רקע דוד משה

שיהיה לכם יום סגול! סלט תפוחי אדמה סגלגל

סלט תפוחי אדמה סגלגל עם צנוניות ברוטב שמנת חמוצה, מיונז וחזרת. מנה ביתית שמכינים בקלי קלות של סלט קליל וכיפי שישתלב נפלא בכל ארוחה
סלט תפוחי אדמה סגלגל עם צנוניות ברוטב שמנת חמוצה, מיונז וחזרת. מנה ביתית שמכינים בקלי קלות של סלט קליל וכיפי שישתלב נפלא בכל ארוחה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    93
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 93.0 קק״ל 557.8 קק״ל
    פחמימות 5.8 גרם 34.5 גרם
    שומן 7.0 גרם 41.8 גרם
    נתרן 611.6 מ״ג 3669.4 מ״ג
    חלבון 2.0 גרם 12.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.5 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 19.6 גרם
    כולסטרול 14.5 מ״ג 86.9 מ״ג
    סידן 76.2 מ״ג 456.9 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 1065.1 מ״ג 6390.8 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    93
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 93.0 קק״ל 557.8 קק״ל
    פחמימות 5.8 גרם 34.5 גרם
    שומן 7.0 גרם 41.8 גרם
    נתרן 611.6 מ״ג 3669.4 מ״ג
    חלבון 2.0 גרם 12.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.5 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 19.6 גרם
    כולסטרול 14.5 מ״ג 86.9 מ״ג
    סידן 76.2 מ״ג 456.9 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 1065.1 מ״ג 6390.8 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב


אופן הכנה

  1. חורצים את קליפת תפוחי האדמה באיקס, מניחים אותם בסיר עם מי מלח ומבשלים כ-40 דקות או עד לריכוך, בודקים בעזרת מזלג.

    חורצים את תפוחי האדמה. צילום: נמרוד סונדרס
    חורצים את תפוחי האדמה. צילום: נמרוד סונדרס

  2. בינתיים פורסים את הצנוניות באופן דק ואחיד ומניחים במי קרח. הן יעשו פריכות!

    פורסים את הצנוניות ומכניסים לקערת מי קרח. צילום: נמרוד סונדרס
    פורסים את הצנוניות ומכניסים לקערת מי קרח. צילום: נמרוד סונדרס

  3. כשהתפודים מבושלים מעבירים אותם לקערה עם מים קרים מאוד למשך 5 דקות. אחרי הצינון מקלפים בקלי קלות בעזרת האצבעות - הקליפה החרוצה ממש ניתקת מאליה.

    אחרי הצינון הקליפה קלה לקילוף. צילום: נמרוד סונדרס
    אחרי הצינון הקליפה קלה לקילוף. צילום: נמרוד סונדרס

  4. מייבשים וחותכים לקוביות גדולות ואחידות. מניחים בקערה.

    מייבשים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. צילום: נמרוד סונדרס
    מייבשים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. צילום: נמרוד סונדרס

  5. מערבבים את חומרי הרוטב לקבלת רוטב סגלגל וטעים.
  6. מוסיפים לקערת תפוחי האדמה את הצנוניות, עשבי התיבול והרוטב ומערבבים. לחילופין - משטחים את הרוטב על צלחת הגשה רחבה ומפזרים את תפוחי האדמה, הצנוניות ועשבי התיבול מעליו בשכבות ומערבבים רק בזמן האכילה.
    סלט תפוחי אדמה סגלגל. צילום: נמרוד סונדרס
    סלט תפוחי אדמה סגלגל. צילום: נמרוד סונדרס

    מערבבים סמוך להגשה. צילום: נמרוד סונדרס
    מערבבים סמוך להגשה. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שיהיה לכם יום סגול! סלט תפוחי אדמה סגלגל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות