קציצות פרגית בים של בצל וענבים טריים – בול לחג!

כל בית צריך סיר קציצות! יהודה עמר מביא לנו מתכון קל להכנה ומלא הפתעות לקציצות פרגית בים של בצל וענבים טריים, שיהיה בתאבון
כל בית צריך סיר קציצות! יהודה עמר מביא לנו מתכון קל להכנה ומלא הפתעות לקציצות פרגית בים של בצל וענבים טריים, שיהיה בתאבון
  • יהודה עמר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    28
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    232
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 232.4 קק״ל 2323.7 קק״ל
    פחמימות 30.6 גרם 306.3 גרם
    שומן 5.6 גרם 56.4 גרם
    נתרן 1121.4 מ״ג 11213.8 מ״ג
    חלבון 15.3 גרם 153.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 18.5 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 16.0 גרם
    כולסטרול 98.3 מ״ג 983.0 מ״ג
    סידן 49.4 מ״ג 493.8 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 21.9 מ״ג
    אשלגן 437.6 מ״ג 4376.4 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 8.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    28
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    232
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 232.4 קק״ל 2323.7 קק״ל
    פחמימות 30.6 גרם 306.3 גרם
    שומן 5.6 גרם 56.4 גרם
    נתרן 1121.4 מ״ג 11213.8 מ״ג
    חלבון 15.3 גרם 153.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 18.5 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 16.0 גרם
    כולסטרול 98.3 מ״ג 983.0 מ״ג
    סידן 49.4 מ״ג 493.8 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 21.9 מ״ג
    אשלגן 437.6 מ״ג 4376.4 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 8.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

סגירת הקציצות

תבשיל


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות היטב. מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  2. יוצרים קציצות של 40 גרם, מצפים כל קציצה בקמח, טובלים בביצה טרופה (יחד עם הכורכום והמלח) ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. טיפ קטן: שימו בתוך השמן חצי גזר, זה שומר על החום של השמן ולא שורף את הקציצות.

    בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות היטב. צילום: יהודה עמר
    בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות היטב. צילום: יהודה עמר

  3. מכינים את התבשיל: בתוך סיר שטוח מחממים מעט שמן, מוסיפים את הבצל ומעל מוסיפים את הסילאן, מערבבים מעט ומאדים על אש נמוכה והמון סובלנות כ-20 דקות עד שהבצל מפריש את הנוזלים שלו ומתרכך.

    מכינים את התבשיל. צילום: יהודה עמר
    מכינים את התבשיל. צילום: יהודה עמר

  4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ופותחים אותם כ-2 דק עם 1/4 כוס מים חמים.
  5. מוסיפים את הקציצות ואת שאר המים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.

    מוסיפים את הקציצות לסיר התבשיל. צילום: יהודה עמר
    מוסיפים את הקציצות לסיר התבשיל. צילום: יהודה עמר

  6. מחממים תנור לחום של 185 מעלות טורבו.
  7. מפזרים מעל את הענבים ומכניסים לתנור לעוד 35 דק.
  8. מסירים את המכסה, מגבירים את חום התנור ל-220 מעלות ומקרמלים. השלב האחרון לא חובה אבל עושה את כל ההבדל.

    קציצות פרגית בים של בצל וענבים טריים. צילום: יהודה עמר
    קציצות פרגית בים של בצל וענבים טריים. צילום: יהודה עמר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות פרגית בים של בצל וענבים טריים – בול לחג!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    רימה דלאל

    תשמעו זה מתכון מצויין!!! כל כך טעים! ממליצה בחום

    Avatar
    יפה מרגלית

    פעם ראשונה שאני שומעת ששמים ענבים בתבשיל—שלכם יפה מרגלית

קטגוריות

אביזרים

טכניקות