סלט קוסקוס צבעוני
הכוכב של כל ארוחה משפחתית, פיקניק או שולחן אירוח: סלט קוסקוס מרענן עם ירקות קצוצים דק דק שנראים ממש כמו קונפטי צבעוני, מתובל בשמן זית ולימון
הכוכב של כל ארוחה משפחתית, פיקניק או שולחן אירוח: סלט קוסקוס מרענן עם ירקות קצוצים דק דק שנראים ממש כמו קונפטי צבעוני, מתובל בשמן זית ולימון
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 129.4 קק״ל 776.2 קק״לפחמימות 13.2 גרם 79.1 גרםשומן 8.0 גרם 48.0 גרםנתרן 541.5 מ״ג 3248.8 מ״גחלבון 1.1 גרם 6.7 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 13.5 גרםשומן רווי 0.9 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.2 מ״ג 157.1 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 232.1 מ״ג 1392.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 29 דק׳
-
קלוריות129
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 129.4 קק״ל 776.2 קק״לפחמימות 13.2 גרם 79.1 גרםשומן 8.0 גרם 48.0 גרםנתרן 541.5 מ״ג 3248.8 מ״גחלבון 1.1 גרם 6.7 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 13.5 גרםשומן רווי 0.9 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.2 מ״ג 157.1 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 232.1 מ״ג 1392.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 29 דק׳ | קלוריות 129 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1חבילה או 350 גרם קוסקוס מלאמהיר להכנה
-
500 מ"ל מים רותחים2 כוסות + 2 כפות
-
4.03 כפות שמן זית
-
1 זוקיני ירוק בינוני
-
1 גזר בינוני
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1/2קופסה או 125 גרם גבינה בולגריתפרוסה לקוביות קטנות
-
1/2 כוס צימוקים כהים
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
1 כף חומץ בלסמי
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מניחים בקערה גדולה קוסקוס, יוצקים מים רותחים ו-2 כפות שמן זית (שאר השמן נועד לאידוי הירקות), מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים כ-10 דקות.
- בינתיים חותכים זוקוני, גזר ופלפל אדום לקוביות בגודל חצי ס”מ. פורסים בצל ירוק לעיגולים דקים (גם החלק הלבן).
- מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות שמן זית, זוקיני, גזר ופלפל ומאדים כ-8 דקות תוך כדי בחישה, עד שהירקות רכים, אך עדיין מוצקים.
- מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגרים.
- מוסיפים ירקות מאודים, גבינה בולגרית, צימוקים, בצל ירוק, מיץ לימון, חומץ בלסמי, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנה
- מניחים בקערה גדולה קוסקוס, יוצקים מים רותחים ו-2 כפות שמן זית (שאר השמן נועד לאידוי הירקות), מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים כ-10 דקות.
- בינתיים חותכים זוקוני, גזר ופלפל אדום לקוביות בגודל חצי ס”מ. פורסים בצל ירוק לעיגולים דקים (גם החלק הלבן).
- מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות שמן זית, זוקיני, גזר ופלפל ומאדים כ-8 דקות תוך כדי בחישה, עד שהירקות רכים, אך עדיין מוצקים.
- מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגרים.
- מוסיפים ירקות מאודים, גבינה בולגרית, צימוקים, בצל ירוק, מיץ לימון, חומץ בלסמי, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן