עוגיות שוקולד פאדג’ טבעוניות וכשרות לפסח
עוגיות שוקולד פאדג' רכות מושלמות במרקם פריך ועסיסי שאי אפשר להפסיק לזלול. גם טבעוניות, גם ללא גלוטן, גם כאלה שמכינים בצ'יק ועדיין - סופר מושחתות!
עוגיות שוקולד פאדג' רכות מושלמות במרקם פריך ועסיסי שאי אפשר להפסיק לזלול. גם טבעוניות, גם ללא גלוטן, גם כאלה שמכינים בצ'יק ועדיין - סופר מושחתות!
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 316.4 קק״ל 3163.5 קק״לפחמימות 26.2 גרם 261.8 גרםשומן 21.7 גרם 217.4 גרםנתרן 85.3 מ״ג 852.9 מ״גחלבון 6.1 גרם 61.3 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 21.2 גרםשומן רווי 5.2 גרם 51.9 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסידן 58.6 מ״ג 585.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 21.3 מ״גאשלגן 128.5 מ״ג 1284.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות316
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 316.4 קק״ל 3163.5 קק״לפחמימות 26.2 גרם 261.8 גרםשומן 21.7 גרם 217.4 גרםנתרן 85.3 מ״ג 852.9 מ״גחלבון 6.1 גרם 61.3 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 21.2 גרםשומן רווי 5.2 גרם 51.9 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסידן 58.6 מ״ג 585.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 21.3 מ״גאשלגן 128.5 מ״ג 1284.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 316 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
120 גרם שוקולד מריר
-
60 גרם מזולה – ללא תוספת מלחחתוכה לקוביות
-
80מ"ל או 1/3 כוס מים רותחים
-
120גרם או 1/2 כוס סוכר לבןאו סוכר חום או סוכר קנים
-
35גרם או 1/4 כוס אבקת קקאו
-
250גרם או 1 כוס קמח שקדיםאו שקדים טחונים דק
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
קישוט (לא חובה)
-
מומס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערה את השוקולד והמזולה ומחממים במיקרוגל או על באן מרי עד שהשוקולד נמס. מערבבים לתערובת חלקה ודלילה.
- מערבבים את הסוכר עם המים הרותחים עד שהוא נמס לגמרי.
- מוסיפים מיד את תערובת המים והסוכר לקערת השוקולד ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
- מנפים פנימה את אבקת הקקאו, מוסיפים את קמח השקדים, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- משמנים קלות כף גלידה או כוס מדידה קטנה (השתמשתי ב-1/4 כוס), ממלאים בבלילה כמעט עד הסוף והופכים על התבנית. ממשיכים כך עם יתר הבלילה. מקפידים לסדר את התלוליות במרווחים.
- אופים במשך 12-14 דקות, או עד שהעוגיות נסדקות ומתחילות להתייצב. העוגיות מתייצבות סופית לאחר הקירור.
- מצננים את העוגיות על גבי רשת.
- אפשר לקשט את העוגיות בשוקולד מומס.
- שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפ’ החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערה את השוקולד והמזולה ומחממים במיקרוגל או על באן מרי עד שהשוקולד נמס. מערבבים לתערובת חלקה ודלילה.
- מערבבים את הסוכר עם המים הרותחים עד שהוא נמס לגמרי.
- מוסיפים מיד את תערובת המים והסוכר לקערת השוקולד ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
- מנפים פנימה את אבקת הקקאו, מוסיפים את קמח השקדים, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- משמנים קלות כף גלידה או כוס מדידה קטנה (השתמשתי ב-1/4 כוס), ממלאים בבלילה כמעט עד הסוף והופכים על התבנית. ממשיכים כך עם יתר הבלילה. מקפידים לסדר את התלוליות במרווחים.
- אופים במשך 12-14 דקות, או עד שהעוגיות נסדקות ומתחילות להתייצב. העוגיות מתייצבות סופית לאחר הקירור.
- מצננים את העוגיות על גבי רשת.
- אפשר לקשט את העוגיות בשוקולד מומס.
- שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפ’ החדר.
הערות
- אפשר להכין 10 עוגיות גדולות או כ-18 עוגיות קטנות יותר.
- לא לאפות את העוגיות במשך יותר מ-14 דקות, על מנת שהן יישארו רכות ופאדג'יות מבפנים.
הערות
- אפשר להכין 10 עוגיות גדולות או כ-18 עוגיות קטנות יותר.
- לא לאפות את העוגיות במשך יותר מ-14 דקות, על מנת שהן יישארו רכות ופאדג'יות מבפנים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
בתור אופה מנוסה אין ספק שהבלילה טעימה אבל יצאו פיתות דקיקות ולא שימושיות בתור עוגיות. איכשהו גלגלתי את הרוב למעין שבלולי ים ומקווה שיאכלו למרות שממש לא יצאו יפה. את סוף הבלילה שמתי בפריזר לפני האפייה. אולי יתפשט פחות בינתיים נראה יותר נורמלי בתנור. בקיצור, רציתי להכין לבן הטבעוני שלי עוגיות טעימות וזה ממש לא מה שיצא.