רקע הנמל
הנמל

מחפשים עוגה טבעונית מעולה? עוגת גבינה טבעונית אפויה עם אוכמניות

מי אמר שעוגת גבינה חייבת להיות חלבית? קבלו עוגה טבעונית חגיגית עם גבינת סויה, אוכמניות וקשיו, שתחליף בהצלחה את עוגת הגבינה המסורתית
מי אמר שעוגת גבינה חייבת להיות חלבית? קבלו עוגה טבעונית חגיגית עם גבינת סויה, אוכמניות וקשיו, שתחליף בהצלחה את עוגת הגבינה המסורתית
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3633
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3633.4 קק״ל 3633.4 קק״ל
    פחמימות 426.0 גרם 426.0 גרם
    שומן 209.8 גרם 209.8 גרם
    נתרן 1218.0 מ״ג 1218.0 מ״ג
    חלבון 118.1 גרם 118.1 גרם
    סיבים תזונתיים 80.2 גרם 80.2 גרם
    שומן רווי 120.5 גרם 120.5 גרם
    כולסטרול 53.4 מ״ג 53.4 מ״ג
    סידן 914.5 מ״ג 914.5 מ״ג
    ברזל 74.2 מ״ג 74.2 מ״ג
    אשלגן 3016.7 מ״ג 3016.7 מ״ג
    אבץ 67.5 מ״ג 67.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3633
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3633.4 קק״ל 3633.4 קק״ל
    פחמימות 426.0 גרם 426.0 גרם
    שומן 209.8 גרם 209.8 גרם
    נתרן 1218.0 מ״ג 1218.0 מ״ג
    חלבון 118.1 גרם 118.1 גרם
    סיבים תזונתיים 80.2 גרם 80.2 גרם
    שומן רווי 120.5 גרם 120.5 גרם
    כולסטרול 53.4 מ״ג 53.4 מ״ג
    סידן 914.5 מ״ג 914.5 מ״ג
    ברזל 74.2 מ״ג 74.2 מ״ג
    אשלגן 3016.7 מ״ג 3016.7 מ״ג
    אבץ 67.5 מ״ג 67.5 מ״ג
    סגור

 

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


תבנית עגולה 20 ס"מ

תחתית

מלית


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  2. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ואת הדופן בפס רחב של נייר אפייה בגובה התבנית.
  3. מכינים את התחתית: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי התחתית ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. מעבירים לתוך התבנית ומשטחים היטב לתחתית, אפשר להיעזר בתחתית כוס או כף, שומרים בצד.

    עוגה טבעונית עם אוכמניות 4
    תחתית משיבולת שועל, שבבי קוקוס ובננה

  4. מכינים את המלית: שמים בקערת בלנדר חזק את הקשיו המושרה, גבינת הסויה, קרם הקוקוס, אבקת הסוכר, מיץ הלימון והקורנפלור. טוחנים במהירות גבוהה במשך כדקה עד שמתקבלת בלילה אחידה לגמרי. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים קצת ממתיק או להיפך, קצת מיץ לימון.

    עוגה טבעונית עם אוכמניות 2
    מלית שמנת טבעונית עם קשיו וקרם קוקוס

  5. יוצקים את הבלילה על התחתית שבתבנית וטופחים את התבנית על השיש כדי להוציא מהמלית את בועות האוויר.
  6. אופים במשך כ-45-50 דקות או עד שהעוגה מתייצבת, אך נשארת טיפה רוטטת במרכז. היא עלולה טיפה להיסדק בחלקה העליון, זה בסדר.
  7. מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בתוך התנור למשך כ-10 דקות נוספות.
  8. מוציאים מהתנור, מצננים על השיש ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות, כדי שהעוגה תתייצב סופית.
  9. יוצקים מעל העוגה שהתייצבה את מלית האוכמניות ומיישרים.
  10. מפזרים מעל מלית האוכמניות, אוכמניות טריות.
  11. שומרים בכלי אטום במקרר.
עוגה טבעונית עם אוכמניות 3
עוגה טבעונית עם אוכמניות, תחליף נהדר לעוגת גבינה. צילום: אולגה טוכשר

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מחפשים עוגה טבעונית מעולה? עוגת גבינה טבעונית אפויה עם אוכמניות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    ירדנה

    האם אפשר במקום הקורנפלור להשצמש בקסנטן גאם או ג’לטין?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להשתמש בקסנטן גאם במקום הקורנפלור.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות