פאי תפוחים וינאי

יהודית מורחיים מלמדת כיצד להכין פאי תפוחים וינאי קלאסי עם בסיס של בצק פריך ומלית רכה של תפוחים מקורמלים בקינמון. פאי חגיגי ויפהפה
יהודית מורחיים מלמדת כיצד להכין פאי תפוחים וינאי קלאסי עם בסיס של בצק פריך ומלית רכה של תפוחים מקורמלים בקינמון. פאי חגיגי ויפהפה
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    4978
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4978.4 קק״ל 4978.4 קק״ל
    פחמימות 716.9 גרם 716.9 גרם
    שומן 219.0 גרם 219.0 גרם
    נתרן 246.8 מ״ג 246.8 מ״ג
    חלבון 49.8 גרם 49.8 גרם
    סיבים תזונתיים 46.3 גרם 46.3 גרם
    שומן רווי 129.7 גרם 129.7 גרם
    כולסטרול 832.9 מ״ג 832.9 מ״ג
    סידן 243.3 מ״ג 243.3 מ״ג
    ברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 2532.6 מ״ג 2532.6 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    4978
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4978.4 קק״ל 4978.4 קק״ל
    פחמימות 716.9 גרם 716.9 גרם
    שומן 219.0 גרם 219.0 גרם
    נתרן 246.8 מ״ג 246.8 מ״ג
    חלבון 49.8 גרם 49.8 גרם
    סיבים תזונתיים 46.3 גרם 46.3 גרם
    שומן רווי 129.7 גרם 129.7 גרם
    כולסטרול 832.9 מ״ג 832.9 מ״ג
    סידן 243.3 מ״ג 243.3 מ״ג
    ברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 2532.6 מ״ג 2532.6 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״ג
    סגור

פאי תפוחים וינאי להתענג עליו מהטעם ומהמראה, פאי מושלם מכל הבחינות. המתכון הוא מלימודי הקונדיטוריה שלי בדן גורמה חיפה והמורה האגדי שלימד אותי, השף קונדיטור מיכה גינטר. אין ספק שלמדתי ממנו טכניקות ושיטות נפלאות.  מתכונים נהדרים וטובים . תודה לך מיכה יקר. חברים יקרים!  רציתי לספר לכם שבתיכון היה לעדי שלי מורה לכימיה בשם….. שאהב שטרול (שטרודל ) ואני הייתי ממונה להכין את הפאי תפוחים הזה,  למרות שהפאי הוא לא שטרודל זה השם שנדבק בו. עדי שלי הקצינה לקחה חצי מהעוגה, את החצי השני אנחנו אכלנו אז אין ברירה צריך להכין שוב לשבת כי לא נשאר.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים בצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה סוכר וביצה. לאחר כ- 7 דקות העיסה נעשית אחידה. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומחברים לבצק.
    מוציאים מהמיקסר ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה לנוח.
  2. מכינים מלית: בכלי גדול ושטוח (סיר או מחבת) ממיסים את החמאה ומעל מפזרים את הסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את התפוחים החתוכים לריבועים ומערבבים. מוסיפים את הקינמון ואת גרידת הלימון ומערבבים, לבסוף מוסיפים את הצימוקים. מאדים על אש גבוהה.
  3. בקערה קטנה שמים את הקורנפלור ו-3 כפות מנוזלי התפוחים שיש בסיר, מערבבים היטב את הקורנפלור ושופכים בצד ליד נוזלי הסיר. מערבבים היטב ומבשלים את התפוחים עד אשר הרוטב כמעט נעלם. מכבים את האש ונותנים לתערובת התפוחים להתקרר.
  4. מרכיבים: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים. מרדדים חלק אחד על נייר אפיה מקומח.
  5. משמנים תבנית פאי בנדיבות, מניחים את הבצק שרידדנו על תבנית הפאי, מהדקים בצדדים ומורידים שוליים בעזרת גלגול המערוך מעל. (אם יש חורים בבצק אפשר לקחת חתיכות מיותרות ולעשות טלאי). מחוררים עם מזלג על פני הבצק ומכניסים למקפיא ל 10 דקות.
  6. מוציאים מהמקפיא ומניחים על הבצק נייר אפיה ומעט גרגרי חומוס למשקולת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 15 דקות ועד אשר השוליים מזהיבים מעט.
  7. מוציאים מהתנור וממתינים כ-5 דקות ולאחר מכן ממלאים את הקלתית בתערובת התפוחים.
  8. מניחים את החלק הנותר של הבצק על נייר אפיה מקומח ומרדדים, בעזרת גלגלת או סכין חותכים לרצועות.
  9. מניחים על פני הקלתית לאורך ומברישים בביצה טרופה גם בצדדים. מניחים את הרצועות לרוחב וגם אותם מברישים בביצה.
  10. מעבירים את פאי לתנור שחומם מראש על 200-180 מעלות ל-35 דקות אפיה או עד אשר הפאי מזהיב לגמרי.
מברישים בביצה טרופה
מברישים בביצה טרופה

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פאי תפוחים וינאי

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    מאור חמו

    יצא מצויין👍🏽

    Avatar
    ‫גליה כהן‬‎

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Foody Foody

    איזה יופי! כל הכבוד! תודה על התמונה ושבת שלום(:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות