מכל צד’ עד שהן משחימות יפה.
- מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- מקלפים וחותכים את הבצל לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
- מפרידים לטבעות. חותכים את העגבניות לפרוסות בעובי דומה.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון, מוסיפים את המים והמלח וממשיכים לערבב לתערובת חלקה.
- מרכיבים את הסינייה: מסדרים על תחתית תבנית הפיירקס את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחידה.
- מוסיפים מעל שכבת תפוחי האדמה את הקציצות.
- מסדרים מעליהן את טבעות הבצל ומעל את פרוסות העגבנייה.
- מכניסים לתנור ל-20 דקות.
- לאחר 20 דקות, מוציאים, שופכים מעל את הטחינה הדלילה ומכניסים שוב ל-15 דקות.
- מוציאים מהתנור מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה והשקדים הקלויים ומגישים. בתיאבון!
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
- מחממים שמן על מחבת גדולה ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה כחמש דקות מכל צד’ עד שהן משחימות יפה.
- מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- מקלפים וחותכים את הבצל לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
- מפרידים לטבעות. חותכים את העגבניות לפרוסות בעובי דומה.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון, מוסיפים את המים והמלח וממשיכים לערבב לתערובת חלקה.
- מרכיבים את הסינייה: מסדרים על תחתית תבנית הפיירקס את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחידה.
- מוסיפים מעל שכבת תפוחי האדמה את הקציצות.
- מסדרים מעליהן את טבעות הבצל ומעל את פרוסות העגבנייה.
- מכניסים לתנור ל-20 דקות.
- לאחר 20 דקות, מוציאים, שופכים מעל את הטחינה הדלילה ומכניסים שוב ל-15 דקות.
- מוציאים מהתנור מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה והשקדים הקלויים ומגישים. בתיאבון!
בשיתוף עם משק ויילר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן