שקשוקה אמאל’ה! וקראנץ תרד אבאל’ה!
שילוב משמיים! קראנץ תרד מפנק של אמיר יחד עם שקשוקה מלאה בטעמים של יונית. שיוצרים יחד ארוחה מושלמת שכל אחד היה שמח לאכול בכל שעות היום
שילוב משמיים! קראנץ תרד מפנק של אמיר יחד עם שקשוקה מלאה בטעמים של יונית. שיוצרים יחד ארוחה מושלמת שכל אחד היה שמח לאכול בכל שעות היום
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 456.9 קק״ל 1827.7 קק״לפחמימות 23.7 גרם 94.9 גרםשומן 32.3 גרם 129.3 גרםנתרן 2136.9 מ״ג 8547.7 מ״גחלבון 24.5 גרם 98.1 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 30.8 גרםשומן רווי 5.9 גרם 23.4 גרםכולסטרול 517.0 מ״ג 2067.8 מ״גסידן 240.4 מ״ג 961.5 מ״גברזל 7.9 מ״ג 31.6 מ״גאשלגן 1286.3 מ״ג 5145.1 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות457
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 456.9 קק״ל 1827.7 קק״לפחמימות 23.7 גרם 94.9 גרםשומן 32.3 גרם 129.3 גרםנתרן 2136.9 מ״ג 8547.7 מ״גחלבון 24.5 גרם 98.1 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 30.8 גרםשומן רווי 5.9 גרם 23.4 גרםכולסטרול 517.0 מ״ג 2067.8 מ״גסידן 240.4 מ״ג 961.5 מ״גברזל 7.9 מ״ג 31.6 מ״גאשלגן 1286.3 מ״ג 5145.1 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 9.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 457 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קראנץ תרד
-
1/2 ק"ג בצק שמרים עלים קפואמרודד ל-1.5 ס"מ
-
200 גרם עלי תרדשטופים וקצוצים
-
1 ביצה L
-
1 כפית מלח גס
שקשוקה
-
5 כפות שמן זית
-
2 קופסאות שימורים עגבניות חתוכות לקוביותMUTI
-
1 כף רסק עגבניותבשפופרת של MUTI
-
1 פלפל אדום גדולחתוך לקוביות או רצועות - או שני פלפלים קטנים
-
2 חופנים עלי תרד
-
10 שיני שוםפרוסות
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניפרוס
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
7 ביצים M
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה - לקישוט
אופן הכנה
- מכינים את הקראנץ תרד: פותחים את הבצק על משטח העבודה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו.
- קוצצים את התרד ומפזרים על הבצק יחד עם מעט מלח ומגלגלים לגליל, חותכים את הגליל באמצע לאורכו וקולעים את שני חלקי הבצק (כמו חבל).
- חותכים באמצע כך שיתקבלו לנו 2 מאפים, מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
- מורחים את המאפים בביצה ומפזרים עוד מלח גס מעל.
- מכניסים לאפייה של 25 דקות בתנור שחומם מראש.
- מכינים את השקשוקה: שמים שמן זית בתחתית המחבת, מכניסים את הפלפלים ומטגנים כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את התרד, מערבבים ומטגנים עד שהפלפלים מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את השום, מערבבים קלות, אחרי דקה מוסיפים את העגבניות החתוכות של מוטי.
- כשהשקשוקה מתחילה לבעבע מוסיפים כף רסק עגבניות של מוטי, מערבבים בעדינות ומבשלים כמה דקות נוספות.
- כאשר הנוזלים התאדו והעגבניות, התרד והפלפלים התבשלו מוסיפים כפית מלח ופלפל, כף פפריקה אדומה. מערבבים היטב.
- במידה וחסרים לכם נוזלים ואתם רואים שהשקשוקה יבשה, תוסיפו מעט מים. השקשוקה צריכה להיות רכה ועסיסית לא קשה - מבשלים עוד כ-10 דק.
- זמן להכניס ביצים: יוצרים גומה בתוך תערובת השקשוקה ומכניסים ביצה אחר ביצה, מכסים את המחבת עד שהביצים מוכנות (לפי מידת העשייה האהובה עליכם), מפזרים קצת פטרוזיליה לקישוט ומגישים.
- מגישים: מגישים את השקשוקה יחד עם הקראנץ תרד ואוכלים יחד!
אופן הכנה
- מכינים את הקראנץ תרד: פותחים את הבצק על משטח העבודה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו.
- קוצצים את התרד ומפזרים על הבצק יחד עם מעט מלח ומגלגלים לגליל, חותכים את הגליל באמצע לאורכו וקולעים את שני חלקי הבצק (כמו חבל).
- חותכים באמצע כך שיתקבלו לנו 2 מאפים, מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
- מורחים את המאפים בביצה ומפזרים עוד מלח גס מעל.
- מכניסים לאפייה של 25 דקות בתנור שחומם מראש.
- מכינים את השקשוקה: שמים שמן זית בתחתית המחבת, מכניסים את הפלפלים ומטגנים כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את התרד, מערבבים ומטגנים עד שהפלפלים מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את השום, מערבבים קלות, אחרי דקה מוסיפים את העגבניות החתוכות של מוטי.
- כשהשקשוקה מתחילה לבעבע מוסיפים כף רסק עגבניות של מוטי, מערבבים בעדינות ומבשלים כמה דקות נוספות.
- כאשר הנוזלים התאדו והעגבניות, התרד והפלפלים התבשלו מוסיפים כפית מלח ופלפל, כף פפריקה אדומה. מערבבים היטב.
- במידה וחסרים לכם נוזלים ואתם רואים שהשקשוקה יבשה, תוסיפו מעט מים. השקשוקה צריכה להיות רכה ועסיסית לא קשה - מבשלים עוד כ-10 דק.
- זמן להכניס ביצים: יוצרים גומה בתוך תערובת השקשוקה ומכניסים ביצה אחר ביצה, מכסים את המחבת עד שהביצים מוכנות (לפי מידת העשייה האהובה עליכם), מפזרים קצת פטרוזיליה לקישוט ומגישים.
- מגישים: מגישים את השקשוקה יחד עם הקראנץ תרד ואוכלים יחד!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן