
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
מצרכים
-
2 כוסות ציר עוףמתובל בכורכום
-
5 כפות שמן זית
-
8 שוקי עוף עם עור בינוניים
-
1 בצל סגול בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 פלפל צהוב בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ, או לפחות חצי
-
2 עגבניות בינוניותקלופות וקצוצות
-
300גרם או 1 1/2 כוסות אורז עגול
-
2/3 כוס אפונה ירוקה קפואה
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- מחממים על הכיריים את הציר עם כורכום. שומרים חם.
- מחממים סוטאז׳ עם 2-3 כפות שמן זית מטגנים את שוקי העוף 8-5 דקות או עד שהן זהובות יפה מכל הצדדים. אם משתמשים בנקניקיות, משחימים גם אותן. מוציאים מהסיר.
- מוסיפים לסיר 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות להזהבה.
- מוסיפים קוביות פלפלים, מטגנים 2 דקות ומוסיפים שום, צ’ילי ועגבניות ומטגנים יחד.
- מוסיפים אורז, מטגנים תוך כדי ערבוב 3 דקות ומוסיפים את נתחי העוף, יוצקים את הציר החם, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי 12-10 דקות.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות, חום עליון בלבד.
- מוסיפים אפונה ומבשלים עוד 5 דקות עד שהנוזלים נספגים, העוף עשוי והאורז רך.
- בשלב הזה מעבירים לתנור למכת חום של 10 דקות לקבלת מעטה פריך ושחום.
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים חם.
פאייה עוף ופלפלים. צילום: נמרוד סונדרס פאייה עוף מושלמת, בתיאבון! צילום: נמרוד סונדרס
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
320.8
קק״ל
1283.3
קק״ל
פחמימות
35.5
גרם
142.0
גרם
שומן
14.2
גרם
56.7
גרם
נתרן
188.4
מ״ג
753.7
מ״ג
חלבון
8.2
גרם
32.6
גרם
סיבים תזונתיים
5.3
גרם
21.1
גרם
שומן רווי
2.1
גרם
8.5
גרם
כולסטרול
3.6
מ״ג
14.4
מ״ג
סידן
48.4
מ״ג
193.8
מ״ג
ברזל
1.7
מ״ג
6.8
מ״ג
אשלגן
674.0
מ״ג
2696.1
מ״ג
אבץ
0.5
מ״ג
2.2
מ״ג
תגובות (2)
פאייה זה אוכל נהדר!!! אפשר להכין גם עם פירות ים
פאייה זה תבשיל מצויין לארוחה לכל המשפחה