רוסטביף במילוי פטריות עם תפוחי אדמה שחומים

תמרה אהרוני מלמדת להכין מנה חגיגית, מיוחדת וטעימה: רוסטביף ממולא בפטריות, בליווי תפוחי אדמה שחומים. ארוחה שלמה שמכינים בתבנית אחת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    22

מצרכים

רוסטביף

תפוחי אדמה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מסננים וחותכים לחצאים. מעבירים לתבנית.
  2. חוצים את נתח הבשר לפרפר (משאירים אותו מחובר מצד אחד). ממליחים ומפלפלים. פורסים על משטח עבודה 4-5 חוטים, שמים מעל את הבשר ומעבירים הכל לתבנית מלבנית משומנת. פותחים את הנתח כך שיהיה נוח למלא.
  3. קולפים וקוצצים את הבצלים והשום. פורסים את הפטריות. קוצצים את הטימין והרוזמרין.
  4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את עשבי התיבול והצנוברים ומטגנים כ-2-3 דקות נוספות.
  5. מניחים את המלית במרכז הבשר, סוגרים את הנתח משיני צידיו, קושרים היטב בחוטים. ממליחים ומפלפלים את הצד של השומן ומפזרים מעל את עלי הרוזמרין.
  6. מחממים שמן במחבת ומניחים את נתח הבשר עם השומן כלפי מטה. צורבים את הנתח מכל צדדיו.
  7. טוחנים עם בלנדר מוט את מרכיבי התיבול של תפוחי האדמה, יוצקים מעל תפוחי האדמה, מוסיפים עוד שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  8. מניחים את הנתח הצרוב במרכז תפוחי האדמה המתובלים ומכסים היטב ברדיד אלומיניום. אופים כ-40 דקות, או עד שהבשר מוכן. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות.
  9. נותנים לרוסטביף לנוח כ-15 דקות לפניי שפורסים. מגישים בליווי תפוחי האדמה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 834.2 קק״ל 6673.5 קק״ל
פחמימות 9.1 גרם 73.0 גרם
שומן 71.4 גרם 571.3 גרם
נתרן 1939.7 מ״ג 15517.7 מ״ג
חלבון 61.0 גרם 488.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.4 גרם
שומן רווי 28.8 גרם 230.6 גרם
כולסטרול 231.3 מ״ג 1850.0 מ״ג
סידן 70.0 מ״ג 559.9 מ״ג
ברזל 6.8 מ״ג 54.6 מ״ג
אשלגן 964.5 מ״ג 7716.0 מ״ג
אבץ 11.3 מ״ג 90.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody