סלט אטריות שעועית עם טופו ותפוח עץ ירוק

סלט בסגנון אסייתי שהוא ארוחה מלאה, טעימה ובריאה. אטריות דקות, טופו פריך, המון ירקות ותוספת של אגוזים מקורמלים בשביל הפריכות יוצרים את הסלט המושלם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

בכל סדנת בישול שאני מנחה יש מתכון אחד או שניים, שהם הכוכבים הבלתי מעורערים של הארוחה המסכמת.

הסלט הזה הוא אחד מהם והוא בהחלט בין האהובים עלי בזכות שילוב המרקמים והטעמים החמצמצים-מתוקים שלו.

הכל התחיל מזה שבכלל רציתי להכין סלט פפאיה תאילנדי ואיכשהו כמו שתמיד קורה לי מצאתי את עצמי ממציאה מתכון חדש לגמרי. הפפאיה אגב נשארה במתכון.

זה סלט שהוא ארוחה בפני עצמה, יש לו רוטב משגע וממכר, הוא קליל ואפשר לזלול ממנו עוד ועוד.

הטופו הוא חומר גלם פשוט נפלא בעיני והוא גם חלבון מלא, שזה בדיוק מה שאנחנו צריכים בארוחה בעיקר למי שאוכל פחות מן החי ועם דגש על יותר בריא. הוא סופח טעמים מצוין, הוא קל לעיכול, יש בו הרבה סידן אז אל תפחדו לתת לו צ’אנס.

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים אטריות שעועית בשפע מים רותחים למשך 10 דקות ומסננים.
  2. מחממים מחבת עם מעט שמן וקולים את אגוזי קשיו  כ-2 דקות. מוסיפים את המייפל ומערבבים היטב. מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד שהאגוזים מצופים היטב במייפל. מורידים מהאש.
  3. כותשים שיני שום, צ’ילי וסוכר עם סויה, שמן שומשום ומיץ לימון במכתש ועלי (או במעבד מזון) למחית אחידה.
  4. חותכים את הטופו לקוביות. מחממים ווק, מוסיפים שמן זית ומטגנים את קוביות הטופו כמה שניות עד שהן מצופות בשמן.
  5. מוסיפים את מחית הצ’ילי ומקפיצים יחד 3 דקות עד שהטופו סופג היטב את הטעמים.
  6. חוצים את המלפפונים ופורסים לפרוסות. חוצים את עגבניות השרי ל-2. פורסים את תפוחי העץ לפרוסות וקוצצים דק את הכוסברה, הנענע והבזיליקום.
  7. שמים את אטריות השעועית והטופו המתובל בקערה גדולה. מוסיפים מלפפונים, עגבניות, תפוח עץ, עשבי תיבול ואת אגוזי הקשיו הקלויים ומערבבים. אוכלים בטמפרטורת החדר

 

מתכון מושלם של קציצות בקר ברוטב כרובית ועגבניות שרי

פסטה ברוטב בולונז של אהרוני

עוף בתנור עם תפוחי אדמה שתמיד גונב את ההצגה

הערות

  • אפשר להחליף את המלפפונים בשעועית ירוקה חלוטה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 498.5 קק״ל 1993.8 קק״ל
פחמימות 54.2 גרם 217.0 גרם
שומן 50.4 גרם 201.5 גרם
נתרן 483.1 מ״ג 1932.4 מ״ג
חלבון 8.2 גרם 32.6 גרם
סיבים תזונתיים 3.2 גרם 13.0 גרם
שומן רווי 4.4 גרם 17.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 96.1 מ״ג 384.5 מ״ג
ברזל 2.8 מ״ג 11.3 מ״ג
אשלגן 548.9 מ״ג 2195.8 מ״ג
אבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody