אטריות אורז עם טופו וקארי ירוק
הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים מנה אסיאתית לא שגרתית: אטריות אורז עם טופו וקארי ירוק. מנה פיקנטית וטעימה עם טריק קטן שטמון בהכנת הרוטב
הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים מנה אסיאתית לא שגרתית: אטריות אורז עם טופו וקארי ירוק. מנה פיקנטית וטעימה עם טריק קטן שטמון בהכנת הרוטב
- הילה אלפרט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 223.7 קק״ל 894.8 קק״לפחמימות 19.0 גרם 76.0 גרםשומן 10.0 גרם 40.0 גרםנתרן 2794.2 מ״ג 11177.0 מ״גחלבון 12.4 גרם 49.4 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 15.9 גרםשומן רווי 4.5 גרם 17.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 68.8 מ״ג 275.0 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 516.8 מ״ג 2067.3 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות224
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 223.7 קק״ל 894.8 קק״לפחמימות 19.0 גרם 76.0 גרםשומן 10.0 גרם 40.0 גרםנתרן 2794.2 מ״ג 11177.0 מ״גחלבון 12.4 גרם 49.4 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 15.9 גרםשומן רווי 4.5 גרם 17.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 68.8 מ״ג 275.0 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 516.8 מ״ג 2067.3 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 224 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
משחת קארי
-
1 1/2 כפות זרעי כוסברהקלויים על מחבת יבשה במשך כדקה
-
2 כפיות זרעי כמוןקלויים על מחבת יבשה במשך כדקה
-
2 כפיות מלח דק
-
5 ס"מ שורש ג’ינג’רטרי קלוף
-
2 כפות למון גראספרוס דק-דק (רק החלק הלבן, בלי העלים)
-
1 כפית גרידת ליים
-
10 פלפלי צ'ילי ירוקים גדולים
-
10 שום בינוניים
-
1/2 כוס בצל שאלוטפרוסים דק
אטריות וטופו
-
150 גרם אטריות אורז בעובי 3 מ”מ
-
3 כפות ממרח קארי ירוק
-
250 גרם טופו משי (סילקן) רךחתוך לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ
-
8 כפות קרם קוקוס
-
2 כפות רוטב דגים
-
1 כף סוכר קוקוס
-
3 כפות רוטב סויה
-
100 גרם ברוקוליאו ברוקומיני חתוך לקטעים בגודל של כ-1 ס"מ
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ
-
1 צרור בזיליקום תאילנדי
אופן הכנה
- מכינים משחת קארי: מסירים את העוקץ מהצ’ילי, חותכים לפרוסות דקות.
- חותכים את הגינג’ר ומכניסים את הכל למעבד מזון. מעבדים בפולסים למשחה חלקה.
- יוצקים על האטריות מים רותחים, מכסים ברדיד אלומניום, משרים שעתיים ומסננים.
- מחממים בווק או במחבת רחבה את השמן. מטגנים את משחת הקארי במשך 2-3 דקות.
- מוסיפים את הטופו ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים את קרם הקוקוס ויתר המרכיבים ומטגנים אגב ערבוב משך דקה וחצי נוספת.
- מוסיפים את הירקות ומבשלים כדקה נוספת.
- מוסיפים את האטריות. מערבבים. מכבים את האש ומוסיפים את הבזיליקום.
אופן הכנה
- מכינים משחת קארי: מסירים את העוקץ מהצ’ילי, חותכים לפרוסות דקות.
- חותכים את הגינג’ר ומכניסים את הכל למעבד מזון. מעבדים בפולסים למשחה חלקה.
- יוצקים על האטריות מים רותחים, מכסים ברדיד אלומניום, משרים שעתיים ומסננים.
- מחממים בווק או במחבת רחבה את השמן. מטגנים את משחת הקארי במשך 2-3 דקות.
- מוסיפים את הטופו ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים את קרם הקוקוס ויתר המרכיבים ומטגנים אגב ערבוב משך דקה וחצי נוספת.
- מוסיפים את הירקות ומבשלים כדקה נוספת.
- מוסיפים את האטריות. מערבבים. מכבים את האש ומוסיפים את הבזיליקום.
הערות
- אפשר לשמור את משחת הקארי בצנצנת אטומה במקרר כ-10 ימים, או להקפיא אותה ולהפשיר בטמפרטורת החדר כעשר דקות לפני הבישול
הערות
- אפשר לשמור את משחת הקארי בצנצנת אטומה במקרר כ-10 ימים, או להקפיא אותה ולהפשיר בטמפרטורת החדר כעשר דקות לפני הבישול
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
עוד מתכון קליל וטעים לאוסף
נחמד מאד
פחות מתחברת לטופו, אשמח לתחליפים
אפשר במקום טופו להכין עם נתחי חזה עוף או פילה עוף. בהצלחה!