סיר של חג: קציצות דגים ברוטב חריימה של ליאורה הגננת
- תמר שורצברד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 322.0 קק״ל 1932.2 קק״לפחמימות 27.1 גרם 162.6 גרםשומן 11.7 גרם 70.0 גרםנתרן 600.4 מ״ג 3602.3 מ״גחלבון 28.2 גרם 169.1 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.6 גרםשומן רווי 1.8 גרם 11.0 גרםכולסטרול 148.6 מ״ג 891.8 מ״גסידן 74.6 מ״ג 447.5 מ״גברזל 3.7 מ״ג 22.1 מ״גאשלגן 987.6 מ״ג 5925.9 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות322
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 322.0 קק״ל 1932.2 קק״לפחמימות 27.1 גרם 162.6 גרםשומן 11.7 גרם 70.0 גרםנתרן 600.4 מ״ג 3602.3 מ״גחלבון 28.2 גרם 169.1 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.6 גרםשומן רווי 1.8 גרם 11.0 גרםכולסטרול 148.6 מ״ג 891.8 מ״גסידן 74.6 מ״ג 447.5 מ״גברזל 3.7 מ״ג 22.1 מ״גאשלגן 987.6 מ״ג 5925.9 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.1 מ״גסגור
מרכיבים 22 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 322 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 ק"ג דג לבןפילה ללא עור, טחון
-
1 תפוח אדמה בינוניקלוף
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 צרור כוסברהעלים וגבעולים
-
3 שיני שוםקלופות
-
2 ביצים L
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1 כף שמן זית
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור גרוסלפי הטעם
-
1 בקבוק שמן קנולהלפי הצורך, לטיגון
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
5 שיני שוםכתושות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
3 כפיות פפריקה חריפהאו לפי הטעם
-
1 1/2 כפיות כמון טחון
-
1 כפית קימל טחון
-
1 לימון בינוניסחוט למיץ טרי
-
2 קופסאות רסק עגבניות200 גרם
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור גרוסלפי הטעם
אופן הכנה
1. מכינים את הקציצות: במעבד מזון, טוחנים את התפוח אדמה, פירורי הלחם, הכוסברה והשום. מעבירים לקערה גדולה.
2. באותה קערה, שמים את הדג הטחון, הביצים, כל התבלינים והשמן זית, מתבלים במלח ובפלפל וטועמים מעט דג כדי לוודא תיבול.
3. מקררים את התערובת במקרר כחצי שעה.
4. במחבת נון סטיק, מחממים שמן קנולה לטיגון חצי עמוק.
5. צרים קציצות עגולות ומעט פחוסות מתערובת הדג, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן משחימות. הקציצות לא צריכות להיות עשויות לגמרי, רק “להיסגר” ולהשחים מעט.
7. מוציאים את הקציצות לנייר סופג.
8. מכינים את הרוטב: במחבת סוטאז’ גדולה מחממים שמן זית. מטגנים בה את השום הכתוש כדקה. מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.
9. מוסיפים מיץ לימון ורסק עגבניות ומערבבים.
10. מוסיפים 3 כוסות מים, מערבבים ומעלים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
11. מוסיפים לרוטב את הקציצות ומבשלים על אש קטנה, עם מכסה, כ-15 דקות.
אופן הכנה
1. מכינים את הקציצות: במעבד מזון, טוחנים את התפוח אדמה, פירורי הלחם, הכוסברה והשום. מעבירים לקערה גדולה.
2. באותה קערה, שמים את הדג הטחון, הביצים, כל התבלינים והשמן זית, מתבלים במלח ובפלפל וטועמים מעט דג כדי לוודא תיבול.
3. מקררים את התערובת במקרר כחצי שעה.
4. במחבת נון סטיק, מחממים שמן קנולה לטיגון חצי עמוק.
5. צרים קציצות עגולות ומעט פחוסות מתערובת הדג, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן משחימות. הקציצות לא צריכות להיות עשויות לגמרי, רק “להיסגר” ולהשחים מעט.
7. מוציאים את הקציצות לנייר סופג.
8. מכינים את הרוטב: במחבת סוטאז’ גדולה מחממים שמן זית. מטגנים בה את השום הכתוש כדקה. מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.
9. מוסיפים מיץ לימון ורסק עגבניות ומערבבים.
10. מוסיפים 3 כוסות מים, מערבבים ומעלים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
11. מוסיפים לרוטב את הקציצות ומבשלים על אש קטנה, עם מכסה, כ-15 דקות.
הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
תודה על המתכון נראה מעולה אנסה ביום שישי
נראה מעולה. ממש בא לי להכין.
עדכני איך יצא!