שקשוקה חצילים וגבינת פטה

איך מכינים שקשוקה חצילים משגעת בלי לעבוד יותר מדי קשה? משתמשים ברוטב עגבניות מוכן וחוסכים זמן הכנה. ג'קי אזולאי עם מתכון מושלם לארוחת בוקר או צהריים קלילה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את החציל לקוביות בגודל 3 ס”מ ומטגנים בשמן לטיגון עמוק. מוציאים לנייר סופג.
  2. קוצצים דק את הבצל ואת השום.
  3. מחממים שמן במחבת רחבה. כשהשמן חם, מטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב.
  4. מוסיפים את השום ומטגנים דקה.
  5. מוסיפים פפריקה ורוטב עגבניות ומבשלים דקה.
  6. מוסיפים מלח, כמון וחצילים ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את המים, מעלים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים 10 דקות.
  8. שוברים את הביצים לתוך הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות או עד שהביצים מוכנות. מסירים מהאש.
  9. מפוררים את גבינת הפטה מעל השקשוקה, מכסים את המחבת עד שהגבינה נמסה (כ-2 דקות). מגישים.

 

מתכון: ג’קי אזולאי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 325.2 קק״ל 1300.8 קק״ל
פחמימות 33.2 גרם 132.7 גרם
שומן 19.7 גרם 78.8 גרם
נתרן 1386.0 מ״ג 5544.1 מ״ג
חלבון 5.4 גרם 21.8 גרם
סיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.1 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 5.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 57.9 מ״ג 231.6 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 3.5 מ״ג
אשלגן 599.7 מ״ג 2399.0 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 2.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody