סלט אטריות שעועית עם טופו ותפוח עץ ירוק

סלט בסגנון אסייתי שהוא ארוחה מלאה, טעימה ובריאה. אטריות דקות, טופו פריך, המון ירקות ותוספת של אגוזים מקורמלים בשביל הפריכות יוצרים את הסלט המושלם
סלט בסגנון אסייתי שהוא ארוחה מלאה, טעימה ובריאה. אטריות דקות, טופו פריך, המון ירקות ותוספת של אגוזים מקורמלים בשביל הפריכות יוצרים את הסלט המושלם
  • זהר לוסטיגר-בשן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    483
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 483.4 קק״ל 1933.6 קק״ל
    פחמימות 58.2 גרם 232.6 גרם
    שומן 45.8 גרם 183.1 גרם
    נתרן 178.7 מ״ג 714.9 מ״ג
    חלבון 8.5 גרם 33.9 גרם
    סיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.6 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 40.7 מ״ג 162.7 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 491.7 מ״ג 1966.9 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    483
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 483.4 קק״ל 1933.6 קק״ל
    פחמימות 58.2 גרם 232.6 גרם
    שומן 45.8 גרם 183.1 גרם
    נתרן 178.7 מ״ג 714.9 מ״ג
    חלבון 8.5 גרם 33.9 גרם
    סיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.6 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 40.7 מ״ג 162.7 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 491.7 מ״ג 1966.9 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור

בכל סדנת בישול שאני מנחה יש מתכון אחד או שניים, שהם הכוכבים הבלתי מעורערים של הארוחה המסכמת.

הסלט הזה הוא אחד מהם והוא בהחלט בין האהובים עלי בזכות שילוב המרקמים והטעמים החמצמצים-מתוקים שלו.

הכל התחיל מזה שבכלל רציתי להכין סלט פפאיה תאילנדי ואיכשהו כמו שתמיד קורה לי מצאתי את עצמי ממציאה מתכון חדש לגמרי. הפפאיה אגב נשארה במתכון.

זה סלט שהוא ארוחה בפני עצמה, יש לו רוטב משגע וממכר, הוא קליל ואפשר לזלול ממנו עוד ועוד.

הטופו הוא חומר גלם פשוט נפלא בעיני והוא גם חלבון מלא, שזה בדיוק מה שאנחנו צריכים בארוחה בעיקר למי שאוכל פחות מן החי ועם דגש על יותר בריא. הוא סופח טעמים מצוין, הוא קל לעיכול, יש בו הרבה סידן אז אל תפחדו לתת לו צ’אנס.

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. משרים אטריות שעועית בשפע מים רותחים למשך 10 דקות ומסננים.
  2. מחממים מחבת עם מעט שמן וקולים את אגוזי קשיו  כ-2 דקות. מוסיפים את המייפל ומערבבים היטב. מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד שהאגוזים מצופים היטב במייפל. מורידים מהאש.
  3. כותשים שיני שום, צ’ילי וסוכר עם סויה, שמן שומשום ומיץ לימון במכתש ועלי (או במעבד מזון) למחית אחידה.
  4. חותכים את הטופו לקוביות. מחממים ווק, מוסיפים שמן זית ומטגנים את קוביות הטופו כמה שניות עד שהן מצופות בשמן.
  5. מוסיפים את מחית הצ’ילי ומקפיצים יחד 3 דקות עד שהטופו סופג היטב את הטעמים.
  6. חוצים את המלפפונים ופורסים לפרוסות. חוצים את עגבניות השרי ל-2. פורסים את תפוחי העץ לפרוסות וקוצצים דק את הכוסברה, הנענע והבזיליקום.
  7. שמים את אטריות השעועית והטופו המתובל בקערה גדולה. מוסיפים מלפפונים, עגבניות, תפוח עץ, עשבי תיבול ואת אגוזי הקשיו הקלויים ומערבבים. אוכלים בטמפרטורת החדר.

 

הערות

  • אפשר להחליף את המלפפונים בשעועית ירוקה חלוטה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט אטריות שעועית עם טופו ותפוח עץ ירוק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    יהודית קרואני.

    תודה על המתכון . המנה ניראת מצוינת. אשמח לעוד מתכונים צימחונים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות