סלט תפוחי אדמה עם שעועית ירוקה וסלמון מעושן

תמרה אהרוני מכינה סלט תפוחי אדמה שהוא ארוחה שלמה, עם שעועית ירוקה קראנצ'ית ונתחי סלמון מעושן שמוסיף המון טעם
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

סלט

הגשה

אופן הכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחוצים לשניים. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם מלח, עד שהם מתרככים.
  2. 3 דקות לפני סיום בישול תפוחי האדמה, מוסיפים לסיר את השעועית הירוקה ומבשלים כ-3 דקות. מסננים.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הסלמון, תפוחי האדמה, השעועית והארוגולה.
  4. מכינים את הרוטב: קולפים וכותשים את שן השום.
  5. מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מוסיפים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים.
  7. קוצצים את העירית ומקשטים בה את הסלט.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 308.6 קק״ל 925.8 קק״ל
פחמימות 32.3 גרם 96.8 גרם
שומן 18.2 גרם 54.5 גרם
נתרן 933.0 מ״ג 2798.9 מ״ג
חלבון 5.3 גרם 16.0 גרם
סיבים תזונתיים 6.3 גרם 19.0 גרם
שומן רווי 2.5 גרם 7.5 גרם
כולסטרול 2.3 מ״ג 6.9 מ״ג
סידן 104.3 מ״ג 312.8 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 5.7 מ״ג
אשלגן 754.2 מ״ג 2262.7 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 2.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    שי גיסין

    תמונת נסיון

תגובות (2)

    Avatar

    המתכון כאן בכלל לא תואם את מה שהופיע בתכנית, שם שמו שמיר, טגנו את הסלמון במחבת עם רוטב מסוים… למה לא נצמדים למה שהיה בתכנית?

      Avatar
      Foody Foody

      היי דנה! האם את בטוחה כי מדובר באותה עונה? לפעמיים אהרוני היו שתי עונות, מתכון זה הוא מהעונה ה-1. בעונה ה-2 היו מספר מתכונים של תפוחי אדמה וסלמון, ממליצה לבדוק גם אותם – אולי שם נמצא זה שאת מחפשת 🙂

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody