-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 83.2 קק״ל 832.2 קק״לפחמימות 10.5 גרם 105.2 גרםשומן 3.8 גרם 38.1 גרםנתרן 342.2 מ״ג 3421.6 מ״גחלבון 2.7 גרם 26.7 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 25.8 גרםשומן רווי 0.3 גרם 2.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 32.3 מ״ג 323.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 212.2 מ״ג 2122.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 25 דק׳כולל 15 שעות
-
קלוריות83
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 83.2 קק״ל 832.2 קק״לפחמימות 10.5 גרם 105.2 גרםשומן 3.8 גרם 38.1 גרםנתרן 342.2 מ״ג 3421.6 מ״גחלבון 2.7 גרם 26.7 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 25.8 גרםשומן רווי 0.3 גרם 2.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 32.3 מ״ג 323.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 212.2 מ״ג 2122.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 15 שעות | קלוריות 83 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
חסה
-
10 עלי חסה רומיתאו חסה עגולה
תבשיל
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות
-
1 בצל סגול בינוניחתוך לקוביות
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 קולורבי קטןחתוך לקוביות קטנות
-
1/2 כוס גרגירי חומוס יבשיםסוגת
-
1 כף רוטב סויה
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף דבש
-
1 כפית שמן שומשוםלא חובה
רוטב
הגשה
-
1/3 כוס גפרורי שקדיםקלויים
-
3 גבעולי בצל ירוקקצוצים
אופן הכנה
- משרים בקערה מלאה מים את גרגירי החומוס למשך לילה. מסננים ומבשלים במים כשעתיים, עד לריכוך.
- שוטפים את עלי החסה, מייבשים, ושומרים בשקית זיפר ששומרת על הטריות עד ההגשה.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים כ-15 דקות על אש בינונית-נמוכה עד שהם רכים ושחומים. מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הקולורבי ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים, מתבלים בסויה, שום, דבש ושמן שומשום ומטגנים כ-10 דקות. מכבים את האש, מעבירים לקערה ומכסים בכיסוי ניילון עד ההגשה.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב.
- מרכיבים את המנה: ממלאים כל עלה של חסה ב-2 כפות מהתבשיל כשהוא פושר ומקשטים בשקדים קלויים ובצל ירוק. מזלפים כפית מהרוטב ואוכלים מיד.
אופן הכנה
- משרים בקערה מלאה מים את גרגירי החומוס למשך לילה. מסננים ומבשלים במים כשעתיים, עד לריכוך.
- שוטפים את עלי החסה, מייבשים, ושומרים בשקית זיפר ששומרת על הטריות עד ההגשה.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים כ-15 דקות על אש בינונית-נמוכה עד שהם רכים ושחומים. מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הקולורבי ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים, מתבלים בסויה, שום, דבש ושמן שומשום ומטגנים כ-10 דקות. מכבים את האש, מעבירים לקערה ומכסים בכיסוי ניילון עד ההגשה.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב.
- מרכיבים את המנה: ממלאים כל עלה של חסה ב-2 כפות מהתבשיל כשהוא פושר ומקשטים בשקדים קלויים ובצל ירוק. מזלפים כפית מהרוטב ואוכלים מיד.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן