פלפלים ממולאים טבעוניים בקלי קלות

מי אמר שפלפלים ממולאים חייבים להיות עם בשר? קבלו מתכון של פלפלים ממולאים טבעוניים ברוטב עגבניות וקוקוס שממש קל להכין ויותר קל לאכול
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    23

מצרכים

אופן הכנה

  1. מבשלים את האורז עם המים עד שהמים מתאדים והאורז כמעט מוכן.
  2. שוטפים את הפלפלים, חותכים את הכיפות (שומרים בצד), מרוקנים את הזרעים ומורידים את הצלעות הפנימיות.
  3. קולפים ומגררים את הגזרים. מקלפים את הבצל וחותכים את הבצל, החציל והעגבנייה לקוביות בינוניות. קוצצים את השום והפטרוזיליה.
  4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום. מביאים להשחמה ומוסיפים את החציל והגזר. מערבבים, מטגנים עד השחמת החציל ומוסיפים את העגבנייה. ממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים ומקבלים צבע כתמתם.
  5. מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות וחלב הקוקוס, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים בצד.
  6. מרסקים בבלנדר את השעועית. בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים עם השעועית, האורז המבושל והפטרוזיליה.
  7. ממלאים את הפלפלים עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה, מכסים ע”י הכיפות התואמות ומעמידים בצפיפות בתוך סיר סוטאז’.
  8. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל הרכיבים ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מדי פעם יוצקים את הרוטב בעזרת כף לתוך הפלפלים.
  9. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  10. מעבירים את הסיר לתנור ל-10 דקות נוספות להשלמת הבישול.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 296.2 קק״ל 1777.5 קק״ל
פחמימות 47.1 גרם 282.5 גרם
שומן 9.2 גרם 55.0 גרם
נתרן 1092.2 מ״ג 6553.4 מ״ג
חלבון 7.6 גרם 45.4 גרם
סיבים תזונתיים 14.0 גרם 83.7 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 21.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 146.3 מ״ג 877.6 מ״ג
ברזל 5.4 מ״ג 32.5 מ״ג
אשלגן 1967.1 מ״ג 11802.5 מ״ג
אבץ 2.9 מ״ג 17.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody