נטלי לוין עם עוגת כוכבות – עוגת שוקולד מהירה עם ענני קצפת
- נטלי לוין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8354.9 קק״ל 8354.9 קק״לפחמימות 742.7 גרם 742.7 גרםשומן 551.1 גרם 551.1 גרםנתרן 795.5 מ״ג 795.5 מ״גחלבון 102.0 גרם 102.0 גרםסיבים תזונתיים 39.2 גרם 39.2 גרםשומן רווי 234.3 גרם 234.3 גרםכולסטרול 892.0 מ״ג 892.0 מ״גסידן 564.5 מ״ג 564.5 מ״גברזל 34.9 מ״ג 34.9 מ״גאשלגן 3646.0 מ״ג 3646.0 מ״גאבץ 15.7 מ״ג 15.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות8355
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8354.9 קק״ל 8354.9 קק״לפחמימות 742.7 גרם 742.7 גרםשומן 551.1 גרם 551.1 גרםנתרן 795.5 מ״ג 795.5 מ״גחלבון 102.0 גרם 102.0 גרםסיבים תזונתיים 39.2 גרם 39.2 גרםשומן רווי 234.3 גרם 234.3 גרםכולסטרול 892.0 מ״ג 892.0 מ״גסידן 564.5 מ״ג 564.5 מ״גברזל 34.9 מ״ג 34.9 מ״גאשלגן 3646.0 מ״ג 3646.0 מ״גאבץ 15.7 מ״ג 15.7 מ״גסגור
המתכון הזה הוא אחד מאותם מתכונים שאני תמיד נהנית לחזור אליהם. בכל פעם שאני רוצה להכין עוגת שוקולד מהירה, אבל כזאת שגם תסחט קריאות התפעלות ותגרום לכולם ללקק את הצלחות עד הפירור האחרון – זאת העוגה המנצחת שלי.
מתחת למראה המרשים שלה, היא באמת עוגת שוקולד קלה שכל אחד יכול להכין, אבל מהביס הראשון אפשר להרגיש עד כמה היא איכותית. אם אתם מחפשים עוגת שוקולד עסיסית ועשירה אבל לא רוצים שהיא תהיה כבדה ודחוסה, זאת בדיוק העוגה שאתם רוצים. קלילה, נימוחה בפה ועושה חשק לעוד ועוד ו.. עוד.
אבל אם נסתכל רגע על הקנקן ולא על מה שיש בתוכו, מה שהופך אותה לכוכבת של ממש הם ענני הקצפת שמקשטים אותה, שהם פשוט חלום. נמסים בפה, עוטפים כל ביס בצמרמורות של עונג ועושים את כל ההבדל. מעבר לזה, הם גם התוספת שמעניקה לעוגה את המראה החגיגי והמושקע, כשבעצם רק אתם (ואני) יודעים שהיא לא דרשה מכם המון עבודה.
היא מעולה בתור עוגת שוקולד ליום הולדת, לכל הגילאים, אבל גם נהדרת אם אתם מחפשים מתכון לעוגת שוקולד סתם ככה, בלי סיבה מיוחדת. מעבר לזה, אם אתם רוצים לשמח חובבי שוקולד מושבעים, העוגה הזאת תהיה חלום שמתגשם, ויש לי תחושה שאפילו ספקני השוקולד הגדולים ביותר ייכנעו לה בשמחה. מוזמנים לנסות ולעדכן אותי בתגובות איך יצא!
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 8355 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
180מ"ל או 3/4 כוס שמן קנולה
-
3 ביצים L
-
400מ"ל או 2 מיכלים שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
300גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
קורט מלח דק
-
1/2כוס או 70 גרם אבקת קקאו
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
10 גרם אבקת אפייה
-
100 גרם שוקולד צ’יפס
ציפוי שוקולד
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
250 גרם שוקולד מרירקצוץ
קצפת
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
40 גרם אבקת סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
קישוט
-
מגורר
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- בקערה גדולה שמים יחד שמן, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
- מוסיפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.
- אופים את העוגה במשך 50-55 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
- מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן מניחים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
- מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
- מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
- מצננים את העוגה לחלוטין במקרר, ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
- מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר, וניל ואינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ.
- מזלפים תלוליות צפופות של קצפת בחלק העליון של העוגה הקרה ומקשטים בשוקולד מגורר.
- מגישים על מגש עוגה מהמם כזה להשלמת המראה.
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- בקערה גדולה שמים יחד שמן, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
- מוסיפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.
- אופים את העוגה במשך 50-55 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
- מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן מניחים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
- מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
- מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
- מצננים את העוגה לחלוטין במקרר, ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
- מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר, וניל ואינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ.
- מזלפים תלוליות צפופות של קצפת בחלק העליון של העוגה הקרה ומקשטים בשוקולד מגורר.
- מגישים על מגש עוגה מהמם כזה להשלמת המראה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (21)
אני תמיד מתלבטת האם מתאים עוגה יבשה/בחושה עם קצפת. איך זה מסתדר פה?
ברור שזה הולך יחד! העוגה בציפוי שוקולד ומעליה ענני קצפת, יותר טוב מזה נשתגע! 🙂
היי מיכל, יש אפשרות להוציא את הגלוטן מהעוגה איכשהו? ? בעיקרון זה רק הקמח, השאלה אם קמח שקדים נגיד יעשה את העבודה בצורה טובה כמו קמח רגיל? ואם אפשר- אז מה הכמויות?
היי ענבל, לצערי לא ניתן במקרה זה. תוכלי להכין עוגת שוקולד ללא גלוטן ולשדך לה את ענני הקצפת, לדוגמה מהמתכון הנפלא הזה:
https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%a8%d7%95%d7%aa%d7%9d-%d7%9c%d7%99%d7%91%d7%a8%d7%96%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%aa%d7%90%d7%a8%d7%97%d7%aa-%d7%95%d7%9e%d7%9b%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c/?auto=1
היי רציתי לדעת אם אפשרי להחליף את השמנת חמוצה במשהו אחר?
אפשר להחליף ביוגורט או רוויון (או אם רוצים תחליף פרווה אז יוגורט צמחי) בהצלחה!
היי נטלי, האם אפשר להחליף את השמן בחמאה? ואם כן – אז כמה? תודה!
היי, אפשר להשתמש בחמאה מומסת (אפשר להמיס במיקרו). יחס ההמרה הוא: 85 גרם שמן=100 גרם חמאה. בהצלחה (:
היי נטלי, מאז שנחשפתי למתכון הזה יוצא לי להכין אותו בכל אירוע, או סתם ככה לפינוק, ואני מקבלת מלאאאאא מחמאות, ותמיד מתבקשת לשתף את המתכון, אז מעבירה את הדף הזה הלאה לכולן 🙂 תודה רבה!
איזה כיף לשמוע, תודה על השיתוף! 🙂