
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים21
מצרכים
-
500גרם או 1 חבילה פסטה קצרה
-
1 חבילה שעועית ירוקה דקה
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
2 כפות שמן זית
-
2 גבעולי תימין טרי
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
1 כף סוכר חום בהיר דמררה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות שמן זית
-
250 גרם חזה עוף משוטח לשניצל
-
1 חבילה עגבניות שרי צבעוניות
-
1/2 כוס זיתי קלמטה
-
1/2 צנצנת עגבניות מיובשות
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
10 עלי בזיליקום
תיבול הסלט
-
3 כפות שמן זית
-
4 כפות מיץ לימון
-
1 כפית גרידת לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן ומסננים. מוסיפים כפית שמן זית ומערבבים למניעת הידבקות.
- חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים 30 שניות, מסננים ושומרים בצד.
- קולפים ופורסים את הבצלים הסגולים לפרוסות דקות.
- מחממים מחבת על אש גבוהה. מוסיפים את השמן זית, הבצל והתימין ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים חומץ בלסמי, סוכר, מלח ופלפל שחור ומזגגים 2-3 דקות. מוציאים מהמחבת ושומרים בקערה בצד.
- לאותה מחבת מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת רצועות העוף ומטגנים עד שהעוף משחים מעט והוא מוכן. מסירים מהאש.
- חותכים את עגבניות השרי וזיתי הקלמטה לחצאים, קוצצים דק את העגבניות המיובשות.
- קוצצים דק את הפלפל הירוק החריף ואת עלי הבזיליקום.
- שמים את כל מרכיבי הסלט בקערת ערבוב גדולה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, גרידת לימון, מלח ופלפל שחור.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל צנוברים קלויים ומגישים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
375.6
קק״ל
3005.1
קק״ל
פחמימות
208.5
גרם
1668.1
גרם
שומן
12.2
גרם
97.4
גרם
נתרן
500.5
מ״ג
4004.1
מ״ג
חלבון
9.1
גרם
73.2
גרם
סיבים תזונתיים
2.2
גרם
17.3
גרם
שומן רווי
1.2
גרם
9.8
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
24.8
מ״ג
198.1
מ״ג
ברזל
0.6
מ״ג
4.6
מ״ג
אשלגן
364.0
מ״ג
2911.7
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
2.3
מ״ג
תגובות (0)