פיצה טבעונית עם פטריות ומוצרלה מקשיו

פיצה טבעונית לא חייבת להיות רק עם רוטב עגבניות וירקות. אולגה טוכשר מלמדת איך להכין גבינת מוצרלה מקשיו בקלי קלות שמשדרגת את הפיצה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    6 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    24

אתם מכירים מישהו שלא אוהב פיצה? אני לא. המעבר לטבעונות לא פגע ביחסי האהבה שלי עם המאפה האיטלקי המפורסם ביותר בעולם. תמיד אפשר לקצר דרך ולהכין פיצה פשוטה עם בצק, רוטב עגבניות ותוספות, כמו אנטיפסטי או ירקות טריים. אבל אפשר ללכת הלאה ולשדרג אותה בקלות עם גבינת מוצרלה טבעונית תוצרת בית. כמה דקות של עבודה ויש לכם פיצה טעימה ומושחתת לא פחות מהמקור.

מצרכים

בצק

רוטב עגבניות

מוצרלה טבעונית

טופינג

אופן הכנה

  1. משרים את הקשיו בקערת מים במשך לפחות 4 שעות ומסננים.
  2. מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר את השמרים, המים, הסוכר ושמן הזית ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
  3. מתקינים וו לישה, מוסיפים את הקמח ולשים כ-5-6 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מוסיפים את המלח ומערבבים דקה נוספת.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים ידנית כדי לתת לו את צורת הכדור. משמנים קערה בתרסיס השמן, מניחים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. מכינים את רוטב העגבניות: קוצצים את השום.
  6. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום עד להזהבה.
  7. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר, הבזיליקום והתבלינים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-7-8 דקות.
  8. מכינים את המוצרלה קשיו: מניחים את כל רכיבי המתכון בבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  9. מעבירים את התערובת לסיר קטן ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע. התערובת עלולה להיראות מוזר בהתחלה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך ערבוב 2-3 דקות נוספות עד שהיא הופכת לממש סמיכה, במרקם גבינה מותכת. מכבים את האש ומצננים טיפה.
  10. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  11. מרכיבים את הפיצות: מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים את הבצק כדי להוציא את בועות האוויר. אם מכינים פיצות אישיות, מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי רצוי (בקוטר כ-15 ס”מ), ומורחים עליו 1/4 מכמות רוטב העגבניות. מסדרים את עגבניות השרי והפטריות, מניחים מעל כמה כפות של המוצרלה ומוסיפים את עלי הבזיליקום.
  12. אופים בין 10-12 דקות, או עד להזהבת הבצק והמוצרלה.נזהרים לא לאפות יותר מדי. מזלפים על הפיצות המוכנות מעט שמן זית ומגישים.

הערות

  • אפשר להכין 4 פיצות אישיות, 2 פיצות בינוניות, או פיצה משפחתית גדולה
  • אפשר להחליף את השמרים הטריים ב-1 כף שמרים יבשים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 818.6 קק״ל 3274.5 קק״ל
פחמימות 116.9 גרם 467.7 גרם
שומן 28.6 גרם 114.4 גרם
נתרן 2139.4 מ״ג 8557.5 מ״ג
חלבון 19.7 גרם 78.7 גרם
סיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.3 גרם
שומן רווי 4.2 גרם 16.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 140.8 מ״ג 563.3 מ״ג
ברזל 5.3 מ״ג 21.2 מ״ג
אשלגן 835.8 מ״ג 3343.2 מ״ג
אבץ 2.3 מ״ג 9.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (2)

    Avatar
    ליבת אפשטיין
    Avatar
    אילנה ברס

    VERY GUT

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody