
גבוהה, זריזה ומהממת – עוגת ספוג תפוזים בלי הפרדת ביצים!
ספוג תפוזים (בלי הפרדת ביצים!) זו עוגה נוסטלגית וטעימה, גבוהה, מרשימה וסופר טעימה, שמכינים בקלי קלות, בתבנית עם חור, בלי להפריד ביצים
ספוג תפוזים (בלי הפרדת ביצים!) זו עוגה נוסטלגית וטעימה, גבוהה, מרשימה וסופר טעימה, שמכינים בקלי קלות, בתבנית עם חור, בלי להפריד ביצים
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4004.4 קק״ל 4004.4 קק״לפחמימות 526.6 גרם 526.6 גרםשומן 183.3 גרם 183.3 גרםנתרן 3956.4 מ״ג 3956.4 מ״גחלבון 65.2 גרם 65.2 גרםסיבים תזונתיים 10.8 גרם 10.8 גרםשומן רווי 19.4 גרם 19.4 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 180.5 מ״ג 180.5 מ״גברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 626.3 מ״ג 626.3 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות4004
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4004.4 קק״ל 4004.4 קק״לפחמימות 526.6 גרם 526.6 גרםשומן 183.3 גרם 183.3 גרםנתרן 3956.4 מ״ג 3956.4 מ״גחלבון 65.2 גרם 65.2 גרםסיבים תזונתיים 10.8 גרם 10.8 גרםשומן רווי 19.4 גרם 19.4 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 180.5 מ״ג 180.5 מ״גברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 626.3 מ״ג 626.3 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״גסגור
הממ… עוגת ספוג תפוזים כמו של הסבתות… איזה כיף להכין תה חם בחורף ולהגיש לידו פרוסת עוגה כזו… וכמה קל להכין אותה! אמנם אנחנו מלכלכים את המיקסר לכבודה, אבל אני מבטיחה שמקציפים את הביצים שלמות בלי להפריד אותן.
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 4004 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים

אופן הכנה
- במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 10 דקות במהירות מקסימלית.
- מוזגים פנימה שמן לאט, תוך כדי הקצפה.
- מגרדים קליפת תפוז וסוחטים מיץ - אם מתקבלת פחות מכוס של מיץ, משלימים לכוס מידה בתוספת מים. מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה איטית.
- מוסיפים קמח ומקציפים לאיחוד.
- מוזגים לתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות 45 דקות, להשחמה והתייצבות (עד שקיסם יוצא יבש).
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 10 דקות במהירות מקסימלית.
- מוזגים פנימה שמן לאט, תוך כדי הקצפה.
- מגרדים קליפת תפוז וסוחטים מיץ - אם מתקבלת פחות מכוס של מיץ, משלימים לכוס מידה בתוספת מים. מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה איטית.
- מוסיפים קמח ומקציפים לאיחוד.
- מוזגים לתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות 45 דקות, להשחמה והתייצבות (עד שקיסם יוצא יבש).
הערות
- משתמשים בקליפה ומיץ התפוזים. צריך כוס מיץ. אם מתקבל פחות מיץ מהתפוזים - משלימים כמות עם מים.
הערות
- משתמשים בקליפה ומיץ התפוזים. צריך כוס מיץ. אם מתקבל פחות מיץ מהתפוזים - משלימים כמות עם מים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
שלום קרין במידה ומכינה לפסח אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח והשאר כרגיל? או להוסיף אבקת אפיה
רגיל 🙂 שתפי איך יצא!
במידה ומשתמשים בקמח רגיל, כמה אבקת אפיה להוסיף?

כפית גדושה
באיזו תוכנית בתנור? טורבו או חום עליון ותחתון בלבד?

מצב אפייה בתנור- חום עליון ותחתון.