ארוחה מושלמת! פסטה עם עוף וקרם קוקוס
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 686.6 קק״ל 2746.4 קק״לפחמימות 83.4 גרם 333.7 גרםשומן 8.9 גרם 35.8 גרםנתרן 687.0 מ״ג 2747.9 מ״גחלבון 50.7 גרם 203.0 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.8 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 63.8 מ״ג 255.1 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 366.2 מ״ג 1464.9 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות687
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 686.6 קק״ל 2746.4 קק״לפחמימות 83.4 גרם 333.7 גרםשומן 8.9 גרם 35.8 גרםנתרן 687.0 מ״ג 2747.9 מ״גחלבון 50.7 גרם 203.0 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.8 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 63.8 מ״ג 255.1 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 366.2 מ״ג 1464.9 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.4 מ״גסגור
מכירים את המנות האלה שמכינים ממה שנשאר במקרר, בלי תכנון מוקדם ובלי להבין מה יקרה בסוף? אז כזה!
השבוע נשארתי עם שאריות מסדנת בישול תאילנדי שהעברתי, וממש חיפשו תכלית. נשאר לי חזה עוף שבישלתי בשביל סלט תאילנדי, בשיטה פשוטה אך גאונית, שלמדתי מהמאסטר אהרוני.
העוף נקצץ, וביחד עם קופסת קרם קוקוס פתוחה, שאריות נודלס ושמרי בירה – נוצרה המנה הזו, שהיא לכאורה לא מנה של קיץ, כי היא קרמית, חמה ועשירה, אבל בינינו, מי לא צריך צלחת מנחמת כזו בסוף יום חם ועמוס?
הבישול של המנה הוא בישול של קיץ – מעט מאוד הכנות, מינימום עמידה ליד הכיריים, ומרכיבים ספורים. אבל התוצאה היא לגמרי וואו.
כבר הספקתי להכין אותה שוב, ושדרגתי את הרוטב עם עגבניות מיובשות. יוצא מאוד טעים גם בלי, אבל העגבניות נותנות עוד קיק לטעמים. אני ממליצה. הוספתי את האופציה למתכון, ותחליטו לפי הטעם שלכם.
טיפ בריא:
שמרי בירה נחשבים ל”פרמזן טבעוני”. קשה לי להגיד שהטעם דומה לפרמזן, אבל הם מוסיפים מליחות וטעם דומיננטי, שמאוד הולם תבשילי פסטה מכל הסוגים. בנוסף, יש להם שפע של ערכים תזונתיים, שזו כבר סיבה טובה להכניס אותם למזווה.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 687 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חזה עוף
-
2 חזה עוף שלם בינוניים
-
1 שורש ג’ינג’ר קטן
-
2 שיני שוםחתוכות גס
-
1 גבעול בצל ירוקחתוך לשלוש
פסטה
-
400 גרם פסטה פטוצ’יניאו ספגטי, או נודלס, אל-דנטה
-
1 כף שמן זית
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 קרטון קרם קוקוסמזרח מערב250 מ"ל
-
1 כוס עלי תרד
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל לבן טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקטמגורר
-
50 גרם עגבניות מיובשותחתוכות לרצועות, לא חובה
-
2 כפות שמרי בירה
אופן הכנה
- מבשלים את הפטוציני בסיר עם מים רותחים וכף מלח עד למרקם אל דנטה.
- מתחילים בבישול מוקדם של חזה העוף, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר: מניחים את העוף בסיר קטן עם שום, ג’ינג’ר ובצל ירוק. מוסיפים מים עד לכיסוי, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- ברגע שהמים רותחים ומקציפים, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה. נותנים לעוף להתקרר בתוך מי הבישול. לאחר שהעוף התקרר, חותכים אותו לרצועות דקות.
- מכינים את הפסטה: מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ושום כתוש. ברגע שעולה ריח, מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים עד שהעוף מתחיל להזהיב קלות. מוסיפים את עלי התרד ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- לאחר כ-2 דקות יוצקים פנימה את קרם הקוקוס ומביאים לבעבוע. אם מוסיפים עגבניות מיובשות - מוסיפים אותן עכשיו.
- מוסיפים את הפסטה למחבת ומקפיצים ביחד עד לכיסוי מלא ברוטב.
- מורידים מהאש ומפזרים את שמרי הבירה. מגישים חם.
אופן הכנה
- מבשלים את הפטוציני בסיר עם מים רותחים וכף מלח עד למרקם אל דנטה.
- מתחילים בבישול מוקדם של חזה העוף, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר: מניחים את העוף בסיר קטן עם שום, ג’ינג’ר ובצל ירוק. מוסיפים מים עד לכיסוי, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- ברגע שהמים רותחים ומקציפים, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה. נותנים לעוף להתקרר בתוך מי הבישול. לאחר שהעוף התקרר, חותכים אותו לרצועות דקות.
- מכינים את הפסטה: מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ושום כתוש. ברגע שעולה ריח, מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים עד שהעוף מתחיל להזהיב קלות. מוסיפים את עלי התרד ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- לאחר כ-2 דקות יוצקים פנימה את קרם הקוקוס ומביאים לבעבוע. אם מוסיפים עגבניות מיובשות - מוסיפים אותן עכשיו.
- מוסיפים את הפסטה למחבת ומקפיצים ביחד עד לכיסוי מלא ברוטב.
- מורידים מהאש ומפזרים את שמרי הבירה. מגישים חם.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
חייב להשתמש בשמרי בירה?
כן