טור בכורה לג’אנה חן: פנקייק גיאורגי אוורירי וגבוה

לכבוד יום כיפור ג׳אנה חן משתפת במתכון מבית סבתה לצאת הצום: פנקייק מקמח כוסמין. פנקייק עבה ובשרני, רך וטעים שלא פחות חשובות ממנו הן הריבות שמתלוות אליו
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

לכבוד יום כיפור בחרתי לשתף אתכם בזיכרונות שלי מבית סבתא ומבית אמא, וכך אני משמרת את הזיכרונות ומעבירה לילדים שלי וגם לנכד שלי.

בכל צאת יום כיפור אנו נוהגים לשבור את הצום עם פנקייק גבוה, עבה ואוורירי. בגיאורגיה קראנו לפנקייק הזה בליני.

בזכות המיקום הגיאוגרפי של גיאורגיה היא הושפעה מהרבה עמים, ולכן תמצאו במטבח הגיאורגי מוטיבים רוסיים, הרבה מוטיבים טורקיים ועוד.

הכי חשובות הן הריבות שמתלוות אל הפנקייק - הריבות תמיד יהיו עונתיות, לכן בצאת כיפור אנו אוכלים ריבת תאנים וריבת ענבים.

את הפנקייק מחלקים לחצי דמיוני ועל כל חצי מוזגים הרבה ריבה.

אנו ביהדות נוהגים לעשות חשבון נפש בכיפור. לא ניתן שלא להזכיר את נושא החמלה, חמלה לעצמנו ולסביבתנו ככלי מרכזי לסליחה ולמערכת יחסים מיטיבה.

אני מזמינה לקראת השנה החדשה להסתכל על היש בחיינו, להודות ולהוקיר על כל האירועים שאפשרו לזה לקרות, להסתכל על השנה שחלפה מתוך עיניים של הכרת תודה והכרת הטוב.

אני מוקירה תודה לדברים הקטנים והגדולים כאחד - בטיול בוקר שגרתי עם חברה אהובה בהרי ירושלים נתקלנו באחד משבעת המינים, עץ התאנה, “פירות שנשתבחה בהם ארץ ישראל”. קטפנו ואכלנו, ואף הכנתי ריבה לכבוד יום כיפורים (שתלך נהדר עם הפנקייק). תחושת שפע פנימי שלי שחשתי ברגע זה הייתה בהלימה מושלמת עם השפע שהטבע מזמן לנו.

מאחלת לכולנו שנה שתהיה מלאה בהכרת הטוב, בנתינה ובראיית הבאות שתאפשר לנו לראות את עצמנו.

צילום: גלעד פנסו

מצרכים

אופן הכנה

  1. מערבבים אבקת אפייה עם קמח ומניחים בצד.
  2. בעזרת מטרפה טורפים את יתר החומרים, כשמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים את הקמח.
  3. מחממים מחבת בקוטר 16 ס״מ, מברישים קלות עם מעט חמאה (בערך 2 גר’).
  4. מוזגים מצקת מלאה של התערובת למחבת, מכסים את המחבת, מטגנים על אש נמוכה במשך כ 10 דקות. מוודאים שנוצר קרום מלמעלה, הופכים את הפנקייק ומטגנים הפעם ללא כיסוי במשך כשלוש דקות.
  5. הפנקייק צריך להיות גבוה ואוורירי כמו בתמונה.
  6. את הפנקייק מאכסנים במקרר למשך יום יומיים, ומחממים כ-10 שניות במיקרוגל לפני הגשה.
  7. ניתן להקפיא עד שבועיים.
  8. הצעות הגשה: סירופ מייפל, שוקולד, ריבות למיניהן, גבינות.

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 87.2 קק״ל 348.6 קק״ל
פחמימות 1.9 גרם 7.8 גרם
שומן 5.4 גרם 21.6 גרם
נתרן 303.1 מ״ג 1212.2 מ״ג
חלבון 7.3 גרם 29.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 7.6 גרם
כולסטרול 193.1 מ״ג 772.2 מ״ג
סידן 78.8 מ״ג 315.1 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 3.4 מ״ג
אשלגן 100.5 מ״ג 402.2 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody