סלט קינואה עם בטטה צלויה, בצל מקורמל, רימונים ואגוזים

סלט חגיגי, עשיר ומזין שכולם ישמחו לאכול בשולחן החג - סלט קינואה עם בטטות בתנור ובצל מקורמל מתקתק, גרגירי רימון ורוטב הדרים פירותי ומרענן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

קינואה

בטטות

בצל מקורמל

רוטב

הגשה

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הקינואה: מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מוסיפים את המים ומבשלים ברתיחה עדינה 10-12 דקות עד שהמים מתאדים. סוגרים את המכסה וממתינים עשר דקות. מוציאים את הקינואה מהסיר ומצננים לטמפ’ החדר.
  2. מכינים את הבטטות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל של כ-1 ס”מ ומעבירים לתבנית.
  4. מוזגים על הבטטות את שמן הזית והמלח ומערבבים (בידיים) עד שהכל מצופה. מכניסים לתנור לכרבע שעה.
  5. קולפים את הבצל וחותכים לטבעות (רצוי את הטבעות לחתוך לחצי).
  6. מפזרים את טבעות הבצל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מוזגים עליהן את שמן הזית, הסילאן, הסוכר והמלח ומכניסים לתנור ל-35 דקות (אפשר במקביל לאפיית הבטטות). מוציאים מהתנור ומצננים.
  7. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערה (או משקשקים בצנצנת סגורה) את כל רכיבי הרוטב.
  8. מכינים את הסלט: מעבירים לקערה גדולה את הקינואה המבושלת, קוביות הבטטה (או הדלעת), הבצל המקורמל, גרעיני הרימון ואגוזי הפקאן. מוזגים את הרוטב מעל ומערבבים היטב.

    מעבירים לקערה את מרכיבי הסלט
    מעבירים לקערה את מרכיבי הסלט

  9. אפשר לקשט בפטרוזיליה טרייה קצוצה ולהגיש מיד.

    סלט קינואה עם בטטה, בצל מקורמל, גרגירי רימון ופקאן
    סלט קינואה עם בטטה, בצל מקורמל, גרגירי רימון ופקאן

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 584.3 קק״ל 2337.3 קק״ל
פחמימות 67.0 גרם 268.0 גרם
שומן 31.4 גרם 125.6 גרם
נתרן 1383.8 מ״ג 5535.3 מ״ג
חלבון 6.3 גרם 25.0 גרם
סיבים תזונתיים 7.0 גרם 28.2 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרם
כולסטרול 0.4 מ״ג 1.4 מ״ג
סידן 77.3 מ״ג 309.2 מ״ג
ברזל 6.0 מ״ג 24.0 מ״ג
אשלגן 687.7 מ״ג 2750.8 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

    Avatar
    חגית זפרני

    אפשר לחסוך בקלוריות ולתגן את הבטטה עם הבצל באותו שמןיש במנה את כל כמות השמן היומית

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody