עוף שלם בתנור בזיגוג דבש

איילת הירשמן מכינה ארוחה חגיגית ובמרכזה עוף שלם בתנור בזיגוג דבש, שמוגש עם ירקות צלויים. מנה עיקרית נהדרת לראש השנה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

מצרכים

עוף

ירקות

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. שוטפים ומייבשים היטב את העוף במגבות נייר.
  2. חותכים את הלימון לחצי.
  3. קולפים את הירקות וחותכים לשמיניות.
  4. מכינים תבנית צלייה ומניחים עליה רשת.
  5. מושחים את העוף מכל צדיו במיץ הלימון ומתבלים במלח. מכניסים את הלימון לתוך העוף.
  6. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הזיגוג ומושחים בו את העוף. מורחים גם את חלקו הפנימי של העוף ומכניסים לתוכו את גבעולי הטימין.
  7. שמים את העוף על הרשת כשצד החזה למטה וצולים 15 דקות עד הזהבה.
  8. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, מוציאים את העוף, הופכים אותו בזהירות ומושחים בנוזלי הצלייה שהצטברו בתבנית. צולים עוד כ-40 דקות, במהלכן מוציאים את העוף עוד פעם אחת לפחות ומושחים שוב בנוזלי הצלייה. כשהעוף מוכן וצלוי מעבירים מהרשת לצלחת ומשהים שם 10 דקות לפני ההגשה.
  9. שמים במקביל בתבנית אחרת את תפוחי האדמה והבצל, מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת המרק, מערבבים, יוצקים שמן זית ומוסיפים את הטימין. מכניסים גם את התבנית הזאת לתנור לצד תבנית העוף וצולים עד שהירקות מתחילים להיחרך. אפשר לעטוף את התבנית ברדיד אלומיניום ולצלות כך.
  10. מגישים את העוף עם הירקות.

הערות

  • אפשר להשתמש ברשת התנור או לקנות רשת קטנה בגודל התבנית בחנויות כלים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 214.5 קק״ל 1287.0 קק״ל
פחמימות 20.5 גרם 122.8 גרם
שומן 14.3 גרם 86.0 גרם
נתרן 2678.7 מ״ג 16072.2 מ״ג
חלבון 1.2 גרם 7.2 גרם
סיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.3 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 12.0 גרם
כולסטרול 0.3 מ״ג 1.9 מ״ג
סידן 30.2 מ״ג 181.1 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 4.0 מ״ג
אשלגן 152.8 מ״ג 917.0 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody