שגר ושכח: רוסטביף סינטה בתנור (התנור עובד, אתם נחים)

פלג בכור נזכר בעוד מתכון נוסטלגי מהילדות בקיבוץ עם מנה הכי מספקת לארוחה המפסקת. בלי הרבה הכנות, בלי הרבה התעסקות - רוסטביף סינטה בתנור, מתכון קל ומהיר להכנה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

אוטוטו עוברים את החג, ומגיע יום כיפור, אחרי כל הבישולים של החג כולנו מחפשים מנה קלה…

רוסטביף סינטה. היא דוגמה מצוינת לכך.

בלי הרבה הכנות ,בלי הרבה התעסקות. מכניסים לתנור פורסים חם או קר ויש לכם מנה לתפארת.

כמו רוב המנות שאני מעלה פה, גם למנה הזו יש קשר וזיכרון מילדותי ונעורי בקיבוץ.

יום כיפור הוא דוגמה קלאסית לעניין הנצלנים והחמקנים בקיבוץ. בין אם ידעתם או לא, יום כיפור הוא יום עבודה רגיל בקיבוץ, למרות שזה יום שבתון בכל הארץ, על לוח המודעות היו תולים רשימה שבועיים קודם, של אלו שממתכוונים לצום.

הפריבילגיה של אותם צמים הייתה ארוחה מפסקת ומתחלת מפנקות במיוחד, אבל בעיקר פטור מהעבודה!!!

באורח פלא, אנשים שהדת והאמונה קרובה אליהם כמו שריקוד קלאסי בבלט הרוסי קשור אלי, היו נרשמים כצמים רק כדי להתחמק מלעבוד ולזכות בעוד שתי ארוחות מפנקות בחדר האוכל.

אני זוכר אותנו עומדים מול לוח המודעות ומגחכים על אותם נרשמים חמקנים. אני לא צם ולכן הייתי מוצא את עצמי לא פעם מגיש אוכל לאותם הנצלנים.

אל תתבלבלו, למרות הסיפורים והחוויות הביקורתיות שיש לי מהקיבוץ, נהניתי שם בכל רגע! החל מהחגים, הגיוסים וחיי הקהילה, כולל הלינה המשותפת, שהייתה חוויה מדהימה עבורי (בניגוד למקובל לחשוב) ובעיקר במתכונים שהזיכרונות מעלים בי.

אז בברכת חג שמח, המתכון לפניכם!

מצרכים

אופן הכנה

  1. שמים את הסינטה בתוך מגש נירוסטה או פאיירקס, רחב מגודל הנתח. מורחים את הסינטה בשמן זית, עם היד.
  2. בקערה, מערבבים את שאר המצרכים ומורחים בעזרת היד ועושים לסינטה “מסאג'” טוב ויסודי מכל הצדדים. אם יש זמן, מומלץ בשלב הזה לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל 24 שעות, אבל לא חייבים.

    רוסטביף סינטה בתנור. צילום: פלג בכור
    רוסטביף סינטה בתנור. צילום: פלג בכור

  3. מחממים תנור לחום גבוהה מאוד של 250 מעלות ומכניסים את הנתח לתנור לחצי שעה, עד שמתקבל קרום כהה מסביב לנתח.
  4. מורידים את חום התנור ל 180 מעלות לעוד חצי שעה, ובודקים, נוגעים עם האצבע בנתח. אם הנתח עדיין רך - מעלים את חום התנור ל-200 מעלות לעוד רבע שעה ובודקים שוב. כל אחד ומידת העשייה שהוא אוהב - ככל שהנתח יהיה רך יותר כך הבשר יהיה אדום יותר.
  5. ניתן לצנן מעט ולפרוס חמים, או לקרר לגמרי ולהגיש קר.

    לצנן מעט ולפרוס. צילום: פלג בכור
    לצנן מעט ולפרוס. צילום: פלג בכור

  6. במידה והסינטה עדיין חיה וגילתם זו אחרי הפריסה, אפשר לתת לה צריבה נוספת על המחבת.
  7. שומרים במקרר ונהנים כל השבוע (אפשר גם לשים בסנדוויץ’ לילידים).

    רוסטביף סינטה בתנור. צילום: פלג בכור
    רוסטביף סינטה בתנור. צילום: פלג בכור

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 146.4 קק״ל 1170.9 קק״ל
פחמימות 2.0 גרם 16.2 גרם
שומן 15.5 גרם 123.8 גרם
נתרן 1088.1 מ״ג 8705.0 מ״ג
חלבון 0.6 גרם 4.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.8 גרם
שומן רווי 2.1 גרם 17.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 2.9 מ״ג 22.9 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 0.9 מ״ג
אשלגן 6.2 מ״ג 49.3 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (2)

    Avatar
    זהר ביסקר

    פלג בכור נתן לי החשק להכין את הרוסטביף, יצא מושלם. קראתי הבוקר את המתכון ויצאתי מיד לקנות את הנתח. הנתח קצת יקר, אבל מושלם.

    Avatar
    זהר ביסקר

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody